Pomagajte,alergija!!!!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Pomagajte,alergija!!!!
E ovako...idem u teretanu vec godinu dana....nisam pravio nikad neke velike pauze,pa u zadnjih 2-3 meseca primecujem kad se malo umorim,zagrejem.... pojave mi se neki sitni crveni plikovi po vratu,rukama...ma po celom telu ali se bas puno pojave... sad me zanima sta bi to moglo da bude,dal je pretreniranost..il sta vec?
hvala unapred....
hvala unapred....
Re: Pomagajte,alergija!!!!
aaaa da zaboravio sam da kazem...kad se pojave plikovi....kad se ohladim prodju za nekih 40 min...
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
pa moze biti dda je od preteranog znoja........meni tako iskacu plikovi leti kada trcim npr,neki kao crveni plikovi i posle umivanja podju.....takodje sam primetial da mi se pojavljuju kada pijem caj od maline svako jutro(to samo leti,ili kad idem na fitnes)......
urticaria, pored kontakta sa klasicnim alergenima moze da se javi i od velikog fizickog napora, i iz raznih razloga..
najbolje bi bilo da se javite alergologu da utvrdite razlog!
najbolje bi bilo da se javite alergologu da utvrdite razlog!
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
znaci i ja moram da idem kod alergologa
Hvala vam mnogo.....
Da li se leci urticaria???
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Naravno, samo je potrebno da se obratite dermatologu i alergologu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Koji je lek za urticariu,i da li moze da se kupi u slobodnoj prodaji?
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
najbolje bi bilo da ga prepise dermatolog/alergolog,ali mozete pitati u apoteci da vam nesto preporuce.....
Vi sami ne možete znati da li imate urtikariju ili neki drugi oblik kožne promene, samo po opisu iz nekog udžbenika ili sa interneta, verujte mi. A pretpostavljam da ste sami zaključili da je to što imate baš "urticaria", ne ?Stefan922 napisao:Koji je lek za urticariu,i da li moze da se kupi u slobodnoj prodaji?

Nemojte se igrati, potražite uput i idite kod specijaliste, kao što Vam je već preporučeno-dermatolog ili alergolog.
Naravno...vadio sam krv iz vene i moj lekar kaze da je sve u redu sto se tice nalaza iz krvi...tako da me je sad uputio kod alergologa....ovih dana idem pa cu da vidim sta je...sedefasta napisao:Vi sami ne možete znati da li imate urtikariju ili neki drugi oblik kožne promene, samo po opisu iz nekog udžbenika ili sa interneta, verujte mi. A pretpostavljam da ste sami zaključili da je to što imate baš "urticaria", ne ?Stefan922 napisao:Koji je lek za urticariu,i da li moze da se kupi u slobodnoj prodaji?Inače, urtikariju ne karakterišu "plikovi", samo da znate.
Nemojte se igrati, potražite uput i idite kod specijaliste, kao što Vam je već preporučeno-dermatolog ili alergolog.
Ovako: Godinama vec imam neki tip alergije koji se javlja svaki dan kao svrab po celom telu, pojave se kao neke tackice ili trake koje prodju posle nekoliko minuta. Stvar je u tome sto je taj svrab po celom telu, recimo pocne na rukama a zavrsi na ledjima i tako svaki dan. Pokusala sam sa eliminacijom neke hrane (mleko, jaja, sir, itd) ali nema poboljsanja. Znam da sam sigurno alergicna na med i ne uzimam ga uopste. Nisam nikada radla test za alergije, ali pricala sam sa patologom i kaze da su to psihosomatske alergije koje se pojavi kad sam u stresnom stanju. Ja sada skoro da uopste nemam stresa u zivotu, ali taj svrab me izludjuje. Budim se cak i nocu.
Ako znate za neki lek ili pretpostavljate o cemu se radi pisite.
Hvala!!!
Ako znate za neki lek ili pretpostavljate o cemu se radi pisite.
Hvala!!!
A zašto ne biste uradili kožne probe prvo? Uzmite uput za dermatologa ili alergologa i daće Vam da odradite i odgovarajuće analize. Osim toga, kako ste tako sigurni da ste alergični na med?
Postoje odgovarajuće laboratorijske analize, uz pomoć kojih se može utvrditi poreklo promena, u smislu da li su psihosomatske ili alergijske prirode.
Postoje odgovarajuće laboratorijske analize, uz pomoć kojih se može utvrditi poreklo promena, u smislu da li su psihosomatske ili alergijske prirode.