Oticanje nogu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 07, 2005 8:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ah ti zglobovi
Pa dobro , jel neko nesto uradio otecenim zglobovima, ili samo pricamo?
Jao , nikada mi krofne ovako nisu narasle kao zglobovi!!! Uzas!!!!
Jao , nikada mi krofne ovako nisu narasle kao zglobovi!!! Uzas!!!!

Re: ah ti zglobovi
A to je onaj princip....ajte vi nadjite i ponudite neko resenje, a ja cu ga isprobati...samo pozurite malo...ne mogu ja da cekam doveka i da laprdam u prazno.yela napisao:Pa dobro , jel neko nesto uradio otecenim zglobovima, ili samo pricamo?

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
ja cekam pacijentkinju da me poseti
Otok je obicno usled vena (koketove vene koje imaju insuficijentne zaliske), ponekad usled raumatizma, a kod starijih i kod bubrezne i/ili srcane bolesti. Redji uzroci su otoci usled limfnog zastoja... Vecina otoka se leci diureticima, elevacijom...

Otok je obicno usled vena (koketove vene koje imaju insuficijentne zaliske), ponekad usled raumatizma, a kod starijih i kod bubrezne i/ili srcane bolesti. Redji uzroci su otoci usled limfnog zastoja... Vecina otoka se leci diureticima, elevacijom...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
ima zainteresovasnih
Doktore dok Vi cekate pacijentkinju, da ja uskocim da mi pogledate zglob/ove??? 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Yelo, pa neceta valjda iz tolikog Beograda u ovaj mali grad, pored vasih hiljadu profesora
Dea
Upotreba diuretika u trudnoci se prepusta samo ginekolozima onda kada je to apsolutno neophodno (kod takozvanih EPH gestoza - stariji naziv, kada je odnos stete i koristi od upotrebe diuretika je povoljan). Prema FDA klasifikaciji, hidrohlortiacizid, kod nas poznat kao DIUNORM, mpripada grupi B llekova, koji provereno ne daju teratogene efekte na zivotinjama, ali nema dovoljno kvalitetnih studija i eksperimenata na ljudima. Ovaj diuretik se moze davati u trudnoci, ali opet - samo kad je sve pod kontrolom ginekologa, a i interniste. Mislim da osim elevacije nogu, u najvecem broju trudnoca nije neophodno ni uputnio davati diuretike.

Dea
Upotreba diuretika u trudnoci se prepusta samo ginekolozima onda kada je to apsolutno neophodno (kod takozvanih EPH gestoza - stariji naziv, kada je odnos stete i koristi od upotrebe diuretika je povoljan). Prema FDA klasifikaciji, hidrohlortiacizid, kod nas poznat kao DIUNORM, mpripada grupi B llekova, koji provereno ne daju teratogene efekte na zivotinjama, ali nema dovoljno kvalitetnih studija i eksperimenata na ljudima. Ovaj diuretik se moze davati u trudnoci, ali opet - samo kad je sve pod kontrolom ginekologa, a i interniste. Mislim da osim elevacije nogu, u najvecem broju trudnoca nije neophodno ni uputnio davati diuretike.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
-
- Novi član
jel neko resio problem
Necete verovati da ja jos uvek (vec mesec dana) imam problem sa otecnim, sad vec i bolnim zglobovima, a nema sta nisam i kod kog lekara bila. 

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 2:23 pm
- Kontakt:
Ja imam otečene zglobove već skoro dva i po meseca i išao sam na sva moguća pretraživanja krvi i mokraće i nisu uspeli da mi nađu nikakav razlog zbog čega mi otiču noge(najviše zglobovi i meko tkivo ispod zglobova, mada su noge oticale i iznad zglobova povremeno). Tako da sam već izgubio nadu da će naći razlog.
Doktori su prvo mislili da je giht, jer je došlo do povećanja mokraćne kiseline. Posle ponovljenog nalaza videlo se da je to bilo trenutno i da mi se kiselina vratila na normalu. A noge su nastavile da otiču. Posle toga su mislili da je u pitanju srce (pošto imam veliku telesnu težinu). Ali i posle ultrazvučnog pregleda srca rekli su da to nije od toga, da srce nije u pitanju. Danas sam dobio i rezultate proteinurije iz mokraće i nalaze krvi za štitnu žlezdu. I ti su nalazi u okviru normale.A noge su mi i dalje otečene. Samo sada za razliku od ranije dva dana otiču pa se jedan dan malo povuče otok. I tako u krug.
Zato bih molio doktora Ivicu ili nekog ko je imao ovakav problem da mi odgovori makar šta bih još mogao da uradim tj. da pregledam ne bih li našao uzrok ovom mome stanju.
Doktori su prvo mislili da je giht, jer je došlo do povećanja mokraćne kiseline. Posle ponovljenog nalaza videlo se da je to bilo trenutno i da mi se kiselina vratila na normalu. A noge su nastavile da otiču. Posle toga su mislili da je u pitanju srce (pošto imam veliku telesnu težinu). Ali i posle ultrazvučnog pregleda srca rekli su da to nije od toga, da srce nije u pitanju. Danas sam dobio i rezultate proteinurije iz mokraće i nalaze krvi za štitnu žlezdu. I ti su nalazi u okviru normale.A noge su mi i dalje otečene. Samo sada za razliku od ranije dva dana otiču pa se jedan dan malo povuče otok. I tako u krug.
Zato bih molio doktora Ivicu ili nekog ko je imao ovakav problem da mi odgovori makar šta bih još mogao da uradim tj. da pregledam ne bih li našao uzrok ovom mome stanju.