Pomagajte,alergija!!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: Pomagajte,alergija!!!!

Post od sedefasta »

Stefan922 napisao:Koji je lek za urticariu,i da li moze da se kupi u slobodnoj prodaji?
Vi sami ne možete znati da li imate urtikariju ili neki drugi oblik kožne promene, samo po opisu iz nekog udžbenika ili sa interneta, verujte mi. A pretpostavljam da ste sami zaključili da je to što imate baš "urticaria", ne ? :wink: Inače, urtikariju ne karakterišu "plikovi", samo da znate.

Nemojte se igrati, potražite uput i idite kod specijaliste, kao što Vam je već preporučeno-dermatolog ili alergolog.
Stefan922
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 17, 2010 4:51 pm

Post od Stefan922 »

sedefasta napisao:
Stefan922 napisao:Koji je lek za urticariu,i da li moze da se kupi u slobodnoj prodaji?
Vi sami ne možete znati da li imate urtikariju ili neki drugi oblik kožne promene, samo po opisu iz nekog udžbenika ili sa interneta, verujte mi. A pretpostavljam da ste sami zaključili da je to što imate baš "urticaria", ne ? :wink: Inače, urtikariju ne karakterišu "plikovi", samo da znate.

Nemojte se igrati, potražite uput i idite kod specijaliste, kao što Vam je već preporučeno-dermatolog ili alergolog.
Naravno...vadio sam krv iz vene i moj lekar kaze da je sve u redu sto se tice nalaza iz krvi...tako da me je sad uputio kod alergologa....ovih dana idem pa cu da vidim sta je...
Danai
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 22, 2010 12:41 pm

Post od Danai »

Ovako: Godinama vec imam neki tip alergije koji se javlja svaki dan kao svrab po celom telu, pojave se kao neke tackice ili trake koje prodju posle nekoliko minuta. Stvar je u tome sto je taj svrab po celom telu, recimo pocne na rukama a zavrsi na ledjima i tako svaki dan. Pokusala sam sa eliminacijom neke hrane (mleko, jaja, sir, itd) ali nema poboljsanja. Znam da sam sigurno alergicna na med i ne uzimam ga uopste. Nisam nikada radla test za alergije, ali pricala sam sa patologom i kaze da su to psihosomatske alergije koje se pojavi kad sam u stresnom stanju. Ja sada skoro da uopste nemam stresa u zivotu, ali taj svrab me izludjuje. Budim se cak i nocu.
Ako znate za neki lek ili pretpostavljate o cemu se radi pisite.
Hvala!!!
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

A zašto ne biste uradili kožne probe prvo? Uzmite uput za dermatologa ili alergologa i daće Vam da odradite i odgovarajuće analize. Osim toga, kako ste tako sigurni da ste alergični na med?

Postoje odgovarajuće laboratorijske analize, uz pomoć kojih se može utvrditi poreklo promena, u smislu da li su psihosomatske ili alergijske prirode.
Odgovori