pomoc/savet
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: pomoc/savet
milosolim,
ти ниси болестан и сумњам да ти треба лек. Колико видим, само је у питању то што превише размишљаш о детаљима који уопште нису битни. Онако гледано преко ове електронике, треба да нађеш циљ у животу и томе се посветиш, наравно уз неки хоби, породицу и рекреативни спорт.
ти ниси болестан и сумњам да ти треба лек. Колико видим, само је у питању то што превише размишљаш о детаљима који уопште нису битни. Онако гледано преко ове електронике, треба да нађеш циљ у животу и томе се посветиш, наравно уз неки хоби, породицу и рекреативни спорт.
treniram koliko toliko redovno, studiram, samo jednostavno imam dosta slobodnog vremena da razmisljam o glupostima koje me toliko opterecuju da je to uzasno, sad trenutno mislim da cu od svega ovoga nacisto poludeti i da me nece moci ni izleciti, jednostavno to su ti strahovi neki...
u kom gradu zivis?
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
milosolim,
ето ти решења. Креативно утроши то слободно време. Искрено, није ми јасно одакле ти толико слободног времена.
Нема тога човека који неће да пролупа ако нема довољан број обавеза.
Попуни своје време и то, као што рекох, креативно.
Ако ти треба идеја, пиши.
ето ти решења. Креативно утроши то слободно време. Искрено, није ми јасно одакле ти толико слободног времена.

Нема тога човека који неће да пролупа ако нема довољан број обавеза.
Попуни своје време и то, као што рекох, креативно.
Ако ти треба идеја, пиши.
osnovni mehanizam kod susreta sa psihickim problemom, vi dakle niste bolesni, ali problem imate jeste poricanje istog, kao sto cini @aa_aca...
bilo bi lepo kada bi moglo tako da se postupa, ali - ne moze! i sami znate da se sami ne mozete odupreti mislima. ja za NS zaista ne znam da preporucim kognitivno-bihejvioralnog terapeuta, potrazite sami. nadjite na internetu udruzenje i pitajte za licencirane terapute psihijatre u NS
bilo bi lepo kada bi moglo tako da se postupa, ali - ne moze! i sami znate da se sami ne mozete odupreti mislima. ja za NS zaista ne znam da preporucim kognitivno-bihejvioralnog terapeuta, potrazite sami. nadjite na internetu udruzenje i pitajte za licencirane terapute psihijatre u NS
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
ja sam potpuno svestan svega toga da ja imam neki problem sa tim samo kazem hocu bez lekova da probam da ga resim...
i da @aa_aca trebaju mi neke ideje ako imate nesto... fakultetska predavanja mi nisu obavezna tako da slabo idem tamo osim na ispite a trening mi je sat vremena dnevno, svo ostalo vreme mi izgleda ostaje na razmisljanje o kojekakvim strahovima i glupostima
milosolim,
имам идеја колико хоћеш, само је питање које теби одговарају. Верујем да и сам имаш пуно идеја само их ниси свестан или немаш снаге или храбрости да започнеш. Некада давно сам био у сличној ситуацији и срећом нисам ишао код психијатра. Наравно, вероватно би ми неки добар психијатар помогао да лакше превазиђем проблеме, али колика ти срећа треба да нађеш тог једног доброг у стотини?
Кажи како желиш, али мислим да је боље да наставимо комуникацију преко емаила. Неће нас ометати.
имам идеја колико хоћеш, само је питање које теби одговарају. Верујем да и сам имаш пуно идеја само их ниси свестан или немаш снаге или храбрости да започнеш. Некада давно сам био у сличној ситуацији и срећом нисам ишао код психијатра. Наравно, вероватно би ми неки добар психијатар помогао да лакше превазиђем проблеме, али колика ти срећа треба да нађеш тог једног доброг у стотини?
Кажи како желиш, али мислим да је боље да наставимо комуникацију преко емаила. Неће нас ометати.
i kazem, ne znam da li se odlucim na uzimanje zolofta ovako kako mi je propisano ili da sacekam da vidim oce mi se nesto promeniti ako budem sam uzimao samo cetvrtinu rivotrila ujutru koja mi evo od jutors mnogo pomaze, vec sam opusteniji i smireniji. najvise se bojim tih nuspojava suicidalnih misli a to nikako nisam nikad pozeleo u zivotu jer mi je stalo do njega naravno
Ма кажем ти, само треба да попуниш превише слободног времена.
Сећаш ли се када је Римско царство почело да се распада? Када су престали са освајањима и због беспосличарства су почели да се одају неморалу и којечему и - бај бај. То ти је историјски утврђена чињеница.
Сећаш ли се када је Римско царство почело да се распада? Када су престали са освајањима и због беспосличарства су почели да се одају неморалу и којечему и - бај бај. То ти је историјски утврђена чињеница.
probacu jos nekako koji dan da izdrzim da vidim oce proci ova derealizacija i da se opustim maksimalno ponekad uz rivotril (kapiram da koriscenje tako par dana ne moze da stvori zavisnost s obzirom da ga nisam koristio vise meseci pre danas) pa ako ne pomogne onda cemo i da menjamo nacin zivot uz zoloft kako mi je psihijatar rekao
Imam problem,mislim da nisam promasila adresu,ako jesam molm da mi neko sugerise kome da se obratim,procitala sam puno postova i nasla slicne simtome,u smislu straha od smrti,histericne napade.Lekar koji me godinama leci prilicno uspesn,mi je rekla da uzimam zoloft i da ide kod psihijtra.Dugo ne mogu da dobijem uput od maticne doktorke,jer ona ne vidi nikakav organski problem kod mene.Dok to ne budem sredila,molim vas za pomoc.Od kad pijem ZOLOFT,a to je 6 dana,50mg (po pola tabelete ujutru)imam strasne probleme.Mnogo sam nervozna,imam osecaj da mi gori organizam,a nemam temperaturu.Strahovitu mucninu u zelutcu,sve ovo nisam imala dok ga nisam uzimala.Cak sam morala da se krecem ne bi li se smirila.Doktorka koja mi ga je dala nije psihijatar,uvek mi je pomogla,ali se bojim da ga pijem,naravno to cinim,ali mi je sve gore.Rekla mi je da nastavim da ga pijem,dok mi se navodno organizam ne navikne,sto je meni cudno,jer sam cak zbog napada panike zavrsila u hitnoj.Ne znam koliko cu morati puta u hitnu dok mi problem ne prodje
ako neko moze neka pomogne.Hvala.

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 23, 2014 8:53 am
Ovde sam nasla odgovore u vezi antidepresiva.
Meni je od skora prepisala dr opste prakse Maprotilin od 25mg. Simptome koje sam joj navela su bili depresija, nervoza zeludca, ranije imala heliko bakteriju, napad panike, bezvoljnost i slicno.
Verujem da sam trebala da joj trazim i uput za psihijatra ili bar psihologa...
Imam malo dete od 20meseci, zatvorena u kuci, retko kad drustvo, nemam cak ni komsinicu sa kojom bi pila kafu (takav mi komsiluk, sva stariji). Ne radim jer me zeza zeludac, los apetit i bol kad pojedem nesto sto ne smem ili opet bol jer sam cesto gladna posto ne jedem mnogo jer nemam apetit... Konstantno osecam nelagodu u stomaku pa mislim da mi je zbog toga nastala depresija i taj napad panike, negativnosti, lose misli, u nekom trenutku se osecam tako praznooooo, prosto nemam volju za zivotom a imam malo dete i onda me to uplasi jos vise jer ne smem tako da razmisljam... Imam osecaj da ce mi nesto kvrcnuti u glavi i da cu poludeti i mozda u tom ''ludilu'' skratiti sebi ''muke''. Uzasno se osetim tada zbog deteta kome sam preko potrebna i krivo mi je sto sam slaba i ne znam sta ce biti u buducnosti. nekad pomislim da bi me obican razgovor povratio sasvim dovoljno. Ali opet kad odem kod dr. ja se uplasim da trazim uput za psihijatra kao da tamo idu samo ludaci... Razumete... Ne znam kakvi su ti lekari i dali ce me ubiti u pojam ili povratiti u normalu razumevanjem...
Meni je od skora prepisala dr opste prakse Maprotilin od 25mg. Simptome koje sam joj navela su bili depresija, nervoza zeludca, ranije imala heliko bakteriju, napad panike, bezvoljnost i slicno.
Verujem da sam trebala da joj trazim i uput za psihijatra ili bar psihologa...
Imam malo dete od 20meseci, zatvorena u kuci, retko kad drustvo, nemam cak ni komsinicu sa kojom bi pila kafu (takav mi komsiluk, sva stariji). Ne radim jer me zeza zeludac, los apetit i bol kad pojedem nesto sto ne smem ili opet bol jer sam cesto gladna posto ne jedem mnogo jer nemam apetit... Konstantno osecam nelagodu u stomaku pa mislim da mi je zbog toga nastala depresija i taj napad panike, negativnosti, lose misli, u nekom trenutku se osecam tako praznooooo, prosto nemam volju za zivotom a imam malo dete i onda me to uplasi jos vise jer ne smem tako da razmisljam... Imam osecaj da ce mi nesto kvrcnuti u glavi i da cu poludeti i mozda u tom ''ludilu'' skratiti sebi ''muke''. Uzasno se osetim tada zbog deteta kome sam preko potrebna i krivo mi je sto sam slaba i ne znam sta ce biti u buducnosti. nekad pomislim da bi me obican razgovor povratio sasvim dovoljno. Ali opet kad odem kod dr. ja se uplasim da trazim uput za psihijatra kao da tamo idu samo ludaci... Razumete... Ne znam kakvi su ti lekari i dali ce me ubiti u pojam ili povratiti u normalu razumevanjem...