To mi je rekla dr opste prakse koja mi je dala ovako da pijem.Rekla mi je da samo ova kombinacija probiotika,doza i duzina uzimanja daje rezultate!
Sve ovo sto sam napisala ona je saznala na nekom seminaru.
Ako su ti problemi veci,treceg dana se moze uzeti i Cisap 3 puta po 1!
/Znaci:
Espumisan perlice 3 puta 2
Probiotik forte 2 dnevno
Nurse harvy`s sirup prema tezini!(meni je odlazila boca za tri dana)
Bedoksin 3 puta 2
Od treceg dana sve isto samo dodajes Fermental,a izbacujes probiotik.Videces razliku!
Ako se ne smanji posle 3 dana dodaj cisap 3 puta 1
Nemas sta da izgubis,pokusaj ovako!
Za dorucak i veceru jedan dannone activia!
Pozdrav!
pitanje za gastroenterologa
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
drugacija resorpcija!
Vrlo zbunjena,izrazito emotivna...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 5:41 pm
Re: drugacija resorpcija!
puno ti hvala na trudu. pokusacu sa ovim.rubeola napisao:To mi je rekla dr opste prakse koja mi je dala ovako da pijem.Rekla mi je da samo ova kombinacija probiotika,doza i duzina uzimanja daje rezultate!
Sve ovo sto sam napisala ona je saznala na nekom seminaru.
Ako su ti problemi veci,treceg dana se moze uzeti i Cisap 3 puta po 1!
/Znaci:
Espumisan perlice 3 puta 2
Probiotik forte 2 dnevno
Nurse harvy`s sirup prema tezini!(meni je odlazila boca za tri dana)
Bedoksin 3 puta 2
Od treceg dana sve isto samo dodajes Fermental,a izbacujes probiotik.Videces razliku!
Ako se ne smanji posle 3 dana dodaj cisap 3 puta 1
Nemas sta da izgubis,pokusaj ovako!
Za dorucak i veceru jedan dannone activia!
Pozdrav!
medjutim stvar je u tome da ja prvenstveno pokusavam da otkrijem UZROK mojih gasova, a ne da ublazavam posljedice.
nije mi jasno stvarno, nije mi jasno STA ih uzrokuje. bas postajem ocajan. mislim, nevjerovatno je to koliko mi to utice na svakodnevni zivot!
moram naglasiti da povremeno imam neizdrziv svrab u rektumu i anusu, nesto izmedju svraba i peckanja. ponavljam da je na analizi stolice sve bilo ok - nema kandide, nema parazita....
A kolonoskopija?
Meni je utvrdjen spasticki kolon,nista specijalno,ali sam ja htela da poludim!?Tebi?Irigografija?Mene su slali i kod imunologa i hematologa,tu je bilo sve ok!
Da skratimo:
batali probiotike i jogurte. Nece pomoci. Isto vazi i za simetikone. MOzda samo u pocetku ali ne vise od toga. ESI jeste bolji od ostalih ali je i sve to neutemeljeno u praxi. To sam vise puta navodio. Ja imam IBD i ovim se intenzivno bavim 3 godine, pa znam bolje nego polovina profesora koji se ovim bave. Veruj mi na rec. Dakle, Rudakol 4x1, zatim gusci caj od Anisa 4x 0.5dl pre obroka i 0.5dl nakon obroka. Moras biti strpljiv nekih par meseci, nije bas prosto resiti.
Ja imam iste probleme sa gasovima, uzrok nikada nije pronadjen, zato ga i zovu IBS. Navode stres, ali d ali je? POsotji mali milion sojeva ikroflore, mozda jeste neki disbalans kojeg je tesko pronaci, pogotovo u Srbiji...ali ima dosta travara (drzi se Kineza, Japanaca, Rusa...) koji se ovim bave vekovima kroz generacije...i trave zaista mogu pomoci. Anis ne rasprsava gasove kao Kim, naprotiv on je jedan od retkih antiflatulenata...dakle, nije za izbacivanje vec protiov geneze...
I upamti: ponekad aktivno delovanje na simptome otkloni i uzrok problema...
batali probiotike i jogurte. Nece pomoci. Isto vazi i za simetikone. MOzda samo u pocetku ali ne vise od toga. ESI jeste bolji od ostalih ali je i sve to neutemeljeno u praxi. To sam vise puta navodio. Ja imam IBD i ovim se intenzivno bavim 3 godine, pa znam bolje nego polovina profesora koji se ovim bave. Veruj mi na rec. Dakle, Rudakol 4x1, zatim gusci caj od Anisa 4x 0.5dl pre obroka i 0.5dl nakon obroka. Moras biti strpljiv nekih par meseci, nije bas prosto resiti.
Ja imam iste probleme sa gasovima, uzrok nikada nije pronadjen, zato ga i zovu IBS. Navode stres, ali d ali je? POsotji mali milion sojeva ikroflore, mozda jeste neki disbalans kojeg je tesko pronaci, pogotovo u Srbiji...ali ima dosta travara (drzi se Kineza, Japanaca, Rusa...) koji se ovim bave vekovima kroz generacije...i trave zaista mogu pomoci. Anis ne rasprsava gasove kao Kim, naprotiv on je jedan od retkih antiflatulenata...dakle, nije za izbacivanje vec protiov geneze...
I upamti: ponekad aktivno delovanje na simptome otkloni i uzrok problema...
zasto tako negativno!
Ne sumnjam u tvoje znanje,li meni je pomoglo,a dr je ovo pokupila sa nekog seminara o ovim problemima!Kaze da ko god se pridrzavao ,imao je mnogo pomaka na bolje!
Sta ima da izgubi?
On ili bilo ko?Traje 7 do 10 dana?
Sta ima da izgubi?
On ili bilo ko?Traje 7 do 10 dana?
Re: pitanje za gastroenterologa
Druze, otkri nam jesi li resio problem sa gasovima?