Jednom u zivotu sam video da neko skoro iskrvari posle vadjenja zuba... Ali taj je imao hemofiliju i bio je lose premedikovan za intervenciju

Da, od NSAIL se moze krvariti, katkad i veoma ozbiljno (stari pacijenti, prolongirana terapija, prethodna trauma i razvoj stres ulkusa ili nekrotizirajuceg gastritisa... i jos gomila poucnih slucajeva) zato danas za recimo isijas u starih preporucuju selektivne COX inhibitore... Recimo meloksikam (Movalis...).
Aspirin je cinjenica lek zbog kog svake godine u svetu (bas od krvarenja) odapne najvise ljudi... Ali svet je veliki
Te stvari iz teorije se cinjenica u praxi vidjaju retko

A i doze koje inhibiraju agregaciju trombocita su veoma male u odnosu na one sa antiinflamatornim efektom - oko 30mg (iako ga internisti za te svrhe daju u dozi od 100mg 1x1)... To je prilicno komplikovana prica... Generalno, ako ne mora - nemojte ih davati pacijentu, stosta se moze zakomplikovati, pacijent ima pravo imati i neku bolest u pozadini na koju vi trenutno ne mislite (vidjao sam i takvih zijana)! A ako mora nemojte se previse brinuti - ta krvarenja o kojima se u teoriji nasiroko raspravlja su u praxi prilicno retka.
No boze moj...