Podizanje uzglavlja kreveta

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

Podrazumeva se naravno prvo ici kod doktora , a ovo sa krevetom pomaze i dokazano je sigurno .
Za drugarstvo i druzenje!!!
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Boze ljudi, sta je s vama?! Lecenje GERBa na adekvatan nacin resava GERB, a podizanje uzglavlja, vezivanje crven-konca oko desnog zgloba i nocno koriscenje jonizatora mozda mogu da pomognu (ne sporim) ali su potpuno NEPOTREBNI ukoliko se GERB adekvatno tretira. A postoje protokoli kako se GERB tretira te ne vidim zbog cega bi uzglavlje bilo koje visine imalo s atim veze? :roll:
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

P.s. DA pojasnim: podizanje uzglavlja pomocice smanjenju simptoma netretiranog GERBa. No - predlazem da pokusate sa Nexiumom: jeftiniji je od novog kreveta sa pokretnim uzglavljem, a i daleko je efikasniji za krace vreme.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Pij ti nexium i svaki dan jedi samo slatko masno i radi sve sto ne treba da radis pa da vidimo kad ces da ozdravis :)
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Pa sad, svako odlucuje da li ce da zivi ili umire, i kako ce da zivi - ali ajde da ne budalasas o uzglavlju kreveta kao o bitnom leku za GERB!
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

HD rezim kod pacijenata sa dokazanim laringo faringealnim i/ili gastro ezofagealnim refluxom

1. Ne sme se jesti ni piti 3 sata pre spavanja
2. Izbegavati obilne obroke i leganje odmah posle jela
3. Ne jesti przeno,pohovano i masno
4. Izbegacati kafu,caj,cokoladu,slatkise,mentu i GAZIRANA PICA
5. Izbegavati bela i vruca testa (lisnata testa,pite i burek)
6. Izbegavati kiselo (djus,kiselo voce,paradajz sos,kecap)
7. Izbegavati mleko (jogurt moze)
8. Izbegavati svu drugu hranu i pica sa kofeinom
9. Izbegavati alkohol narocito uvece
10. Izbegavati drugu hranu koja Vam stvara probleme
11. PODICI UZGLAVLJE KREVETA
12. Izbegavati usku odecu i tesne kaiseve
13. Izbegavati duvan
14. Redovne setnje

Poenta ove price je,da nije dovoljno samo se kljukati gomilama i gomilama lekova,ova i bolesti slicne ovoj zahtevaju promenu life-style-a,tj. nacina zivota.

Da bi izlecio reflux,prvo moras regulisati lose navike koje izazivaju reflux,i tu kiselinu. Podizanje uzglavlja kreveta jeste jedna od njih.
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

DA bi eliminisali refluks morate otkloniti uzrok GERBa. A Inhibitori protonske pumpe to naravno ne cine, ali eliminisu SIMPTOME bez gopre navedenih nabrojanih saveta koji su vazili i vaze za situacije kada se lekovi ne uzimaju, i kao smernice za resavanje GERBa ukoliko (i samo ukloliko) je uzrok GERBa totalno nehigijenski nacin zivota.
Uzrok GERBa moze biti stres, gojaznost, hernija (zeludacna kila), helikobakter u aktivnoj formi i jos mali milion drugih stvari. Simptomi su jasni, zna se kako se GERB leci, ajde da ne izmisljamo toplu vodu kad je vec izmisljena, vazi? Podizanje uzglavlja kreveta - jos jednom kazem - NEMA nista sa tim (kao ni tesna odeca i kais, za BOga miloga!) :roll: !
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Pazi ja se slazem sa tobom da se treba leciti,normalno je da se prvo vidi uzrok pa se ide dalje. Ali uzmi ti prejedi se,a kais si zategao do jaja,pa vrsis pritisak na zelucu,i jos si lego vodoravno da spavas =) Pa normalno je da ce se kiselina penjati gore..

Ja nikada nisam rekao da ce podizanje uzglavlja kreveta IZLECITI GERB,pa svasta,ali sam rekao da ce spreciti podizanje kiseline u toku spavanja.

Uostaloj nisam ovo ja izmislio,meni je to napismeno dala doktorka koja sa ovim radi dugi dugi niz godina,koja je bila na svim mogucim predavanjima seminarima,kojoj je cela ordinacija preplavljenja sa raznim priznanjima..

Ali opet ako ti znas bolje onda ok =) Osecam da je ovo preraslo u raspravu izmedju mene i tebi i ja jednostavno ne zelim da se to vise nastavlja =) Ja cu moje uzglavlje kreveta podici,hvala na savetu za knjige ispod kreveta (doduse ja cu koristiti cigle,sta cu kad nemam knjige hee hee ) =)))
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

cigle ili knjige ili nesto trece, vazno da radi za nas koji smo predhodno obavili potrebne preglede i konstatovali se sa doktorima :lol: svako dobro i pozdrav.
Za drugarstvo i druzenje!!!
Miličica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 17, 2008 10:50 pm

Post od Miličica »

Garfield napisao:Svasta - podignite uzglavlje da Vam se ne stvara kiselina?! A da li ste razmisljali da odete gastrologu? I d ali je gastrolog razmisljao da VAm da inhibitor protonske pumpe (Nexium, na primer kao najbolji) pa da VAm se ne stvara kiselina i da lecite GERB?! :o
Jedno pitanjce..Zanima me kakva je razlika izmedju Nexiuma i ostaih IPP? Po cemu je bolji, od npr. Controlok-a, koji se pripisuje u najvecem broju slucajeva kod lecenja refluksa?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Koliko sam ja shvatio Controlok mahom prepisuju nasi doktori,na stranim sajtovima je to uglavnom Nexium.

Nexium se pije max jednom dnevno ,a controloc moze dva puta,a funkcija im je verujem ista.
Odgovori