pitanje oko dodatka prirodnih suplemenata,testosterona

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

NEMANJA010
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 11:05 pm

pitanje oko dodatka prirodnih suplemenata,testosterona

Post od NEMANJA010 »

1.ovako. zelim da koristim Z-force;to je jedan od prirodnih sulepenata za povecanje testosereona.E sad, zanima me koliko se zadrzava u organizmu i dali je moguce pronaci ga u organizmu na nekim vrstama testova?
tacnije zelim da se konkurisem za policajca,pa me zanima dali ce mi stetiti prirodan tribulus, u smislu dali ce mi pronaci na tim testovima koje vrse na konkurc za policajce,da sam ja koristio neke suplemente?

2.ima li razlike izmedju reci TRIBULUS i TESTOSTERON?

3.ako se zadrzava u organizmu, dali tamo ostaje il se nakon izvesnog vremena gubi iz organizma, i koliko je to vreme?

4.da li se moze koristiti tribuluc zajedno sa kreatinom?

unapred hvala
mobilni007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 27, 2010 7:30 pm

Re: pitanje oko dodatka prirodnih suplemenata,testosterona

Post od mobilni007 »

evo da ti odgovorim, kao neku ko ide u teretanu i ko poznaje materiju:
1.z-force je biljni preparat koji povecava testosteron u tvom organizmu, samo ako je snizen, a on opada negde posle 30 godine. tako da testovi nece apsolutno nista pokazati, jedino ako radis testove kod endokrinologa, znaci hormonske testove koji su skupi, i ti testovi bi prikazali da imas hormonsku sliku kao neki tinejdzer.
2.testosteron je muski hormon, izmedju ostalog zasluzan za sintezu proteina, tvoj prirodni nivo ako opadne onda uzmes tribulus da povecas ALI samo do tvog prirodnog nivoa. nikako preko tvog prirodnog nivoa
3. nece testovi nista pokazati, pogledaj tacku 1.
4. smes da koristis zajedno sa kreatinom, ali znaj da ce analiza mokrace pokazati povecan broj kreatnina.
ja idem u teretanu, treba da znas da je za misice na prvom mestu sredjena ishrana, zatim whey (protein u prahu) itd...
znaci tribulus samo ako imas preko 30 godina ima svrhe da koristis, posebno za seksualni libido.
NAPOMENA: ja nisam doktor, samo sportista.
NEMANJA010
Novi član
Novi član

Post od NEMANJA010 »

hvala na odgovoru.. mada sam ja hteo da uzmem kreatin,whey i taj Z-force,sve zajedno... mada nisam znao da mi nece pomoci taj tribulus.ustvari,vidjao sam na nekim forumima,takoreci "pro bildera" koji su uzimali taj tribulus iako nisu imali ni 22 god...
nzm sta da radim.. ako nisi doktor.. nije da ti ja ne verujem, nego necu da napravim gresku,posto mi taj konkurs za policajce znaci za zivota..nesmem da "zabrljam" da nmg posle toga da prodjem test..

A da, ja konkurisem tek za oko 2 god ; mozda 2-3 meseca manje.. posto zavrsavam skolu.

a ishranu nmg da pratim..jeste da ce me ovi suplementi kostati oko 120e ,al to kupim jednom u 3-4 meseci,dok ishrana mora da se vodi iz dana u dan..

zato bi zamoli sve koji znaju vise o ovome da mi odgovore.. preko potrebno mi je!

p.s. hvala ti puno na ovom odgovoru,znacice mi
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Nemam odgovor na tvoje osnovno pitanje ali...
NEMANJA010 napisao: a ishranu nmg da pratim..jeste da ce me ovi suplementi kostati oko 120e ,al to kupim jednom u 3-4 meseci,dok ishrana mora da se vodi iz dana u dan..
Ako ideš u školu rekla bih da nemaš ni dvadeset godina, kakav testosteron, imaš ga prirodno na pretek. On utiče na sintezu proteina ali ti proteini se moraju sintetisati iz nečeg, zar ne? Zato je ishrana najbitnija. Ako živiš na brzoj i masnoj hrani ne očekuj neke rezultate. I teretana je sport a svaki sport traži disciplinu.
NEMANJA010
Novi član
Novi član

Post od NEMANJA010 »

pa imam 19 god.. zavrsavam vanrednu skolu, neki ispite i tako... znaci sta mi preporucujete kako bi dobio cistu misicnu masu ? ne zelim salo,zelim samo misic i cisu definiciju.. visok sam 187cm a tezina mi je 78kg... zeli da dostignem tezinu od 90kg cistog misica.

dali to znaci da je za mene zasad najbolje whey i po neki kreatin?

sta jos da ubacim od sulpemenata?

i jos ovo.. nabojte mi sta da ubacim u ishrani a sta da izbacim.. jedem sve sto ima u kuci,tj.sve sto spema keva..
alleksa85
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 12:57 pm

Post od alleksa85 »

da bi ti neko nabrojao sta da ubacis u ishranu, a sta da izbacis, mora znati prvo sta inace jedes najvise...
ako hoces masu treba da jedes meso, najbolje pilece i curece, ribu, jaja, mleko - kao izvor proteina, zatim integralne zitarice, pirinic, krompir - kao izvor uh, voce i povrce sto vise...

od suplemenata samo neki visoko% whey, ja bih uzeo i BCAA...

nikako z-force - cisto bacanje para u tim godinama. a i kreatin ti jos ne treba. to mozda tek posle par meseci vezbanja, ako ti se desi da i pored dobre ishrane i treninga stagniras sa masom, uzmes kreatin da te malo 'pogura', ali ne treba ti na pocetku.

i da, ni whey, ni BCAA, ni kreatin, ni z-force nece dati rezultate ako ti ishrana nije dobra.
NEMANJA010
Novi član
Novi član

Post od NEMANJA010 »

pa dobro ja idem u teretanu vec 1god i 3 meseci..i mogu vam reci da sam veoma ozbiljno shvatio teretanu,postavio sam sebi ciljeve.. zato mislim da bi mi dobro bilo da uzmem neki dobar whey i kreatin , posto sam stao na 78kg ves 3-4 meseci... trenutno pijem Super Amino 4800mg pakovanje od 450 tableta.

al pazi,necu ja masu, to sam napisao u prethodnom topic-u.Samo cista definicija,

mleko sam pio od prilike 1 i po mesec.U tom roku sam popio oko 30l kravljeg mleka...i razocarao sam se... dodao sam,al samo salo koje se pojavilo na do'njem delu stomaka.Trebalo mi je mozda oko 2 meseca samo da namanjim to sto sam dodao. naravno recite mi koja je kolicina potrebna dnevno da se unese.. ocigledno da sam ja preterivao,tj.dnevno sam pio oko 700dl mleka mozda malo vise,mozda i manje.

a ishrana...hmmm, ima tu svacega... jedem sta dohvatim.
meso,belo meso,povrce,razna jela(pasulj,boranija,cufte,corbe...) jedem i mnogo slatkisa..ne jedem suvu hranu,mozda jednom u 2 nedelje...
ako mozete od navedenog da mi kazete sta da izbacim a sta da dodam,dobro bi mi doslo

pozz
alleksa85
Stalni član
Stalni  član

Post od alleksa85 »

ako treniras godinu i 3 meseca, i stao si na 78 kg, prvo o cemu bi trebalo da razmisljas je da povecas kalorijski unos, i mozda da promenis nacin vezbanja. nacin treniranja treba povremeno da se promeni da bi se misic 'pogadjao' sa razlicitih strana.
mozes nekoliko dana da vodis dnevnik ishrane, znaci da zapisujes sve sto pojedes u toku dana. onda da izracunas koliko prosecno uneses kalorija dnevno, a potom i da pokusas da povecas kalorijski unos.
drugo, moras da vodis racuna da to ne budu 'prazne' kalorije, npr. iz slatkisa, sokova i sl, nego iz kvalitetnih izvora, znaci meso, mleko/jogurt, sir, jaja, riba...
trece, treba da jedes na svaka 2-2,5 sata, znaci 5-6 obroka dnevno, 1-2 obroka moze da ti bude whey, npr. posle treninga i pre spavanja.

za tvoju tezinu unos proteina treba da ti bude najmanje 175 grama dnevno, tablicu sa kalorijskom vrednoscu namirnica i sadrzajem proteina i uh, mozes da skines sa neta.

moj izbor suplementacje bi bio:
1. whey protein; 2. kazein - za pred spavanje; 3. BCAA; 4. omega-3 i eventualno neki multivitamin... e sad, koliko para, toliko muzike.

i jos nesto, organizam moze da izgradi oko 1 kg misica za mesec dana, znaci trebace ti dosta muke i vremena (i para) da ostvaris svoj cilj, ali nije nemoguce. dobra ishrana, jak trening i suplementacija i uspeh je zagarantovan :wink:
NEMANJA010
Novi član
Novi član

Post od NEMANJA010 »

e ovako:
prvo da ti se zahvalim da ovim odgovorima :D

novac i jeste moj problem...roditelji imaju slaba primanja,a + ne daju mi da koristim nikakve suplemente... jeste malo glupo da mi u 19 god zabranjuju roditelji al jbg... sve za moje dobro..jednostavno nmg da im dokazem da to i nije tako stetno ako se pravilno koristi.. ja suplemente uzimam krisom i kad imam love.. sreca moja pa gazda teretane (privatnik) daje da uzimamo suplemente,a placamo mu kad imamo love :)...inace moj komsija..

jedina prednost sto imam proizvode sa sela... sir,jaja,mleko(kravlje,kozje) itd.

a mogao bi da mi pomognes i oko treninga,posto vidim da se razumes.
moj program za sada izgleda ovako:
pon. grudi;biceps
uto. ledja;triceps
sre. ramena;noge
cet. pauza
pet. grudi;biceps
sub. ledja;triceps
ned. pauza
tako da ramena,noge radim samo 1 nedeljno
tako se vrti svake nedelje..

ako imas bolji predlog reci mi ... mada ja u teretani radim oko sat i 30 min minimum..a citao sam da trening treba da bude oko 45min,najvise 1h...da li to znaci da trebam da radim dnevno samo jednu grupu misica?
moji planovi su ovi:
pon. grudi
uto. ledja
sre. ramena
cet. pauza
pet. ruke (biceps,triceps)
sub. noge
ned. pauza

odgovori mi dali je dobro ovo sto sam dosad radio i kako ti se cini ovo sto planiram da radim?..

pozz
alleksa85
Stalni član
Stalni  član

Post od alleksa85 »

mozes da radis po dve grupe misica u toku treninga.

bice da je tvoj problem pretreniranost. 5 treninga nedeljno po sat i po je jednostavno mnogo. pretreniran misic vrlo lako moze da iz stanja anabolizma predje u stanje katabolizma. trening treba da traje 45-60 minuta. 4 puta nedeljno je sasvim dovoljno.

jednu stvar imaj na umu - misici ne rastu u teretani nego dok spavamo. znaci potreban im je odmor. i naravno, mnogo proteina :)
NEMANJA010
Novi član
Novi član

Post od NEMANJA010 »

aha... pa dobro, videcu da menjam program...
sve u svemu hvalati na savetima :D ..

pozzz
andrijazed
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 20, 2010 3:11 pm

Post od andrijazed »

Pomenuo si da jedes mnogo slatkisa, pokusaj skroz da ih izbacis iz ishrane.. I mleko mozes da pijes sa 0.5% masnoce, a ti si pomenuo da pijes kravlje koje ima preko 3.5% mlecne masti, tako da nije ni cudo sto si posle mesec dana primetio samo masne naslage.. Pokusaj da promenis program tipa, grudi i triceps, ledja biceps, ramena noge. Samo budi uporan,sredi ishranu i videces bolje rezultate.. Poz
NEMANJA010
Novi član
Novi član

Post od NEMANJA010 »

ovo za program treniranja,pricali su mi u teretani, i menjao sam program na nekhi 2-3 meseca.. radio kao sto si ti sad napisao... mogu to ponovo.
a sto kazes ovo za mleko,napomenuo sam da je novac moj problem... kravljeg mleka imam sa sela, to ne placam... a za preradjeno mleko ,sa manje masnoce mi treba love...
ako mozes napisi mi kako se ti hranis. bar jedan dan
andrijazed
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 20, 2010 3:11 pm

Post od andrijazed »

Pa ne znam, mozes da uzmes kravlje mleko i prokuvas, sacekas da se ohladi, skines kajmak i pijes ga.. Za dorucak recimo mozes da jedes ovsene pahuljice, ili 5 jaja npr ali ne vise od 2,3 zumanca zbog masti, za ostale obroke generalno gledaj da imas sto vise proteina (meso), i kvalitetne uh (pirinac,krompir,grasak..), i salate.. Za veceru posni sir.. Pij dosta vode, preko 2l dnevno. I obavezno izbaci slatkise iz ishrane. Poz
NEMANJA010
Novi član
Novi član

Post od NEMANJA010 »

pa to i nije tako lose...
kakav ti je to posni sir? ja imam sir od kozjeg mleka? moze taj? koliko kolicinsko da unosim mlecne proizvode?
Odgovori