Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Vec stoti put slusam kako mi ljudi kazu podigni uzglavlje kreveta,i kada pitam KAKO oni kazu,pa treba da ti bude glava barem 10 cm podignuta kako se kiselina ne bi podizala bla bla
AMAN LJUDI KAKO TO DA URADIM? Dajte mi jedan primer kako izgleda podignuto uzglavlje kreveta? Moj krevet je ravan,spavam na jednom jastuku,ako stavim dva ceo budem izlomljen i ne mogu da spavam jer me boli vrat..
Jeste videli nekad one krevete u bolnicama? Ili lezaljke za suncanje sa podesivim delom koji dolazi ispod glave i lopatica? To je to... Ako nemate podesiv krevet, tesko ce se to zameniti debelim jastucima i sl.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Za mene radi , mozda i tebi pomogne: dve knjige jednake debljine i stavis ispod nogu ili zavisi od kreveta na prednju stranu i tako ti to dodje podignuto bez samo da stavljas vise jastuka.
Da , mislila sam na nogice kreveta , moze bilo koji cvrst predmet ne mora samo knjiga . Sam odredis koliko ti sm odgovara , mozes da probas sa 8 sm , a ako ti pomaze ti dodas . U svakom slucaju moze da pomogne.
Tako sam ja mojoj bebi stavila ispod uzglavlja (ispod duseka u kreveticu) ogroman narodni kuvar,kako bi resila bebece probleme (vezano za grceve,bljuckanje i verujte,pomaze!!!
Svasta - podignite uzglavlje da Vam se ne stvara kiselina?! A da li ste razmisljali da odete gastrologu? I d ali je gastrolog razmisljao da VAm da inhibitor protonske pumpe (Nexium, na primer kao najbolji) pa da VAm se ne stvara kiselina i da lecite GERB?!
Podizanje uzglavlja kreveta je jedna od binijih stvari koja se mora promeniti u lecenju gerba.. Niko ne leci gerb samo zato sto podigne uzglavlje kreveta.. Ali to treba da se uradi..
Sa time se ne leci gerb,ali se smanjuju tegobe pogotovu te nocne.
Boze ljudi, sta je s vama?! Lecenje GERBa na adekvatan nacin resava GERB, a podizanje uzglavlja, vezivanje crven-konca oko desnog zgloba i nocno koriscenje jonizatora mozda mogu da pomognu (ne sporim) ali su potpuno NEPOTREBNI ukoliko se GERB adekvatno tretira. A postoje protokoli kako se GERB tretira te ne vidim zbog cega bi uzglavlje bilo koje visine imalo s atim veze?
P.s. DA pojasnim: podizanje uzglavlja pomocice smanjenju simptoma netretiranog GERBa. No - predlazem da pokusate sa Nexiumom: jeftiniji je od novog kreveta sa pokretnim uzglavljem, a i daleko je efikasniji za krace vreme.