pozitivna i negativna iskustva sa alternativnom med.

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Pokrenula sam ovu temu iz razloga da navedemo konkretne primere, a ne da se prepiremo i omalovazavamo.

Ja stvarno ne vidim da sam ikog omalovažavala samo sam iznela svoje mišljenje, i naglasila da je to samo moje mišljenje koje ne mora da bude tačno............................a omalovažavanje ?????????????? :o :o :o

A ,da godinu dana sam bacala pare(bukvalno bacala) da ne bih pravila reklamu samo ću reći ulicu bez ikakvih imena itd.(Baba Višnjina) poznatom alternativcu ne bi li mi pomogao u skidanju ''misterioznih '' temperatura pošto je on tako uverljiv bio ,pregledima sa nekim pištalicama itd. rekao mi je da su ta subfebrilna stanja od ''preforsirane''jetre bubrega itd. Potom mi je preporučio šiacu masažu ,naravno i to mi je žena dolazila-godinu dana -sem dobrog opuštanja -NIŠTA.Naravno, zavlačila sam se toliko ,da mi je posle odredjenog vremena nadjen virus koxakia, kad sam ozbiljno potražila lekarsku pomoć.
Da li je moja jetra :o i bubrezi :o bolje ili ne ja to sada ne znam ali mi definitivno u onome nisu pomogli osim da olakšam (i to doooobro džep).

Za prirodne preparate jesam i to samo ako su ''blage'' stvari u pitanju, ali već da se lečim ne bih smela.

Opet naglašavam ,OVO JE SAMO MOJE ISKUSTVO I MIŠLJENJE, nikog ne omalovažavam ,ali već kad je postavljena tema imam pravo da kažem SVOJE iskustvo,pa samim tim i mišljenje.
Iskren pozdrav :wink:
vmilka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am

Post od vmilka »

dr ivica napisao:Ukoliko bi zaista sada poceo da pisem o svim negativnim iskustvima koje sam imao i licno i kao lekar nezadovoljnih pacijenata koji su nastradali ili se bespotrebno otrosili kod nadrilekara, "alternativaca" i slicnih, onda bi to bio tekst enciklopedijske duzine. .
Da li je moguce da niste culi ni jedno pozitivno iskustvo vezano za kako kazete nadrilekare?
Da li biste mogli napisati enciklopediju i o bacenim parama i utrosenom vremenu nezadovoljnih pacijenata koji su nastradali ili se bespotrebno otosili kod profesionalaca-lekara?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Mogao bih.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
zorana24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 18, 2006 1:32 pm

Post od zorana24 »

Evo da navedem i sopstveno iskustvo,

u ovom slucaju pozitivno, radi se o akupunkturi. Ja sam negde ranije pisala o tome da mi je dijagnostikovan Hashimoto, pa iza toga hipotiroidea sa strumom gradius III (ako dobro citam nalaz, upravo ga gledam), simptomi su bili oni klasicni, nista van uobicajenog, sve ono sto imaju i ostali oboleli od usporenog rada stitne. Da nije doslo do nesporazuma izmedju mene i endokrinologa, ja bih verovatno nastavila da pijem Letrox ... dobila sam dozu od 25 mikrograma za prvu nedelju, 50 za drugu i 75 za trecu i trebalo je sa tom dozom da nastavim. Trece nedelje je meni pozlilo (nista strasno, daleko bilo), po mojoj proceni od prevelike doze (proliv, strasno lupanje srca, menstruacija koja je trajala deset dana, znojenje i povisena temperatura i slicno) , jer sam se sa 50 mikrograma osecala super, a ovo je bilo katastrofa, medjutim iza toga meni je prepisan lexilium za smirenje, uz konstantno ispitivanje da li je meni zaista tak lose ili ja to 'izmisljam' i da "psihicko stanje pacijenta na sam tok lecenja ima veliki uticaj". E taj njen stav mi se vec nije dopao.

Na akupunkturu sam isla 6 meseci i TSH se sa 20 vratio na 2.5, antitela stitne su jos uvek visoka, ali su se gotovo prepolovile vrednosti, TGA je sa 140 spao na 80, a TPO sa 13 000 na 5000, lekar je rekao da za to treba vremena i da moram biti strpljiva. Imam ceo niz pretraga koje jos moram da uradim, izmedju ostalog i holesterol, gvozdje, kao i jos jedan UZ. Lek sam bacila u kantu za djubre i pila sam ga ukupno tri nedelje. Ono sto je meni najvaznije jeste da se ja osecam dobro i da to moje subjektivno osecanje potkrepljuju nalazi. Mene je u celoj ovoj prici vodila sledeca logika: moje oboljenje nije dijagnostikovano u nekoj pocetnoj fazi, vec odmakloj i meni ni tada nije bilo uzasno lose. Znaci, mogla sam da sacekam jos sest meseci, cak i godinu dana i ne bi mi nista tragicno bilo u mislu nekog akutnog stanja koje je moglo da ugrozi moj zivot. Posto mi je od prve serije tretmana bilo mnogo bolje (nadam se da niko nece da se smeje, ali ono sto sam prvo primetila jeste da sam bila strasno smirena i da sam u roku od mesec dana skinula preko 5 kilograma), resila sam da nastavim i da u toku terapija kontrolisem krvnu sliku. Da rezultati posle dva meseca nisu pokazivali pomak, ja bih se vratila Letroxu, htela ne htela. Cekam da prodje 6 meseci od poslednje terapije - to ce biti u martu 2007. - i onda cu ponovo da prekontrolisem krvnu sliku + UZ stitne, da vidim kako sve to funkcionise "samo od sebe", dakle i bez leka i bez akupunkture i onda cu proceniti sta i kako dalje. Za sada je dobro, tri meseca sam bez ikakve terapije i osecam se odlicno, nadam se da ce sve ovo potrajati, u martu cu napisati kako stvari (konacno) stoje.

Svima puno srece sa lecenjem!
EcaBeca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 21, 2006 10:00 pm

Hashimoto i alternativa

Post od EcaBeca »

Zorana24, molim te, reci mi gde si išla na akupunkturu, imam slican problem. Pila sam do nedavno samo 25 mg eutiroxa, osecala sam se dosta dobro (imala sam koksaki pre 10 meseci i mozda je on pokrenuo problem sa stitnom (i srcem), ali nalaz je pokazao da mi je TSH 9 i lekarka - treća kod koje sam bila - mi je povećala dozu na 50. Nisam oduševljena idejom da sam bolesna zauvek a ni malo mi se ne dopada to što me ubeđuju da imam dva potpuno razdvojena problema: sa srcem lečim jednim lekovima-lupa mi ubrzano, štitnu drugim... rado bih probala smislene alternativne metode, zato molim te pošalji neki kontakt...ja trenutno pijem neki čaj, kada izvadim krv javiću da li deluje...
vmilka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am

Re: Hashimoto i alternativa

Post od vmilka »

Iskreno se nadam da ce ti se zorana24 javiti i pomoci sa informacijama.
EcaBeca napisao:Nisam oduševljena idejom da sam bolesna zauvek a ni malo mi se ne dopada to što me ubeđuju da imam dva potpuno razdvojena problema: sa srcem lečim jednim lekovima-lupa mi ubrzano, štitnu drugim...
Ni meni se ne svidja to sto klasicna medicina bukvalno rasclanjuje telo na organe i svaki leci pojedinacno.
Naravno, pri tom ni jedan od specijalista (cast izuzecima) prilikom prepisivanja terapije ne zapita pacijenta koje lekove jos koristi, mozda su neki od njih kontraindikovani. Ovaj deo prepustaju pacijentima da sami kontrolisu :o, ne razmisljajuci o tome da je neko od njih star, polupismen, ne vidi dobro ili iz bilo kog drugog razloga nije u stanju to da isprati.
Klasican primer za gore navedeno je moja majka koja pije lekove za: pritisak, secer, srce, cirkulaciju, antibiotike (upale mokracnih kanala koje se ponavljaju skoro vec 3 godine). Letos kad sam je videla sa torbom lekova za stolom kako ih s naocarima na vrh nosa prebrojava - uhvatila me panika. Odjednom popije 3-4 vrste! Kakvu li to zurku u zeludcu i organizmu napravi! Zar lekar opste prakse, koji joj je sve to prepisao, nije mogao da kaze: napravite razmak barem 15 min izmedju uzimanja 2 leka-mozda lupam, mozda ni toliko nije dovoljno.
mizzy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 10, 2006 3:05 pm

Homeopatija

Post od mizzy »

Prvi put se javljam, iz straha naravno. Anksiozna sam, već godinu dana, ali se borim. Sad sam u fazi da nemam volje, da mi ništa nema smisao... Da ne pišem istoriju, svi znate kroz šta smo prošli. Ali, svima bih prepoučila homeopatiju. To sigurno ne može da vam škodi, a verujte mi, ima efekta. Ja uzimam homeopatske lekove. Prvenstveno sam ih odabrala iz straha od ovih regularnih, i zbog loših iskustava sa psihijatrima koji su mi ih prepisivali, na Studentskoj, i uz to sam jako mrsava, i Persen me uspava. Ovo mi se činilo kao dobra ideja, i pokušala sam. i svakom preporučujem. Ne kažem da sam izlečena, što sam već rekla, ali svakako olakša. Imala sam period od par meseci da uopšte ne osećam nervozu, ni lupanje srca, ni strah... Naravno, uvek uz psihoterapiju, ma koliko da košta, je zdravlje je ipak na prvom mestu. Niko ne može da nam pomogne, ako to ne učinimo sami.
Još nešto, želim da se iskreno zahvalim i pohvalim Dr Ivicu, retkost je videti tako humanog čoveka, i ne znate koliko vaši saveti znače meni, a verujem i drugima. Bila sam potpuno fascinirana kada sam shvatila da Vi svoje slobodno vreme posvećujete nama dežurnim "paničarima".
Pozdrav svima, samo napred! :P
Odgovori