Oticanje nogu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

jana23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 1:43 pm

Oticanje nogu

Post od jana23 »

Da li jos neko ima problema sa oticanjem nogu, ujutru kad ustanem imam mrsave listove a uvece KO BALVANE :cry: pa me zanima IMA LI MI POMOCI s obzirom da imam 23 godine ne razumem u cemu je problem
POZDRAV
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Da li si radila analizu krvi,ili isla kod kardiologa??????

Ako nisi, odradi to, i obavezno trazi kad ti budu radili analizu krvi da se urade i jetrine transaminaze!!!
jana23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 1:43 pm

Post od jana23 »

Hvala Majo, uopste nisam znala da to moze da bude neki ozbiljan zdravstveni problem :cry:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Na zalost - moze, al to ne mora da znaci da je i kod tebe tako!!! :wink:

Mozda je nesto nebitno i manje vazno, al da bi bila sigurna, trk kod lekara pa se proveri, i ako jeste nesto, bolje je sto pre krenuti sa nekim lecenjem nego zapustati!!!!

Pozdrav i sve najbolje!!! Javi nam se kad zavrsis sa pregledima!! :wink:
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Pa i meni su letos poceli da oticu prvo zglobovi. Mislila sam da je to zato sto sam polomila nogu pre par godina (jer je na njoj bio i veci otok) a i zato sto je leto pa zbog temperature noge inace oticu. Onda sam uradila neke analize, niko od lekara mi ne rece konkretnu dijagnozu, vec me poslase na limfnu drenazu. To je i pomoglo i nije. Onda mi se oticanje malo smirilo, pa su posle par meseci umesto zglobova poceli da mi oticu listovi. Sad vise nemam pojma. Pomazu povremeno carape za vene, ali definitivno moram opet kod lekara....
cikita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 04, 2006 7:43 pm

Post od cikita »

Isti problem imam sa oticanjem nogu, od letos... Skocni zglobovi i podkolenice, oooogromni otoci... Radila sam sve nalaze, krv, urin, kardioloski pregled, stitna zlezda, vene... Sve OK. Jedino sto su mi rekli, posle doplera na Klinickom centru je-edem potkoznod tkiva, tj. tecnost mi se zadrzava u organizmu. Posto se otok prilicno povukao zimi, jedini savet koji sam od lekara dobila je da koristim elasticne carape po potrebi, da ne sedim dugo, ali i da ne stojim dugo :-)) (pametni doktori :-)
Uzrok mi nisu nasli, a ja inace imam slabu cirkulaciju, a pre par godina sam imala povredu kolena, tako da je mozda sve to uticalo pomalo... Puno mi pomaze bazen, ili bilo koji vid rekreacije... Moj savet, proverite osnovne nalaze, a ako je sve u redu, trk na bazen!
Karima
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 18, 2007 11:23 pm
Kontakt:

Post od Karima »

Pomozite,jako sam uplasena.Naime u zadnjih mesec dana poceli su da mi oticu zglobovi nogu..Ugojila sam se za par meseci 15 kg,a menstruaciju imam jedino kad pijem endomertril.Radila sam sve analize hormona,sve je u redu cak sam i hormone stitne zlede radila u redu su..Krvna slika i internisticki pregled u redu..U zadnjih par meseci se slabo krecem,pa me zanima,sta je uzrok stvaranja otoka na zglobovima i samih nogu?Doktor mi je preporucio tablete za izbacivanje vode i to neke najblaze jednom nedeljno.Juce sam popila prvi put,malo mi je pao pritisak inace je nizi.Da li sam dobila vodu u nogama?Ili sta bi moglo biti u pitanju?Trebam jos uraditi UZ bubrega,u mokraci su mi nadjene belancevine.Em sto mi oticu jos pocinju da me bole noge,ali ne klasika vec nekako cudno..Danas posle vece fizicke aktivnosti i one tablete od juce otoci sa unutrasnje strane zglobova su se povukli skroz a sa spoljnje strane smanjili ali ih ima malo.Da li je ovo voda,od cega?Strah me da ne ode na pluca i srce..Sta mi je zapravo?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Vene...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Karima
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od Karima »

Moguce unutrasnje vene ja spoljnje nemam..Napominjem da su mi otekli i prsti na rukama,tako da nijedan prsten ne mogu da skinem sa ruke..Jako mi je sve cudno.Doktore i ja sam iz Pozarevca,sve analize sam radila kod dr.Antica sta da rdim dalje??Molim vas da me uputite gde i kod koga?
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Meni za oticanje nogu izuzetno pomazu komresione carape. Pogotovo sad u trudnoci mi se oticanje pojacalo. No izdrzacemo nekako!
Karima
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od Karima »

Ja nisam trudna,znam da u trudnoci oticu noge ali ovo kod mene je nesto posebno da ni ja zapravo ne znam sta je u pitanju..Sutra idem kod dr,da uradim jos analiza... :cry:
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Ma meni se stanje sad samo pogorsalo, inace me otoci muce vec par godina. U svakom slucaju te carape su cudo! Malo ih je tesko nositi leti kad je vruce, ali ima i varijanta dokolenica.
Karima
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od Karima »

Pa videcu prvo sta ce doktor sutra da mi kaze,jer vidim da su mi prsti otekli da ne mogu prstenje da skinem.. :cry: .Sve me zbunjuje a i plasi,jedni kazu voda,drugi kazu bubrezi,treci vene ja cu tek sutra tj vec danas da vidim sta je zapravo.Malo ma zbunjuje kilaza ...sve mi je cudno. :-?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Karima, pa svratite do mene, u Zeleznicku ambulantu!
Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Karima
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od Karima »

Doktore svraticu svakako vec danas. :D
Odgovori