Nekad forumu padne sistem(sad dva dana nije radio,valjda je proradio)
Ides na
http://panika.forumsplace.com.
Sa strahovima se boris polako,potrebno je vreme.Ne znam da li imas agorafobiju(ako ti je frka da ides negde sam ili cak sa nekim to je to)ja sam prvo uz pratnju nekog od porodice ili prijatelja,pa onda sama do najblize trafike,pa malo dalje i ...bus mi je bio najstrasniji,bila mi je frka i da idem u vece drustvo,da budem sama kod kuce,na poslu ali sam sada o.k. skoro niceg se vise ne bojim i sve radim sama
Lekove pijem ali jako male doze a psihoterapija je najvaznija jer radis na uzroku,ucis sta je panika,kako nastaje i kako je zaustaviti!Ako ti krene panika kreni da dises(u kesu ili u dlanove-zatvorene)duboko udah na nos,pa malo zaustavis disanje,pa dubok izdah na usta(dobre misli uz to)i tako dok ne prestane a sigurno hoce!Zvuci glupo ali pomaze jer panika nastaje bas zbog hiperventilacije,odnosno plitkog brzog disanja,menja se ph krvi zbog viska kiseonika,ta informacija stize do mozga,krecu telesni simptomi(lupanje srca,trnjenje,probadanje u sakama i stopalima,vrtoglavica...)i tad nastupa panika sa svim onim uzasnim mislima.
To je to,ako te jos nesto zanima pitaj.Idi na forum,to ce ti biti moralna podrska ali idi i kod lekara jer je i to vazno.Puno srece i veruj da ce proci a to ti govorim jer sama nisam mislila da cu se toga ikada otarasiti a (hvala Bogu)sad mi je dobro!Pozdrav