pece me urin
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
pece me urin
Evo ene u gluvo doba noci, ne spavam
Veceras oko 22h pocelo e peci kad piskim i evo sve do sad ne popusta , malo bude lakse pa opet sve ponovo
Boji se sta mi je
Popila sam minialno 2-3 l tecnosti sta sam stigla i idem svako mola u wc , ne boli me toliko kad piskim vec poslije cak cini mi sve dole gori
Strah me posto je sutra subota, da li sa ovakvim stanjem mogu cekati ponedjeljak ili ipak moram sto prije do dr
Posto trebam dobiti za dan dva malo e boli stomak po dnu pa ne znam da li je od toga ili urina
moli vas za bilo kakav savjet jer me bas frka
E samo da dodam vec zadnjih pola sata nisam sama u ulici sa upaljeni svjetlo u stanu , zapalila se zgrada preko puta moje i sad je cjela ulica izasla van, sve osvjetljeno kao da je dan
A ja brojim sate do jutra
Da li se sa ovakvim simptomima pecenja moze sacekati par dana
Hvala vam na savjetu
Veceras oko 22h pocelo e peci kad piskim i evo sve do sad ne popusta , malo bude lakse pa opet sve ponovo
Boji se sta mi je
Popila sam minialno 2-3 l tecnosti sta sam stigla i idem svako mola u wc , ne boli me toliko kad piskim vec poslije cak cini mi sve dole gori
Strah me posto je sutra subota, da li sa ovakvim stanjem mogu cekati ponedjeljak ili ipak moram sto prije do dr
Posto trebam dobiti za dan dva malo e boli stomak po dnu pa ne znam da li je od toga ili urina
moli vas za bilo kakav savjet jer me bas frka
E samo da dodam vec zadnjih pola sata nisam sama u ulici sa upaljeni svjetlo u stanu , zapalila se zgrada preko puta moje i sad je cjela ulica izasla van, sve osvjetljeno kao da je dan
A ja brojim sate do jutra
Da li se sa ovakvim simptomima pecenja moze sacekati par dana
Hvala vam na savjetu
Pavlov pravac doktoru,u pitanju je upala.Nadam se da nisi dobila bolove kao ja.......jer to su bolovi isti kao trudovi.Mislila sam da mi sve ispade van.Dobila sam antibiotike i posle 5 dana dobila sam nesnose bolove u zelucu pa sam ih morala prestati piti.Sada ako se vrati,a hoce nadrljala sam.Ja sam mokrila narandzasto da bi se za samo dva sata pretvorilo u krv.Ja bih ti savtovala da ne cekas do ponedeljka jer su bolovi koje sam ja imala neizdrzljivi.U pitanju je verujem upala mehura!
Sretno i pozdrav
Sretno i pozdrav
Ontario hvala.
Bila sam jutrost kod dr urin je ok samo eritrocita 1 plus i neka ph nesto ko 7,to mi je pokazao, nema leukocita ni bakterija Kaze da sam sinoc puno pila pa sam to isjerala
Jos me uhvatio nos , lije kasalj, jedva disem i sve pocelo sinoc
On misli da mi je i taj 1 plus od prehlade
Kad sam mu pokusala objasniti koliko e pece, da sam cijelu noc provela na wc dao mi je neki antibiotik pocin´je sa cipro... i pije se samo 3 dana ali da ga jos ne pocinjem ,nego da nastavim piti tecnosti,pa ako ne bude bolje onda
A jos sam u pms-u
Molim nekog dr ako moze da mi odgovori da li moze taj cistitis da prodje sam od sebe uz tecnost i da li bi mi urin pokazao da ima kakva bakterija iako sam puno pila
Sta da radi da li da poslusa dr i jos sacekam sa antibiotikom
Bila sam jutrost kod dr urin je ok samo eritrocita 1 plus i neka ph nesto ko 7,to mi je pokazao, nema leukocita ni bakterija Kaze da sam sinoc puno pila pa sam to isjerala
Jos me uhvatio nos , lije kasalj, jedva disem i sve pocelo sinoc
On misli da mi je i taj 1 plus od prehlade
Kad sam mu pokusala objasniti koliko e pece, da sam cijelu noc provela na wc dao mi je neki antibiotik pocin´je sa cipro... i pije se samo 3 dana ali da ga jos ne pocinjem ,nego da nastavim piti tecnosti,pa ako ne bude bolje onda
A jos sam u pms-u
Molim nekog dr ako moze da mi odgovori da li moze taj cistitis da prodje sam od sebe uz tecnost i da li bi mi urin pokazao da ima kakva bakterija iako sam puno pila
Sta da radi da li da poslusa dr i jos sacekam sa antibiotikom
Pa sacekaj, imas bakterije ili nemas bakterije? Ciprocinal je mnogo jak antibiotik, nije on za igranje ako ti je urin cist. Ali dobro, ako ti je doktor tako rekao onda moze da pomogne.
Ja sam nakon sto sam dala urin na urinokulturu popila jedno 3 litra caja od uve, i pecenje je nestalo kao rukom odneseno, ali kad su mi stigli rezultati za dva dana ipak sam pila antibiotik po antibiogramu, da bih bila sigurna da sam se bakterije u potpunosti otarasila. Probaj da uvece smanjis kolicinu tecnosti, a ujutro das prvu mokracu na urinokulturu, ali bitno je da ne mokris bar 4 sata pre toga.
Ja sam nakon sto sam dala urin na urinokulturu popila jedno 3 litra caja od uve, i pecenje je nestalo kao rukom odneseno, ali kad su mi stigli rezultati za dva dana ipak sam pila antibiotik po antibiogramu, da bih bila sigurna da sam se bakterije u potpunosti otarasila. Probaj da uvece smanjis kolicinu tecnosti, a ujutro das prvu mokracu na urinokulturu, ali bitno je da ne mokris bar 4 sata pre toga.
Hvala donka
Ma ja sam cijelu noc pila tecnos , ko zna koliko sam popila i jutrost kad sam isla dr mozda nisam samo 1-2 sata mokrila prije ego sam dosla kod njega
On je meni pokazao nalaz kao samo jedan plus kod eritrocita i ph7 ne znam sta to znaci
dr kaze da je tolika upala da bi se ipak vidjela ma koliko ja pila i piskila, tako da je tek na moju molbu dao taj antibiotik ali da ga pocnem piti tek kad vidim da nije bolje , ne jos
Ma ja sam zabrinuta, posto sam bas prehladjena,pa i to sa urinom , Nekako me sve boli i podnu stomak i ledja , ruke noge a i ocekujem periodu svaki dan vec mi kasni i sve sam to prepisivala pms-u
Mene samo interesuje da li ako budem cekala mogu napraviti kakve komplikacije
Koliko je dovoljno tecnosti unositi jer ja sad pijem sigurno preko 3 l pa da ne pretjeram
hvala vam na odgovoru
Ma ja sam cijelu noc pila tecnos , ko zna koliko sam popila i jutrost kad sam isla dr mozda nisam samo 1-2 sata mokrila prije ego sam dosla kod njega
On je meni pokazao nalaz kao samo jedan plus kod eritrocita i ph7 ne znam sta to znaci
dr kaze da je tolika upala da bi se ipak vidjela ma koliko ja pila i piskila, tako da je tek na moju molbu dao taj antibiotik ali da ga pocnem piti tek kad vidim da nije bolje , ne jos
Ma ja sam zabrinuta, posto sam bas prehladjena,pa i to sa urinom , Nekako me sve boli i podnu stomak i ledja , ruke noge a i ocekujem periodu svaki dan vec mi kasni i sve sam to prepisivala pms-u
Mene samo interesuje da li ako budem cekala mogu napraviti kakve komplikacije
Koliko je dovoljno tecnosti unositi jer ja sad pijem sigurno preko 3 l pa da ne pretjeram
hvala vam na odgovoru
2 litra je minimum, a 2,5 ili 3 ja mislim da je sasvim ok! Medjutim samo voda nista nece pomoci ako tebe i dalje pece, moras nesto uciniti da pobijes te bakterije. Eto meni je uvin caj mnogo pomogao. Ako ne izlecis infekciju moze da se desi da se prosiri na bubrege, to je mnogo gore i opasnije. Inace urinokultura, a ne taj test koji si danas radila, odredjuje koju tacno bakteriju imas i na koji je antibiotik osetljiva. I jako je bitno da ne pijes ni cajeve ni antibiotike pre davanja mokrace na analizu, kao i da ne mokris nekoliko sati pre toga da ne bi dobila lazno negativan rezultat. Zato se uvek trazi prva jutarnja mokraca, posto je pretpostavka da ces spavati i neces mokriti bar 4-5 sati pre toga.
Pavlov draga ja stalno pijem CIPRO odlican je za upale.To je ovde najbolji lek samo sto se ovde pije 7 dana 500mg ujutro i 500 mg navece.
Moras piti puno tekucine kada pijes cipro i uzmi nesto da jedes prije tablete da te ne bi boleo zeludac.
Bolje je pa si na vreme dobila antibiotik jer da si cekala
ne bi bilo za tebe dobro.
Ne mozes preterati sa tecnoscu jer sto vise pijes bolje za tebe.
Odlicno je sto pijes tri litre dnevno
samo tako nastavi.
Ako imas uvin caj skuvaj a ako ne,ovde preporucuju brusnicu(mislim da vi tako zovete)mada je ja ne volim uopste.
Kupi test za trudnocu ako ga ima kod nas........proveri sama.
Ne bi bilo lose da zatrazis ultrazvuk mehura,to bih ja bar ucinila jer ko zna mozda imas pesak.Videce se sve na ultrazvuku.Znak peska i upale je isti,pecenje dok mokris.Imala sam od kamenja do upala pa zato znam.
Pozdrav
Moras piti puno tekucine kada pijes cipro i uzmi nesto da jedes prije tablete da te ne bi boleo zeludac.
Bolje je pa si na vreme dobila antibiotik jer da si cekala

Ne mozes preterati sa tecnoscu jer sto vise pijes bolje za tebe.
Odlicno je sto pijes tri litre dnevno

Ako imas uvin caj skuvaj a ako ne,ovde preporucuju brusnicu(mislim da vi tako zovete)mada je ja ne volim uopste.
Kupi test za trudnocu ako ga ima kod nas........proveri sama.
Ne bi bilo lose da zatrazis ultrazvuk mehura,to bih ja bar ucinila jer ko zna mozda imas pesak.Videce se sve na ultrazvuku.Znak peska i upale je isti,pecenje dok mokris.Imala sam od kamenja do upala pa zato znam.
Pozdrav
Ne znam sta da ti kazem, meni je tako bilo kad sam imala eserihiju, ali ako nema bakterija onda ti ne trebaju antibiotici nego dalji pregledi da se utvrdi sta je... najbolje bi bilo ako imas neku privatnu laboratoriju koja radi nedeljom, da sutra to odmah uradis, da bi ti rezultati brze bili gotovi. Jedino ne znam da li u privatnim prodaju one specijalne bocice za urinokulturu, trebalo bi...
Tvoji su eritrociti pozitivni zar ne?
Nalaz urina ne moze biti ok,ako je upala u pitanju.
Ti da imas upalu ne bi se ona smirila bez antibiotika.
Ti kazes da imas eritrocita u mokraci zar ne?
Eritrociti OZNACAVAJU UPALU U MOKRACI(crvena krvna zrnca).
TI KAZES DA IMAS I DA SU PLUS 1 zar ne?
Ja ne znam kakav je to tvoj bio doktor,nije mi jasno.
Ako imas eritrocita onda imas upalu ili pocetak menzesa pa si dobila lazni nalaz.
Kazes opet ces raditi urinokulturu........i ne pijes antibiotike??????
Meni se cini po tvojim trenutnim simptomima da ti imas upalu sa ginekoloske strane--candidu ili nesto drugo.
Obrati se ti i ginekologu!
Zapamti jos jednom upala mehura ne prolazi bez antibiotika,do sada bi bez lekova bila u uzasnim bolovima.
Pozdrav
Nalaz urina ne moze biti ok,ako je upala u pitanju.
Ti da imas upalu ne bi se ona smirila bez antibiotika.
Ti kazes da imas eritrocita u mokraci zar ne?
Eritrociti OZNACAVAJU UPALU U MOKRACI(crvena krvna zrnca).
TI KAZES DA IMAS I DA SU PLUS 1 zar ne?
Ja ne znam kakav je to tvoj bio doktor,nije mi jasno.
Ako imas eritrocita onda imas upalu ili pocetak menzesa pa si dobila lazni nalaz.
Kazes opet ces raditi urinokulturu........i ne pijes antibiotike??????
Meni se cini po tvojim trenutnim simptomima da ti imas upalu sa ginekoloske strane--candidu ili nesto drugo.
Obrati se ti i ginekologu!
Zapamti jos jednom upala mehura ne prolazi bez antibiotika,do sada bi bez lekova bila u uzasnim bolovima.
Pozdrav
Leukociti ukazuju na upalu.
Ponovi kontrolu urina, uzmi prvi jutarnji s tim da ne piskis u 5 ujutro pa da uzmes urin u 6, jer vidim da si prosli put kuckala kasno ovde na forumu i praznila besiku celu noc.
Nema potrebe da pijes uvece puno tecnosti, jednostavno uhvati prvi jutarnji urin, ispusti prvi mlaz i odnesi ga na analizu. Peckanje moze biti i od peska (ako ga imas) a mozes imati i ginekoloski problem, mozda i neke bakterije u uretri.
Nikakav ciprocinal ne uzimaj jer ako se i otkrije da ti je iz nekog razloga potreban antibiotik, prepisace ti ga lekar prema antibiogramu.
Pozdrav svima
Ponovi kontrolu urina, uzmi prvi jutarnji s tim da ne piskis u 5 ujutro pa da uzmes urin u 6, jer vidim da si prosli put kuckala kasno ovde na forumu i praznila besiku celu noc.
Nema potrebe da pijes uvece puno tecnosti, jednostavno uhvati prvi jutarnji urin, ispusti prvi mlaz i odnesi ga na analizu. Peckanje moze biti i od peska (ako ga imas) a mozes imati i ginekoloski problem, mozda i neke bakterije u uretri.
Nikakav ciprocinal ne uzimaj jer ako se i otkrije da ti je iz nekog razloga potreban antibiotik, prepisace ti ga lekar prema antibiogramu.
Pozdrav svima
Evo mene i jos se mucim
Sutra idem dr cim svane.Toliko me stisko nos , slajm glava za poluditi i jos me ne popusta neko pecenje i zarenje dole poslije mokrenja
Pola dana ne osjetim nista i onda odjednom pocinje da zari i to ne kad piskim vec poslije cak i pola sata poslije
Sto je najgore cini mi se da cu dobiti menzes jer i to me stislo
Sad ne znam da li sve to zajedno ima neke veze, ta gripa , menstruacija i to zarenje dole
Sta da radim ako dobije do sutra postoji li neki drugi nacin da se sazna ako imam upalu mjehura a da nije urin
Sutra idem dr cim svane.Toliko me stisko nos , slajm glava za poluditi i jos me ne popusta neko pecenje i zarenje dole poslije mokrenja
Pola dana ne osjetim nista i onda odjednom pocinje da zari i to ne kad piskim vec poslije cak i pola sata poslije
Sto je najgore cini mi se da cu dobiti menzes jer i to me stislo
Sad ne znam da li sve to zajedno ima neke veze, ta gripa , menstruacija i to zarenje dole
Sta da radim ako dobije do sutra postoji li neki drugi nacin da se sazna ako imam upalu mjehura a da nije urin