Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Naime, radi se o povećanoj temperaturi koja se javlja skoro svakog dana i to do 37,5 stepeni najviše. Od analiza rađen PPD3 OK!, snimak pluća OK, urina kultura OK, U brisu grla je izolovana jedino candida u većoj meri (pre brisa je lekar prepisao hemomicin i 2 dana posle prestanka uzimnja terapije je rađen bris). Rađen je CRP i vrednost je 24mg/l a na analizi monocita dobijena je vrednost 0,02 eozinofilni leukociti 0,01 i štapičasti 0,05. Naime samo ove analize odskaču od normalnih vrednosti. Lekari jednostavno kažu da najverovatnije postoji neka upala. Temperatura jednostavno dođe i ode posle par časova i javlja se skoro uvek pred veče.
Molio bih ako neko od članova ima neku ideju ili predlog neka ga iznese
Evo i ja isto imam povisenu temperaturu od 37,2 - 37,4 i to skoro vec 2 meseca tako guram .Primala gentamicin pila sinacilin radila sve komplet krvna slika urin ultrazvuk srca abdomena analizu stitne zlezde i ista je prica sve je OK.. inace to sto oni kazu da je upla to znaci da ne znaju sta drugo da kazu. Meni je internista na kraju rekao da je u pitanju "neka" virusna infekcija ... ja se i dalje druzim intezivno sa toplomerom .. po malo me temperatura "zanosi" ali mi se cini da se vec navikavam.
pozdrav
Moja sestra upravo ima jednu od svojih "periodicnih" temperatura. Na svaka 2 meseca! Samo sto je njoj nocas otisla na 39.4! Tako par dana, naravno pocne popodne i traje cele noci. Do ujutro je skinemo. I naravno, niko ne zna sta je. Da posizis!
Ne znam, naime mojoj ženi je temperatura pre jedno nedlju dana jednostavno prestala da se povećava i za sad (hvala Bogu) je više nema. Jednostavno nema prestavu ni šta da mislim ni šta da kažem. Svi su pričali jednostavno postoji neka upala, i pisali upute za kod drugog specijaliste. Svi vama želim što pre ozdravljenje, stvarno ne znam šta drugo da kažem. Hvala
Bole napisao:Naime, radi se o povećanoj temperaturi koja se javlja skoro svakog dana i to do 37,5 stepeni najviše. Od analiza rađen PPD3 OK!, snimak pluća OK, urina kultura OK, U brisu grla je izolovana jedino candida u većoj meri (pre brisa je lekar prepisao hemomicin i 2 dana posle prestanka uzimnja terapije je rađen bris). Rađen je CRP i vrednost je 24mg/l a na analizi monocita dobijena je vrednost 0,02 eozinofilni leukociti 0,01 i štapičasti 0,05. Naime samo ove analize odskaču od normalnih vrednosti. Lekari jednostavno kažu da najverovatnije postoji neka upala. Temperatura jednostavno dođe i ode posle par časova i javlja se skoro uvek pred veče.
Molio bih ako neko od članova ima neku ideju ili predlog neka ga iznese
Cao i ja isto imam blagu temperaturu. To je pocelo pre skoro nedelju dana ali me pocinje sve vise boleti stomak, ali ne bas bol nego neugodan osecaj. Takodje imam i bolove u skoro svim misicima i svugde po telu i lako se zamaram. Bio sam kod lekara i uradio analizu krvi pa cekam sutra rezultat... Pomisljam da je to mozda koksaki, ako zna neko da li je moda od toga ili od cega bi moglo biti nek se javi... Hvala
Boki napisao:Cao i ja isto imam blagu temperaturu. To je pocelo pre skoro nedelju dana ali me pocinje sve vise boleti stomak, ali ne bas bol nego neugodan osecaj. Takodje imam i bolove u skoro svim misicima i svugde po telu i lako se zamaram. Bio sam kod lekara i uradio analizu krvi pa cekam sutra rezultat... Pomisljam da je to mozda koksaki, ako zna neko da li je mozda od toga ili od cega bi moglo biti nek se javi... Hvala
Boki napisao:Cao i ja isto imam blagu temperaturu. To je pocelo pre skoro nedelju dana ali me pocinje sve vise boleti stomak, ali ne bas bol nego neugodan osecaj. Takodje imam i bolove u skoro svim misicima i svugde po telu i lako se zamaram. Bio sam kod lekara i uradio analizu krvi pa cekam sutra rezultat... Pomisljam da je to mozda koksaki, ako zna neko da li je mozda od toga ili od cega bi moglo biti nek se javi... Hvala
Ono sto sam ja pronašao na netu i razgovarao sa jednim mojim prijateljem (koji je inače lekar) postoji mogućnost da to radi koksaki. Probaj da uradiš test na koksaki (pasterov institut)
Pozdrav!I ja imam sličan problem sa temperaturom koja traje već nekih tri meseca.Sve je počelo sa jakim zapaljenjem krajnika,primio sam 20 injekcija i zapaljenje je zalečeno,ali mi je ostala temperatura.Javlja se svakog dana otprilike u podne pa traje do ponoći otprilike.Najviše ide do 37,5.Za ova tri meseca sam jako oslabio,a dok imam temperaturu osećam malaksalost i smetnje u vidu.Uradio sam skoro sve moguće testove i svi su u redu:analiza krvi,snimak pluća i sinusa,EKG,analiza štitne žlezde,bris grla i nosa,urinokulturu i sve je to OK.Doktori kažu da ne znaju šta je u pitanju.Čuo sam da takve probleme može da izazove koksaki,pa ću sutra uraditi test i na koksaki.Ako je neko imao slične probleme i zalečio ih je,zamolio bih ga da me posavetuje.
"Pomagjte drugovi...."
I ja imam slicnih problema. Preko dana nikada nemam temperaturu al' kako dodje vece ona bude 37- 37.5 i nikada nije visa od tog. Samo sto kod mene ovaj problem postoji vec godinama. Isla sam na sva moguca ispitivanja (bila sam kao zamorce 6 meseci) i nista nisu nasli. Na kraju su mi samo rekli da je sve to na nervnoj bazi i da se tu nista ne moze, druga grupa lekara mi je rekla da postoje organizmi koji tako funkcionisu i da se pomirim sa tim. Citajuci vase postove malo sam se uplasila jer nisam znala da koksaki izaziva ovakve temperature. Znam sigurno da test na koksaki nikada nisam radila. Da li sem povisene temperature postoje jos neki simptomi koji ukazuju na postojanje koksaki virusa u organizmu?
Juče sam uradio i analizu na koksaki,ali i tu je nalaz negativan.Uradio sam i test na HIV,hepatitis i reumatski faktor,ali i tu su rezultati naravno negativni.Nemam više ideju od čega bi moglo sve ovo da bude.Pomislio sam da je možda i od karijesa,pa sam izvadio dva zuba ,ali nije bilo pomoći,temperatura je ostala,a nervoza je sve veća.Ne znam šta da više radim.Da li neko ima predlog?
I ja sam pre tri dana poceo da imam tu vecernju temperaturu oko 37.5-6 i ujutru je vise nema. I kako padne mrak, opet pocne temperatura... Jos uvek nisam bio do lekara, sve se nadam da ce samo proci...