pece me urin

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

vecky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 1:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od vecky »

pavlov napisao:Evo mene i jos se mucim
Sutra idem dr cim svane.Toliko me stisko nos , slajm glava za poluditi i jos me ne popusta neko pecenje i zarenje dole poslije mokrenja
Pola dana ne osjetim nista i onda odjednom pocinje da zari i to ne kad piskim vec poslije cak i pola sata poslije
Sto je najgore cini mi se da cu dobiti menzes jer i to me stislo
Sad ne znam da li sve to zajedno ima neke veze, ta gripa , menstruacija i to zarenje dole
Sta da radim ako dobije do sutra postoji li neki drugi nacin da se sazna ako imam upalu mjehura a da nije urin
Čitajući sve ovo, čini mi se da je u pitanju pesak, koji ti tare mokraćne puteve, poguran urinom koji izlazi. Pravilna procedura za uzimanje urinokulture je sledeća: stvarno ne mokriti najmanje 4-5h pred uzimanje uzorka. Ujutro prvo uđeš u kadu, opereš se, a zatim na WC šolji pustiš da otekne prvi mlaz mokraće(kreneš da piškiš, pa zaustaviš mlaz), a onda postaviš sterilnu čašicu i napuniš je 2-3 prsta(sasvim dovoljna količina). Čak i ako dobiješ menstruaciju do sutra ujutro, opraćeš se(probaj i malo da se ispereš), kako ti ne bi ta krv curela u čašu za uzorak, pa tek onda kao što rekoh, uzimaš čašicu i ... S obzirom da bris ne mora da ti pokaže prisustvo neke bakterije, obavezan ti je i UZ bešike, mokraćnih puteva i bubrega. Srećno i javi kako si prošla...
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

EBI:::::::: ga dobila sam sad cekam 8h da nazovem dr da napravim termin, pa nek radi sta hoce ,neka vadi krv ako urin nevalja
javim sta je bilo
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Pa ovo je za puci
Odem dr on kaze ne moze nista uraditi da cekam petak a da do tada mirujem i pijem dosta tecnosti
Pa ebe.. mu sta cu sad mene jos pece, nije kao prvi dan ali poslije mokrenja jedno pola sata poslije , jos me sve boli kako sam dobila
Bojim se moze li mi upala otici na bubrege do petka
Mada dr misli da to za sada nije nista strasno kao ma proci ce
Koliko je normalno da moze da pece urin
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Koliko pisanije zbog pecenja u urinu i rasprave o tome sta bi moglo da bude ......pesak.....infekcija......da ode na bubrege..... :roll: :roll: :roll: . Za vasu informaciju problem bi resio najobicniji pregled urina,a ta analiza se radi i u najneuslovnijim seoskim zdravstvenim stanicama.Zato dosta jalovog forumskog naglabanja i lepo idite kod vaseg lekara opste prakse i odradite ovo.
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

pavlov napisao:Ontario hvala.
Bila sam jutrost kod dr urin je ok samo eritrocita 1 plus i neka ph nesto ko 7,to mi je pokazao, nema leukocita ni bakterija Kaze da sam sinoc puno pila pa sam to isjerala
Jos me uhvatio nos , lije kasalj, jedva disem i sve pocelo sinoc
On misli da mi je i taj 1 plus od prehlade
Kad sam mu pokusala objasniti koliko e pece, da sam cijelu noc provela na wc dao mi je neki antibiotik pocin´je sa cipro... i pije se samo 3 dana ali da ga jos ne pocinjem ,nego da nastavim piti tecnosti,pa ako ne bude bolje onda
A jos sam u pms-u
Molim nekog dr ako moze da mi odgovori da li moze taj cistitis da prodje sam od sebe uz tecnost i da li bi mi urin pokazao da ima kakva bakterija iako sam puno pila
Sta da radi da li da poslusa dr i jos sacekam sa antibiotikom

A da ti lepo promenis doktora???

Evo ti jedan link pa se informisi malo,google je cudo!!!!

http://www.studpol.co.yu/SavNefrolog.aspx
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

pavlov napisao:Ontario hvala.
Bila sam jutrost kod dr urin je ok samo eritrocita 1 plus i neka ph nesto ko 7,to mi je pokazao, nema leukocita ni bakterija Kaze da sam sinoc puno pila pa sam to isjerala
Jos me uhvatio nos , lije kasalj, jedva disem i sve pocelo sinoc
On misli da mi je i taj 1 plus od prehlade
Kad sam mu pokusala objasniti koliko e pece, da sam cijelu noc provela na wc dao mi je neki antibiotik pocin´je sa cipro... i pije se samo 3 dana ali da ga jos ne pocinjem ,nego da nastavim piti tecnosti,pa ako ne bude bolje onda
A jos sam u pms-u
Molim nekog dr ako moze da mi odgovori da li moze taj cistitis da prodje sam od sebe uz tecnost i da li bi mi urin pokazao da ima kakva bakterija iako sam puno pila
Sta da radi da li da poslusa dr i jos sacekam sa antibiotikom
Ja tek sad vidim da vama ne fali nista sto ce reci nemate infekciju jer je nalaz cist. ,eventualno jos jednom da ponovite urin ako se tegobe nastave .A to sto ste citavu noc proveli u toaletu je zato sto ste uzimali dosta tecnosti nista cudno.
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Hvala puno dr
Posto mene jos pece ali tek pola sata od kada mokrim ,opet sam navalila na tecnost i sad idem skoro svako 20 minuta
Mene interesuje da li mogu ponoviti urin kad imam periodu i da li moze da perioda ima veza sa ovim pecenjem poslije urina
jos jednom hvala puno
Iwa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am

Post od Iwa »

Lekari savetuju da se urin nosi na pregled nakon menstruacije. Pre nekoliko godina sam zaradila upalu bubrega zbog čekanja da se krvarenje završi. Kasnije su mi prepisivali antibiotike širokog spektra na slepo.
Često me pecka nakon mokrenja i kad je urinokultura sterilna. To traje godinama i sad sam se već navikla, saživela sa tim. Tegobe se smanje ukoliko se operem hladnom vodom. Uzimam mnogo tečnosti, najviše vode, te urološke čajeve.
Nekad baš ti čajevi, kafa, pojedina vrsta hrane mogu izazvati tegobe slične cistitisu kod osoba koje imaju osetljivu bešiku.
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

wa hvala ti puno , e toga se bojim Mo dr nije nista bilo strasno to sto me pece , kaze cekaj 5 dana pa daj urin a do tada pij i grij se
Mene jos pece ne kad direkt piskim nego poslije i po pola sata
Pijem uzasno puno valjda cu pregurati
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Pijes li cipro?
Trebalo bi da te popusti do sada,jedino ako nije nesto sa ginekoloske strane.Ja sve vise sumnjam u to.....
Pozdrav
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Ontario, vidim da cesto pijes ciprocinal, ali njega treba izbegavati kad god je moguce. Prvo zato sto cesto koriscenje ostecuje zglobove, a drugo zato sto je to najjaci antibiotik koji se prepisuje kada nijedan drugi ne pomaze, a ako cestim koriscenjem razvijes rezistenciju na ciprocinal onda si izgubila opciju da njime lecis jake infekcije kojima drugi antibiotici nista ne mogu.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

donka napisao:Ontario, vidim da cesto pijes ciprocinal, ali njega treba izbegavati kad god je moguce. Prvo zato sto cesto koriscenje ostecuje zglobove,
Jeste al kod pedijatrijske populacije ,a ne kod osoba kod koji je rast zavrsen.
donka napisao: a drugo zato sto je to najjaci antibiotik koji se prepisuje kada nijedan drugi ne pomaze, a ako cestim koriscenjem razvijes rezistenciju na ciprocinal onda si izgubila opciju da njime lecis jake infekcije kojima drugi antibiotici nista ne mogu.
Nije tacno ima toliko drugih rezervnih antibiotika sto iz grupe fluorohinolona,beta laktama ,aminoglikozida,glikopeptida itd....
Nemojte da pricate o necemu o cemu nemate pojma i tako sirite paniku u populaciji.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Kako je sirenje panike upozoravanje da se bespotrebno ne razvija rezistencija na tako jak antibiotik?

A ciprocinal ostecuje hrskavicu kod svih uzrasta, evo ko ne veruje licnim svedocenjima ljudi ima i istrazivanje. I novo upozorenje na prospektima ciprocinala u Americi.
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Ma pustite lijek, valjda dr zna sta smije propisati
Ja sutra ujutro opet idem dr ,evo peti dam me pece,pijem ko kamila ali nije bolje i zato bas me briga sto imam menstruaciju, nek dr radi sta hoce ovo mora prestati ,ponjet cu urin kad podjem i da nemam ne vjerujem da bi bio dobor koliko me dugo ovo muci
hvala vam svima
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

donka napisao:Kako je sirenje panike upozoravanje da se bespotrebno ne razvija rezistencija na tako jak antibiotik?
A sta je po vama "jak" antibiotik??Imam utisak da pricate o tom terminu iako nemate pojma sta bi to trebalo da predstavlja.O problemu rezistencija sam siguran da niste u stanju niti da ga definisete niti da napisete jednu suvislu recenicu o tome.Ali bas me interesuje vasa vizija farmakoterapije urinarnih infekcija.Sta biste dali??
donka napisao: A ciprocinal ostecuje hrskavicu kod svih uzrasta, evo ko ne veruje licnim svedocenjima ljudi ima i istrazivanje. I novo upozorenje na prospektima ciprocinala u Americi.
Svedocenja uopste nisu merodavna,ako nisu upotrebljena za neku opservacionu studiju(ako znate sta to znaci) da bi se generisala hipoteza za klinicki eksperiment,istrazivanje koje ste nasli se odnosi na uticaj Ciprocinala in vitro a ne in vivo sto znaci da dati rad samo sugerise da bi i in vivo moglo doci do toksicnih efekata ,sto ne znaci da se hrskavica nece regenerisati jer je to zivo tkivo.Takodje ono sto pise u uputstvu za upotrebu sigurno nije apsolutna istina,jer je Ciprocinal odobren i bezbedan za farmakoterapiju Gram negativnih infekcija sa svim svojim indikacijama ,kontraindikacijama,nezeljenim efektima i ostali sto ima ama bas svaki lek.Nista vam ne vredi to sto ste nesto guglali kada vi to niste u stanju niti adekvatno da tumacite ,niti kriticki revidirate,vec uzimate kao apsolutnu istinu dve krajnosti bazicno medicinsko istrazivanje i rekla-kazala pacijenata.I za kraj uputstvo o nezeljenim dejstvima.U tom uputstvu za Ampicilin pise da je jedno od njih anafilakticki sok pa je minoran broj slucajeva sa pravim anafilaktickim reagovanjem.
Odgovori