Pitanje za doktore

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

ape
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 5:26 pm

Post od ape »

Jefimija napisao:А зашто мислите да вас неко зеза?
Ma u smislu, ovakvom hipohondru kao meni je dovoljno samo da procita to sto ste napisali i odmah krece panika :-? .
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

ape napisao:
Jefimija napisao:А зашто мислите да вас неко зеза?
Ma u smislu, ovakvom hipohondru kao meni je dovoljno samo da procita to sto ste napisali i odmah krece panika :-? .
Ape, nisi gori od mene, to ti garantujem, a ima ih jos!! :wink: :lol: :lol:

Ja se nisam ni ogrebala, a vidis da bih volela preventivno da znam! :lol:

Nemoj da panicis, vazno je da si isao kod lekara, a ovo je samo mesto za informisanje a ne i za lecenje. Ja sam se iz radoznalosti ukljucila na temu (iako ti nisam mogla pomoci jer nisam znala), i krenula je u tom pravcu, ali niko tebi ovde nije dao dijagnozu, niti se to moze tako raditi. Shvati ovo kao razmenu korisnih informacija i uzivaj, nije ti nista!!

Pozdrav i sve najbolje, majja :wink:
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

Ma dobro...

znate, ja sam se povela onom scenom iz filma , 300. Pita Leonida svog ratnika jel dobro...a on odgovara, ma to je samo ogrebotina ( a ono izbijeno mu oko, pola glave raseceno). Tako da...otkud ja znam sta je za nekog mala ogrebotina, pogotovu sto ste imali potrebu da je dezinfikujete...

Ma u svakom slucaju ja sam za ono: Bolje 100 puta otici kod lekara ni zbocega, nego jednom ne otici kad treba. :wink:

Sto ja sad ovo pisem :-? ..a da!!! :D Vakcinacija protiv tetanusa je u kalendaru vakcinacija, i daje se na svakih deset godina. U 30. , 40. , 50...

I tako...Bilo je ovo malo predavanje o tetanusu..., i veruccama... :D ...sledece nedelje u ovo vreme mozete cuti o .... :lol:

Ajd ljudi u zdravlje
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

e,a da pitam i ja... :lol:

naime,moj muz se pre tri nedelje isekao veoma dobro i po pola centimetra duboko na nov sporet(hocu reci nije zardjao),na jagodicama dva prsta...NARAVNO da nije hteo da ide kod lekara i ja sam mu to previjala svakog dana po propisu(hidrogen,jod,sterilna gaza...).sve je veoma brzo potpuno zaraslo i sada je to mesto kao da nije ni bilo iseceno.Hvala Bogu,on se dobro oseca,mislim da je on sve i zaboravio za razliku od mene :lol: ,pa bih ja sada da pitam jel prosao taj period inkubacije i da li bi se do sada vec javio neki simptom..?

pozz... :wink:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Tarci, tetanus se vezuje za ubodne rane, jer izazivac je bakterija koja zivi u uslovima bez kiseonika, dakle upravo duboke, ubodne rane, ne posekotine. Bez brige. :wink:
Odgovori