Pljuvacna zlezda

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Pljuvacna zlezda

Post od milanche_srb »

Mislim da nema potrebe. Jasno mi je da vi verovatno pomisljate na neki tumor i da vas to plasi, ali treba da shvatite da postoji mnogo razloga usled koga se limfne zlezde mogu uvecati. Posto vas ne vidim uzivo ja vam mogu samo dati moje misljenje na osnovu imaginarnih podataka, a u ovom slucaju smatram da nemate razloga za brigu.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
dural29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 12:51 pm

Post od dural29 »

Hvala vam do neba!!!!
lella1211
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 03, 2014 2:16 am

Post od lella1211 »

Poštovani,
Želela bih da Vas pitam detalje o operaciji pljuvacne žlezde. Naime, u desnoj podjezicnoj žlezdi imam kamen veličine 0,7cm prema rendgensko snimku koji sam radila na maksiofacijalnom odeljenju u Beogradu. Hirurg mi je savetovao operaciju ali mi je u isto vreme i predočio da me nakon operacije očekuje ožiljak ispod brade i desne strane vilice, koji će nastati kao posledica uklanjanja kompletne desne podjezicne žlezde.

Prvo što mi predstavlja veliki problem u ovom slučaju jeste to što imam tip kože koji širi ožiljke pri zarastanju (dakle ništa od tanke linije ožiljka ),A to je poprilično vidljivo mesto. Drugo, rečeno mi je da drugi način ne postoji iako je zlezda u potpunosti zdrava i nisam imala nikakvu infekciju.
Takodje, pre mesec dana mi je izvađen mali deo kamena koji se verovatno pokidao i to je učinjeno veoma brzo, intervencije unutar usne duplje, kratkim rezom na resici jezika, dokle je kamenčić i došao.
Htela bih da čujem Vaše mišljenje i savet i unapred se zahvaljujem.
Odgovori