pomoc/savet

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

milosolim
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 12, 2013 8:52 pm

pomoc/savet

Post od milosolim »

pozdrav svima hteo bi da pitam sledece.
naime kod prvog psihijatra sam isao zbog raznih strahova panicnih napada itd i ne znam tacno koja mi je dijagnoza napisana ali mi je receno da je u pitanju blaza anksioznost. dobio sam eglonyl 2x dnevno i rivotril 1/4 uvece ili po potrebi... pomagalo je jedno vreme medjutim kako sam smanjio lekove imao sam nekih stresnih situacija i ponovo mi se javila ta briga i nesigurnost. boo sam kod drugog psihijatra i napisana mi je ova dijagnoza F41.0 i dobio sam sledece.
da nastavim eglonyl ujutru i uvece po 1 i rivotril samo par dana ujutru po 1/4 i dodala je jos zoloft polovinu ujutru. pa posle par dana samo ceo zoloft ujutru. zanima me kolika je istina u onim forumskim pricama o nuspojavama zolofta i nekim suicidalnim mislima jer kad sam to procitao uplasio sam se i prosto mi se ne pije. ako zna neko nesto neka napise, hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: pomoc/savet

Post od drbgd »

antidepresivi mogu dati neke nuspojave, najcesce u smislu produbljivanja vec postojecih tegoba.
da li postoji sansa da odete kod psihoterapeuta? u ovoj fazi, najbolje da to bude kognitivno-bihejvioralni terapeut, sa kojim cete proraditi simptome. nakon bihejvior terapije, ako ne dodje do vidnog poboljsanja za nekoliko meseci, obratiti se psihoanalitickom terapeutu.
s obzirom na to da uzimate i lekove, terapeuti treba da budu psihijatri, a ne psiholozi
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

milosolim,
све су то супстанце које делују на мозак. Последице наравно да нико није испитивао, а и оно што установе неће да напишу ако је лоше.

Нађи некога ко ће ти помоћи без лекова који те само упропаштавају.
milosolim
Novi član
Novi član

Post od milosolim »

razumem sve sta pricate i imam jaku volju da sam bez lekova to prebrodim i u nekim trenucima se i osecam tako ali sama ta takozvana derealizacija me uplasi i to stanje me nervira sto ne prestaje i zato sam mozda i slab. kad bi to prestalo mislim da bi mnogo lakse uspeo da prebrodim
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

@aa_aca,
bas ste "lepljivi" na sve moguce teme - a svakom recenicom dokazujete da pojma nemate!
na mozak deluje mnogo veci opseg supstanci nego sto mislite.
s obzirom na to da u ovom slucaju mozak i jeste problem, nece se valjda i ovde masirati lopatice??
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Једини прави проблем су људи као ви, drbgd и ваше ограничено размишљање. Незнањем навлачите људе на непотребне лекове који им касније упропасте живот. Сваким коментаром све више указујете на ниво ваше интелигенције.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

milosolim,
слободно можеш да занемариш препоруке неких "лекара" који сваког трећег форумаша шаљу код психијатра.

Добро је што имаш јаку вољу да се решиш својих проблема. Још само да нађеш одговарајућу подршку. Док "подршку" будеш имао у фармаколобистима, нећеш се извући из проблема и само ће те још више затрпавати погубном хемијом. Буди упоран у борби за свој живот јер само њега имаш!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

velikom broju ljudi u srbiji je potreban psihijatar, a dodatni problem je sto kvalitetna psihijatrijska usluga gotovo da vise nije dostupna "na knjizicu".
anskiozno-depresivni sy mora da se leci kod psihijatra, i to ovako kako sam izlozio - a vi pricu i fraze "cuvaj svoj zivot" mozete da vrtite koliko hocete, zivot ce sacuvati ako bude isao kod dobrog psihijatra, jer ce se samo u tom slucaju izleciti
milosolim
Novi član
Novi član

Post od milosolim »

imam ja i podrsku od porodice cak i devojke jer imam 20 godina. samo kazem najveci problem mi je to sto kao da zivim u filmu i to mi ne da napred jer mi je to stanje jako cudno i ne znam na koji nacin osim lekova to stanje moze da prestane
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

pa rekao sam na koji nacin:
kognitivno-bihejvioralni psihoterapeut ce sa vama razloziti situaciju, i proraditi sve simptome.
elementi kognitivno-bihejvioralne terapije su dobro izlozeni na sajtu:
www.anksioznost.net
ali samopomoc cesto nije dovoljna - potrazite psihijatra KBT terapeuta
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

milosolim,
ти ниси болестан и сумњам да ти треба лек. Колико видим, само је у питању то што превише размишљаш о детаљима који уопште нису битни. Онако гледано преко ове електронике, треба да нађеш циљ у животу и томе се посветиш, наравно уз неки хоби, породицу и рекреативни спорт.
milosolim
Novi član
Novi član

Post od milosolim »

treniram koliko toliko redovno, studiram, samo jednostavno imam dosta slobodnog vremena da razmisljam o glupostima koje me toliko opterecuju da je to uzasno, sad trenutno mislim da cu od svega ovoga nacisto poludeti i da me nece moci ni izleciti, jednostavno to su ti strahovi neki...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

u kom gradu zivis?
milosolim
Novi član
Novi član

Post od milosolim »

novi sad
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

milosolim,
ето ти решења. Креативно утроши то слободно време. Искрено, није ми јасно одакле ти толико слободног времена. :-?

Нема тога човека који неће да пролупа ако нема довољан број обавеза.

Попуни своје време и то, као што рекох, креативно.

Ако ти треба идеја, пиши.
Odgovori