panicni napadi ansioznost depresija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

panicni napadi ansioznost depresija

Post od progoran »

molim za pomoc
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Nadam se da ce ti pomoci neko ko je strucniji od mene, napr neko od saradnika iz oblasti psihijatrije. Ja sam dosad bila protiv lekova, ali ako oni mogu da poboljsaju kvalitez zivota ne treba ih odbaciti. samo je potrebno postaviti pravu dijagnozu i izabrati pravi lek.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
nemesis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 09, 2005 2:12 am

to je prirodno i nije strasno mada tako izgleda

Post od nemesis »

panicni napadi su SAMO preosetljivost na stres..receptori stresa su popustili (prelila se casa) i to je to..veruj mi, NIJE STRASNO, zato ne panici jos vise......institut za mentalno zdravlje - ima sjajnih doktora....radi se prvo eeg,dobro bi bilo da imas i rezultate krvne slike i urina..u pocetku se koriste medikamenti - tipa rivotril - koji je sjajan i fluxilan (prozak)..odlicno funkcionise...za par dana pocinjes da se vracas u normalu a sve se to kombinuje razgovorima sa ljudima koji prolaze kroz isto i psihoterapijom...
samo da znas-od toga se ne umire!
niko ti ne garantuje da ce biti lako - ali vredi!
ako zelis, mozes da mi bacis mail
sve najbolje i imaj vere!
sneza
MogucaZloupotreba! Oprez!
Vestiga Nula Retrorsum!
Mr.No
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2005 9:41 pm

Re: panicni napadi ansioznost depresija

Post od Mr.No »

progoran napisao:molim za pomoc
Hm, imao sam istih problema i, verovao mi ili ne, izlečio sam se!!! :D
Prošao sam kroz pakao, kroz ruke mnogih 'stručnih lica', psihoterapije, gomila lekova od kojih mi je bilo sve gore i gore... Ništa mi nije pomoglo, bivalo mi je sve gore i gore...
Možda će ti ovo što ću reći zvučati strano, ali VERUJ MI više nemam ama baš NIKAKVIH tegoba!!!!!!!! :
KRSTIO SAM SE, ISPOVEDIO, POSTIO I REDOVNO SE PRIČEŠĆIVAO I SAV SVOJ UM I BIĆE PREDAO BOGU !!!!!!!!!!
Od tada pa do dana današnjeg nijedan lek nije ušao u moja usta, JA SAM SVOJ ČOVEK!!!
Nemoj ko da te vara, psihičke poremećaje NIJEDAN fizički lek ne može otkloniti !!!!!!!! Oni potiču od nečastivog tj. od nefizičke (duhovne)srtukture i samo tako se i mogu lečiti. Sve ostalo su prazne priče i zavaravanja (mlaćenje prazne slame!!! veruj mi).
Pokušaj, znam da nije lako, ali VREDI !!! Pa mi se javi!

Srdačan bratski pozdrav uz nadu u tvoje skorije ozdravljenje!!!
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

P.................
Poslednja izmena od danka u Sre Feb 23, 2005 11:55 am, izmenjeno 1 put ukupno.
johny99
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 4:39 pm

Pitanje za Mr. Noa

Post od johny99 »

Pitao bih Mr. Noa koliko je vremena proslo od nastanka pa do nestanka tegoba obzirom da ih ja imam vec skoro godinu dana i nikako da mi prodju!
Hvala
Mr.No
Stalni član
Stalni  član

Re: Pitanje za Mr. Noa

Post od Mr.No »

johny99 napisao:Pitao bih Mr. Noa koliko je vremena proslo od nastanka pa do nestanka tegoba obzirom da ih ja imam vec skoro godinu dana i nikako da mi prodju!
Hvala
Ha, duhovnost se ne izdaje na recept i nema rok trajanja!
Od samog nastanka pa do ovog o čemu sam govorio, dosta dugo...7,8 godina... a od tada pa do potpunog prestanka oko 1,5 godine, možda 2 ali to je ISKLJUČIVO INDIVIDUALNOG KARAKTERA i zavisi od Božije volje!!! Samo hrabro - uspeh je zagarantovan!!! Kroz kakvu ćeš golgotu proći, ne pitaj mene!!! Nađi nekog duhovnika koji ti odgovara pa se sa njim posavetuj. Mnogi od njih su izuzetni poznavaoci psihologije, pa još razvijena duhovnost... TO JE TO.
Veliki pozdrav!
johny99
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 4:39 pm

Post od johny99 »

Mr. No
Hvala ti u svakom slucaju na odgovoru, mada vremeski rok koji je tebi trebao da se oporavis i nije bas ohrabrujuci. No ohrabrujuce je to sto kazes da je uspeh zagarantovan.
Veliki pozdrav
Mr.No
Stalni član
Stalni  član

Post od Mr.No »

johny99 napisao:Mr. No
Hvala ti u svakom slucaju na odgovoru, mada vremeski rok koji je tebi trebao da se oporavis i nije bas ohrabrujuci. No ohrabrujuce je to sto kazes da je uspeh zagarantovan.
Veliki pozdrav
Pazi, ti tražiš čarobni štapić ili sl.? Malo ću te razočarati, ali on ne postoji!!!
Očigledno da nisi pažljivo pročitao ono što sam ti napisao: duhovni oporavak nije univerzalnog već individualnog karaktera!!!!!! Dugo sam se mučio dok nisam pronašao lek!!! a onda se naretko javljalo godinu-dve ali sve slabijeg inteziteta i sve ređe i ređe do POTPUNOG nestanka!!!!!!! Veruj mi !I ako mi ne veruješ, OK, želeo sam samo da pomognem jer znam kako to izgleda!!!
Razmišljaj malo drugačije: šta je i par godina naspram CELOG ŽIVOTA i to u paklu!!!??? PallMall (razmišljaj, mozak i služi za to, nemoj da ti zakržlja ;-))
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Podrska svima koji imaju ovakav problem, izlecenje je moguce,ja sam jos jedan primer 8)
Cinnamon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2005 10:03 am

Post od Cinnamon »

ako nadjes uzrok javljanja anksioznosti i panicnih napada, to je vec na neki nacin veliki korak naprijed. ponekad nisi ni svjestan da si ga nasao. tad "nestanu sami od sebe".
ja mislim da ti (iz licnog iskustva) mogu preporuciti da pazis da ne upadnes u zacarani krug iz kojeg ne mozes izaci, tako sto ces izbjegavati situacije u kojima si primijetio da panicni napadi dolaze.
znam da zvuci kao nesto sto citas na svakom koraku, ali tacno je: bavi se fizickim aktivnostima punom parom. baci se na trcanje ili nesto drugo sto je fizicki iziskujuce. i ne izbjegavaj kriticne momente. face them!
Odgovori