Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Pozdrav!I ja imam sličan problem sa temperaturom koja traje već nekih tri meseca.Sve je počelo sa jakim zapaljenjem krajnika,primio sam 20 injekcija i zapaljenje je zalečeno,ali mi je ostala temperatura.Javlja se svakog dana otprilike u podne pa traje do ponoći otprilike.Najviše ide do 37,5.Za ova tri meseca sam jako oslabio,a dok imam temperaturu osećam malaksalost i smetnje u vidu.Uradio sam skoro sve moguće testove i svi su u redu:analiza krvi,snimak pluća i sinusa,EKG,analiza štitne žlezde,bris grla i nosa,urinokulturu i sve je to OK.Doktori kažu da ne znaju šta je u pitanju.Čuo sam da takve probleme može da izazove koksaki,pa ću sutra uraditi test i na koksaki.Ako je neko imao slične probleme i zalečio ih je,zamolio bih ga da me posavetuje.
"Pomagjte drugovi...."
I ja imam slicnih problema. Preko dana nikada nemam temperaturu al' kako dodje vece ona bude 37- 37.5 i nikada nije visa od tog. Samo sto kod mene ovaj problem postoji vec godinama. Isla sam na sva moguca ispitivanja (bila sam kao zamorce 6 meseci) i nista nisu nasli. Na kraju su mi samo rekli da je sve to na nervnoj bazi i da se tu nista ne moze, druga grupa lekara mi je rekla da postoje organizmi koji tako funkcionisu i da se pomirim sa tim. Citajuci vase postove malo sam se uplasila jer nisam znala da koksaki izaziva ovakve temperature. Znam sigurno da test na koksaki nikada nisam radila. Da li sem povisene temperature postoje jos neki simptomi koji ukazuju na postojanje koksaki virusa u organizmu?
Juče sam uradio i analizu na koksaki,ali i tu je nalaz negativan.Uradio sam i test na HIV,hepatitis i reumatski faktor,ali i tu su rezultati naravno negativni.Nemam više ideju od čega bi moglo sve ovo da bude.Pomislio sam da je možda i od karijesa,pa sam izvadio dva zuba ,ali nije bilo pomoći,temperatura je ostala,a nervoza je sve veća.Ne znam šta da više radim.Da li neko ima predlog?
I ja sam pre tri dana poceo da imam tu vecernju temperaturu oko 37.5-6 i ujutru je vise nema. I kako padne mrak, opet pocne temperatura... Jos uvek nisam bio do lekara, sve se nadam da ce samo proci...
Nazalost, i ja se pridruzujem ovoj grupi koja nema pojma sta joj se desava. Pre 3 nedelje sam zakacila gadan stomacni virus, temperatura mi je bila 39.8, ali sam za tri dana uspela da to spustim i oporavim se. Potom sam otisla na more i sve je bilo ok. Po povratku, nekoliko dana me "lomilo", da bi opet proradio stomak i krenula jeziva groznica, bez temperature, ali odskakivala sam od poda i lepila se za plafon od hladnoce. I to je trajalo dva-dtri dana pa proslo. Posle par dana, opet imam nocne groznice, sad znatno slabije, ali i stomacne probleme. Da li je moguce da virus bude toliko uporan i da se tesko izbacuje iz organzima?
Nameravbam da odem i uradim analize krvi, urina i sta vec treba. Ima li neko da mi sugerise koje dodatne analize bi trebalo da uradim?
mene vec skoro 5 meseci muci ta blago povisena temperatura koja ide najvise do 37,5..stvarno zamara, ne mogu uopste da funkcionisem normalno jer pored temperature povremeno osecam malaksalost, umor i brzo zamaranje pri najmanjem opterecenju..za ovih par meseci sam bezbroj puta vadila krv na sve i svasta i svi nalazi su bili ok..osim nesto povisene sedimentacije..vise stvarno nisam znala sta da radim, lekari su mi rekli da postoji neko zariste u organizmu, ali niko ne zna gde i sta..na kraju mi dadose da se testiram na koksaki, i naravno nadjeni su titri koksaki virusa B4, b5..
KOKSAKI-Zvuci jako zajebano!Moj dobar drug je pre deset dana saznao da boluje od koksaki virusa tipa B. To je jedino sto znam. Ja sam se bas zabrinula, tako da me zanima zna li neko mozda koliko dugo traje oporavak? Takodje zanimalo bi me i kako se koksaki prenosi? Sva iskustva su dobrodosla. Hvala unapred