otklanjanje dlacica laserom
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Cao,
evo da ti iznesem neka moja iskustva sa epilacijom. Imala sam nekoliko dlacica na nausnicama koje su me strasno nervirale. Ne znam da li na ovom sajtu mogu reklamirati neke privatne klinike, ako ne mogu neka se odgovor obrise, vazno je da ga tufika procita pre toga
.
Konkretno bila sam u ordinaciji "DR" dr.Dubravka Ristin. Tamo su mi radili metodu koja se zove "elektroliza", nisam bas sigurna, kako se zove, ali mislim da je tako. Sastoji se u tome da ti pustaju slabu stuju u koren dlake i time ga unistavaju. Nekoliko tretmana i bilo je dovoljno da se dlacice nadam se nepovratno uklone, za sad ih nema. Malo boli, jer ti iglicu direktno zabada u kozu i pusta slabu struju, ali ja izdrzala
. Ova metoda je efikasna, ali samo za manje povrsine, ako mislis da uklanjas malje sa nogu i sl. onda bi ti to potrajalo godinama, a cena bi se merila u 1000- dama evra. Mislim da oni to i ne rade, nego samo dlake sa lica. Meni je to radila doktorka Nada Vukovic, jako je fina i pazljiva, ali sam pre nekog vremena videla oglas u novinama, izgleda da je otvorila svoju ordinaciju, nazalost nisam zapisala adresu, pa ces morati sama da se potrudis. DR, se nalazi u Goce Delceva (mislim br. 9), Novi Beograd, mozda ti oni daju informacije o njoj. Nazalost i broj telefona vise nemam. Cena je tada bila 3 DM / min. sto nije toliko strasno za manji broj dlacica, potrebno je npr. 5 min da se uklone i tako nekoliko puta, ali kad se sve sabere, novac moze da se skupi.
Ova druga metoda - laser, i ja sam cula za nju i zainteresovala se, bila je neka ordinacija "Epilon", ( sad ga bas izreklamirasmo ), malo sam se raspitala kod dr. Jovana Lalosevica, on vazi za jednog od nasih najpoznatijih dermatologa, rekao mi je da je imao pacijentkinje koje su to radile laserom u USA, Sloveniji i da su im posle nekoliko godina izrasle dlacice, a dale su grdne pare. Epilon ima ajt, na njemu sve med i mleko, ali..., ja bi bila jako oprezna i konsultovala se sa sto vise dermatologa. Eto to je sve sto znam, nazalost nemam adrese i brojeve telefona, ali ih sigurno mozes naci na internetu ili u nekom casopisu gde se privatne lekarske ordinacije reklamiraju.
Pozdrav
evo da ti iznesem neka moja iskustva sa epilacijom. Imala sam nekoliko dlacica na nausnicama koje su me strasno nervirale. Ne znam da li na ovom sajtu mogu reklamirati neke privatne klinike, ako ne mogu neka se odgovor obrise, vazno je da ga tufika procita pre toga

Konkretno bila sam u ordinaciji "DR" dr.Dubravka Ristin. Tamo su mi radili metodu koja se zove "elektroliza", nisam bas sigurna, kako se zove, ali mislim da je tako. Sastoji se u tome da ti pustaju slabu stuju u koren dlake i time ga unistavaju. Nekoliko tretmana i bilo je dovoljno da se dlacice nadam se nepovratno uklone, za sad ih nema. Malo boli, jer ti iglicu direktno zabada u kozu i pusta slabu struju, ali ja izdrzala

Ova druga metoda - laser, i ja sam cula za nju i zainteresovala se, bila je neka ordinacija "Epilon", ( sad ga bas izreklamirasmo ), malo sam se raspitala kod dr. Jovana Lalosevica, on vazi za jednog od nasih najpoznatijih dermatologa, rekao mi je da je imao pacijentkinje koje su to radile laserom u USA, Sloveniji i da su im posle nekoliko godina izrasle dlacice, a dale su grdne pare. Epilon ima ajt, na njemu sve med i mleko, ali..., ja bi bila jako oprezna i konsultovala se sa sto vise dermatologa. Eto to je sve sto znam, nazalost nemam adrese i brojeve telefona, ali ih sigurno mozes naci na internetu ili u nekom casopisu gde se privatne lekarske ordinacije reklamiraju.
Pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 14, 2003 1:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
metoda laserom je veoma upjesna ...a to znam iz primjera moje prijateljice koja je crnka i imala je toliko crnih dlacica po bradi i djelu od uha pa prema bradi da je to morala skidati voskom ali je bila ocajna dok bi cekala da to poraste kako bi ih mogla ponoviti radnju...
odlucila se za metodu lasera (u sarajevu cjena jednog tretmana je 150 eura), ona je morala uraditi 12 tretmana (mada je za normalnije slucajeve dovoljno od 3 do 6 tretmana)... sada nakon 1 g ima prelijepo i njezno lice kao beba...
dakle ako ste u mogucnosti savjetujem vam laserko uklanjanje
odlucila se za metodu lasera (u sarajevu cjena jednog tretmana je 150 eura), ona je morala uraditi 12 tretmana (mada je za normalnije slucajeve dovoljno od 3 do 6 tretmana)... sada nakon 1 g ima prelijepo i njezno lice kao beba...
dakle ako ste u mogucnosti savjetujem vam laserko uklanjanje
"Prilikom prvog tretmana trajno se ukloni 30% do 50% malja. Preostale dlake se nalaze u fazi mirovanja i ispadanja one se regenerisu u periodu od sest do osam nedelja na licu, do je za druge delove tela taj period srazmerno duzi. Zato postupak treba ponoviti jos dva do tri puta kako bi se uklonile gotovo sve malje na tretiranom podrucju. Najdugotrajnije! Najkomfornije! Zdrava, nezna i glatka koza."
Cao tufika i Sarajevo, ovo sam iskopirala sa sajta klinike koju sam pominjala. To je samo deo teksta, ali evo sta mene buni u svemu, rec "NAJDUGOTRAJNIJE", nisu napisali zauvek, vecno, jednom za sva vremena i sl, nego to "najdugotrajnije", sta ako se dlacice vrate posle nekoliko godina i posle, po onome sto pise Sarajevo nekoliko 1000 - da evra, jer ako tretman dlacica sa lica kosta 150 evra, a uzmimo da naplacuju po cm2 koze, zamislite koliko kosta tretman celih nogu. Niko ne bi bio sretniji od mene da mogu da uklonim dlacice sa nogu, ali ZAUVEK, to znamo mi zene koje stalno moramo da koristimo vosak, zilete, kreme i tako u krug. Zato bih ja i dalje bila oprezna, pokusacu da nadjem nekog dermatologa koji bi mi dao savet, sto vise njih, jer sam se i ja zainteresovala za ovo posto je Sarajevo napisalo ono sto je njena drugarica uradila. Tufika da li si ti pitala nekog dermatologa, volela bi da se i druge zene sa slicnim problemom i jos bolje svojim iskustvima ukljuce u temu. Bilo bi najbolje kad bi bio neki dermatolog na nasem sajtu.
Cao tufika i Sarajevo, ovo sam iskopirala sa sajta klinike koju sam pominjala. To je samo deo teksta, ali evo sta mene buni u svemu, rec "NAJDUGOTRAJNIJE", nisu napisali zauvek, vecno, jednom za sva vremena i sl, nego to "najdugotrajnije", sta ako se dlacice vrate posle nekoliko godina i posle, po onome sto pise Sarajevo nekoliko 1000 - da evra, jer ako tretman dlacica sa lica kosta 150 evra, a uzmimo da naplacuju po cm2 koze, zamislite koliko kosta tretman celih nogu. Niko ne bi bio sretniji od mene da mogu da uklonim dlacice sa nogu, ali ZAUVEK, to znamo mi zene koje stalno moramo da koristimo vosak, zilete, kreme i tako u krug. Zato bih ja i dalje bila oprezna, pokusacu da nadjem nekog dermatologa koji bi mi dao savet, sto vise njih, jer sam se i ja zainteresovala za ovo posto je Sarajevo napisalo ono sto je njena drugarica uradila. Tufika da li si ti pitala nekog dermatologa, volela bi da se i druge zene sa slicnim problemom i jos bolje svojim iskustvima ukljuce u temu. Bilo bi najbolje kad bi bio neki dermatolog na nasem sajtu.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Nemam prakticno iskustvo ali sam se raspitivala za lasersko uklanjanje malja u Epilionu u BG-u pre par godina. Evo cega se secam:
-laser je bezbedniji od elektrolize jer nema mogucnosti da ostanu oziljci (eventualno se javi crvenilo posle tretmana koje prodje)
-laser se vezuje za pigment tako da je najbolja prognoza za osobe sa svetlom kozom i tamnim maljama
-ono 'dugotrajnije' su meni objasnili u smislu da metoda postoji 6 godina i za to vreme nikome se nisu vratile dlacice
-cena stvarno jeste problem, 100-150 evra po tretmanu a potrebno je 3-5 tretmana (mada licno onome ko ide da mu skidaju dlacice sigurno nece biti dovoljno 3 tretmana osim ako nece samo da ih razredi, a cula sam da nekad nije dovoljno ni 5)
-koliko se secam 50 evra je bio tretman skidanja dlacica na liniji od pupka do Venerinog brega
150 evra prepone i slicno, za noge nisam ni smela da pitam 
-moze se tretirati celo telo osim predela oko ociju; sto se tice dlacica oko bradavica to bi bilo prakticnije uklanjati jednu po jednu tj. elektrolizom; sad, koliko je to bezbedno...ne znam, nisam strucna; ja ih cupam sto se takodje ne smatra kao mnogo pametno
-laser je bezbedniji od elektrolize jer nema mogucnosti da ostanu oziljci (eventualno se javi crvenilo posle tretmana koje prodje)
-laser se vezuje za pigment tako da je najbolja prognoza za osobe sa svetlom kozom i tamnim maljama
-ono 'dugotrajnije' su meni objasnili u smislu da metoda postoji 6 godina i za to vreme nikome se nisu vratile dlacice
-cena stvarno jeste problem, 100-150 evra po tretmanu a potrebno je 3-5 tretmana (mada licno onome ko ide da mu skidaju dlacice sigurno nece biti dovoljno 3 tretmana osim ako nece samo da ih razredi, a cula sam da nekad nije dovoljno ni 5)
-koliko se secam 50 evra je bio tretman skidanja dlacica na liniji od pupka do Venerinog brega

-moze se tretirati celo telo osim predela oko ociju; sto se tice dlacica oko bradavica to bi bilo prakticnije uklanjati jednu po jednu tj. elektrolizom; sad, koliko je to bezbedno...ne znam, nisam strucna; ja ih cupam sto se takodje ne smatra kao mnogo pametno

Ja sam imala problema sa tim, pa zato pitam --- jer sam sklona ka urastanju dlaka...Cat napisao:Nemam prakticno iskustvo ali sam se raspitivala za lasersko uklanjanje malja u Epilionu u BG-u pre par godina. Evo cega se secam:
-koliko se secam 50 evra je bio tretman skidanja dlacica na liniji od pupka do Venerinog brega150 evra prepone i slicno, za noge nisam ni smela da pitam
Ima devojaka koje ih stalno cupaju, i nikakve probleme nemaju -- tako mi je objasnio dermatolog, a takodje ima devojaka kojima se cupanjem/depilaciom proredjuju dlake, ali na zalost, ja ne spadam u tu grupu

Koliko sam shvatila, sve zavisi koliko ti je koza masna, i ako jeste, nekada ti moze urastati dlaka koju cupas....
U svakom slucaju, znaci da bi tretman kostao oko 50 eura, jer njih nema mnogo.
Struju ne preporucujem u tom predelu --- da li znate koliko je to bolno?!?!?! UZAAAAAAAAS!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
I meni urastaju. Tesko mi je da zamislim da neko nema tih problema jer kao i kod depilacije dlake slabe kad se cupaju iz korena pa im je teze da izbiju na povrsinu blablabla. Ko ima 200-300 evra za intervenciju samo napred...btw jedna bitna stvar, dlake ne smeju da se cupaju 6 nedelja pre tretmana. Znaci, brijanje, skracivanje makazama ali nikako cupanje bilo kakve vrste. I razmak izmedju tretmana je nekoliko nedelja...
Meni je najveci problem preponski deo. Malje su malo 'prosirile teritoriju'
i cak i zbog obicnih pamucnih gacica moram da se depiliram ili brijem. A sta god da radim koza se cesto upali, dlake urastaju, gnoje se...Kad bih imala pare najpre bih to sredila...
Meni je najveci problem preponski deo. Malje su malo 'prosirile teritoriju'

Koliko se meni cini -- ja ne znam zensku osobu da nema "prosirenja" na preponskom deluCat napisao:I meni urastaju. Tesko mi je da zamislim da neko nema tih problema jer kao i kod depilacije dlake slabe kad se cupaju iz korena pa im je teze da izbiju na povrsinu blablabla. Ko ima 200-300 evra za intervenciju samo napred...btw jedna bitna stvar, dlake ne smeju da se cupaju 6 nedelja pre tretmana. Znaci, brijanje, skracivanje makazama ali nikako cupanje bilo kakve vrste. I razmak izmedju tretmana je nekoliko nedelja...
Meni je najveci problem preponski deo. Malje su malo 'prosirile teritoriju'i cak i zbog obicnih pamucnih gacica moram da se depiliram ili brijem. A sta god da radim koza se cesto upali, dlake urastaju, gnoje se...Kad bih imala pare najpre bih to sredila...

Jedan savet koji su meni dali, i koji se pokazao kao delotvoran, jer od tada gotovo da mi se preponski deo uopste ne upali -- mislim da ima veze i sa urastanjem dlaka (ali kod mene je prvenstveno imalo veze sa bubuljicama i crvenilom koze):
Pre brijanja, prvo prepone dobro operi sapunom, gelom...(onim sto koristis za trusiranje), zatim ih nasapunjaj pa onda polako obrij, s tim sto ih treba brijati samo u pravcu rasta dlake -- nikako suprotnom!!! E, sad -- znam da to nije ta glatkoca, ali....bitno je da ti zilet bude ostar

I uvek posle brijanja premazi te delove vatom na koju ces sipati malo alkohola...
Meni se tako smirila koza na preponama i retko kada imam problema.....
Ako hoces pokusaj!
Pozdrav!
Re: otklanjanje dlacica laserom
Pozdrav za sve....i ja imam problem sa dlacicama na bradi,evo o cemu se radi...imam na bradi malo crnih dlacica,ali i dosta zutih,mada meni to smeta a,mnogi mi kazu da se to ne vidi....cupala sam ih pincetom,
ali posle toga,dlake su postale gusce i jako velike,pa me to nervira....razmisljam se da odem an epilaciju,ali opet cula sam od par djevojaka koje su posle tog tretmana imale jos vece probleme,dlake su im rasle ako iz vode
.....U,nedoumici sam,sta da radim.........help
....Pozz za sve clanove.....

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Ja spadam u bezdlaku zensku vrstu tako da jedinu regiju koju moram da sredjujem su prepone. Ali i to nekad pravi probleme. Slucajno sam kupila u drogeriji DM kremu "Balea - Beruhigende Hautcreme (nach der haarentfernung)", sto bi u prevodu znacilo umirujuca krema za kozu (posle uklanjanja dlacica). Mogu da vam kazem da u zadnje dve ture sa tom kremom nisam posle imala bas nikakvih problema. Pretpostavljam da je ima i kod nas u DM pa pogledajte i probajte....
e nesto ja da vam kazem,ja sam sad trenutno u americi i ovde rade uklanjanje dlacica elektrolizom ili kako vec,i onaj ko vam je rekao nekoliko tretmana slagao vas je dobro,moja tetka naprimer vec godinu dana ide na taj tretman a uklanja samo nausnice,i ide kako sam ja razumela jednom mesecno,kad god je dosla sa tog tretmana nije bilo nikakvog crvenila ni bilo cega drugog kaze da jeste malo bolno ali nije nista strasno da ne moze da se izdrzi,kada se radi taj tretman mora da se ceka da dlacice krenu da rastu i onda se tom iglom koja ima struju bocka direktno u mesto odakle izrasta dlaka,inace moja tetka i nema toliko puno dlacica ali rekli su joj da treba da ide jos 2 godine na taj tretman da bi joj sve i trajno uklonili sa nausnica,tako da ko vam je rekao da je par tretmana slagao vas je dobro..i jebes ti to ne bih ja trpela nikakvu struju,lakse je mnogo da se skida depil kremom ili jednostavno ih izbeljivati sa kremom za izbeljivanje dlacica bezbolno je a isto tako ne vidi se nista,ja bi samo volela sa nogu da uklonim dlacice trajno strasno me nervira to sto mi dlake non stop urastaju a ja to moram da izvadim ali po obicaju to se zagnoji sve i kad ja izvadim dlaku ostane rana tako da ne znam sta vise da radim sa urastanjem dlacica...