Pomagajte doktori i terapeuti...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Pomagajte doktori i terapeuti...

Post od tamaraft »

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
annn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 30, 2009 1:01 pm

Post od annn »

molim vas prevod MR pregleda! radi se o decaku od 16g, saobracajna nesreca 23.10.2010g 1. kompletna ruptura LCP. 2. ruptura medijalnog kolateralnog kompleksa-gradus lezija LCM na femoralnoj inserciji, sa pocetno formiranim hipertonickim granulacijama u zoni lezije, prateca lezija patelo-femuralnog ligamenta na femoralnoj inserciji. 3.parcijalna lezija LCA-posterolateralnog snopa. 4.vertikalna ruptura prednjeg roga diskoidnog lateralnog meniskusa, bez dislokacije. 5.fokalne kostane kontuzione lezije na anteriornom aaspektu oba tibijalna platoa. 6.veca la. efuzija izrazeni surakutni reaktivni sinovitis sekvelehemartrosa. radi se o mom sinu danas su mu stavili gips do 08.12.2010 a posle ce se videti!? verovatno potrebna operacija to su rekli! molim vas i za savet i misljenje i koliko dugo traje oporavak? veliko hvala!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

S obzirom da je oshtecena sve i jedan deo zgloba kolena operacija je neminovna, a oporavak je obichno duplo duzi oe perioda mirovanja tj imobilizacije! Tj. ako je u gipsanoj imobilizaciji mesec dana, 2 meseca ce trebati uz pravilan rehabilitacioni plan da se oporavi potpuno, a hirurshke intervencije taj oporavak znaju kako da ubrzaju tako i da produze, a to sve zavisi od toga kojom metodom ce se lechiti i operativno sanirati povreda, od lekara koji ce zahvat raditi, saradnje sa terapeutima i samim oporavkom.

Tako da naravno sve zavisi od mnogo toga, opshteg stanja pacijenta, eventualnih komplikacija, saradnje sa terapeutima, struchnoshcu terapeuta, drugih oboljenja ako ih pacijent ima, terapije koju bude primao, motivacije i zelje za oporavkom, strpljenja da se oporavi kako treba, ozbiljnosti sa kojoj prihvati ceo oporavak...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
annn
Novi član
Novi član

Post od annn »

Ja vam se zahvaljujem na brzom odgovoru! spominjali su verovatno doktora iz BG. mozete li mi preporuciti nekog i dali se to radi na banjici? hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Naravno da se radi na Banjici, a za preporuke ipak se posavetujte sa nekim drugim!
annn
Novi član
Novi član

Post od annn »

zahvaljujem se jos jednom! pozdrav!
Ervin T
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2012 7:00 pm

Post od Ervin T »

dobro vece zlim.ja sanov na ovom forumu,molim za pomoc, im ao sam dijagnozu pre 5 meseci L05, cystis pilonidalis rana mi jos ni dan danas nije zarasla, sad me salju na ponovnu operaciju! posle operacije nisam dobio nikakvu terapiju i jos isti dan sam otpusten sa odelenja! rana je gnojna jos uvek!
Odgovori