osetljiva koza, kapilari

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

lorelai
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2003 1:00 am

Post od lorelai »

Imam izuzetno osetljivu kozu, a najveci problem su mi kapilari na licu i ponekad imam osecaj da mi koza gori i tada je crvenilo jako upadljivo i ne moze se nicim "zamaskirati". Zelela sam da podelim iskustva sa nekim sa slicnim problemom ili da mi osoba pod nickname-om Skinmed kaze nesto o lecenju ove vrste kozne promene.
hvala svima unapred
SKINmedic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 19, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od SKINmedic »

Vas problem zahteva ozbiljan razgovor sa dermatologom/kozmetologom,pri cemu treba utvrditi kad se takve vase kozne promene javljaju i sl.Verovatno imate ili izuzetno osetljivu ili tzv "intolerant" tip koze.Treba da se posavetujete o svakodnevnoj nezi lica,preporucujem liniju kuce "La Roche-Posay", iz kolekcije "Toleriane",koja je pokazala izuzetne rezultate u takvim slucajevima,ali se moze nabaviti,nazalost,u inostranstvu.Kod nas se mogu kupiti proizvodi kuce Dr Belter ili Matis.Uz to napominjem da su u poslednja dva slucaja radi o kozmetickim preparatima,dok je u prvom slucaju u pitanju medicinska kozmetika.Sto se tice izrazenih kapilara,oni se mogu ukloniti bez traga, odredjenim medicinskim dermatoloskim procedurama.Jos jednom savetujem konsultaciju dermatologa/kozmetologa.
Genova
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2004 1:00 am

Post od Genova »

Citao sam nesto o "hirudinu" - ekstraktu od pijavice i kremi koja se zove veincare, dali mozda takva krema moze pomoci u ovakvim situacijama posto i sam imam slican problem.
boss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 06, 2002 2:00 am

Post od boss »

I ja imam dosta slican problem. Interesuje me da li osobe koje imaju ove simptome imaju masniju kozu i da li im cesto izlaze bubuljice. Mozda je problem i u tome sto se koza previse masti, ne moze da dise pa usled toga pocinje da crveni, e sad cime to izleciti?, e da, da li vam koza pocrveni i na hladnoci?
boss
Novi član
Novi član

Post od boss »

E zaboravio sam jos da pitam, da li neko ima neke informacije ili iskustvo sa "Eucerin" proizvodima?
lorelai
Stalni član
Stalni  član

Post od lorelai »

sto se masniije tipa koze- ne bih bas rekla. ja mislim da imam neki mesoviti tip. Inace, mislim da uzrok crvenila i preterane osetljivosti koze lezi u cinjenici da sam ja svoju kozu isusila stalnim ciscenjem i preteranom upotrebom kozmetike i da sam jednostavno, na taj nacin, ostetila onaj zastitni, povrsinski sloj tako da sad moja koza reaguje na skoro svaki agens ili promenu u temperaturi.
i jos jedno malo pitanje za ljubaznu osobu pod nadimkom Skinmedic, a to je da se najverovatnije, u mom slucaju, radi o rozacei (imam sve simptome), ali me jako cudi sto problem imam samo sa jedne strane lica, a na drugom obrazu nista. U cemu je stvar, osim toga cak su mi sa te strane izrazene i bore i nekako su mi misici lica splasnuli. Molim VAs za odgovor.
hvala puno unapred na odvojenom vremenu.
P.s. sto se tice saveta za dermatologa, poslusacu Vas.
SKINmedic
Novi član
Novi član

Post od SKINmedic »

Ostecenje tzv. lipidne barijere koze je vrlo cest problem,i da bi se ona uspostavila potrebni su vam strucni saveti u vezi odabira kozmetike,kao i adekvatne kozmetoloske procedure.Po nekim misljenjima da bi se uspostavio normalan lipidni balans potrebno je nekada i do godinu dana,sto sve zavisi od vasih godina i velicine ostecenja. Sto se tice Rozacae,taj problem uspesno resavaju dermatolozi,ukoliko vam i postave tu dijagnozu,ne bi bilo lose da posetite gastroenterologa,a zasto,to ce vam objasniti dermatolog.Ukratko,,odlican gel za spoljnju upotrebu "Rozamet".
lorelai
Stalni član
Stalni  član

Post od lorelai »

Hvala Vam puno na ovim korisnim i detaljnim savetima. Samo sam htela jos da pitam gde mogu da nadjem preparat "Rozamet"..Da li u svim apotekama ili postoje odredjeni punktovi?
pozdrav.
SKINmedic
Novi član
Novi član

Post od SKINmedic »

Rozamet,je preparat koji proizvodi jedna hrvatska farmaceutska kuca,koja takodje proizvodi i vec svima poznat sprej za nos "aquamaris",tako da pretpostavljam da ga u nasim apotekama ima,ne mogu vam dati precizniju informaciju,jer nisam dobro upoznata sa nasim farmaceutskim trzistem,a jako mi je zao zbog malog spektra gotovih lekova kod nas za dermatoloske pacijente.
boss
Novi član
Novi član

Post od boss »

pitanje isto za SKINmedic, kakvi su po kvalitetu i uspesnosti lecenja "Eucerin" proizvodi?
SKINmedic
Novi član
Novi član

Post od SKINmedic »

Eucerin proizvodi su namenjeni osetljivoj,suvoj i kozi sklonoj alergijskin reakcijama.Jedan od osnovnih sastojaka je "urea",koja je poznata dermatolozima od davnina,a koja ima efekat uvlaznjavanja i umaksavanja koze,s tim da u razlicitim kremama imate njenu razlicitu koncentraciju.Ova linija proizvoda obuhvata sve stepenice svakodnevne nege koze,tj.tu su proizvodi za umivanje,tonizaciju i negu koze.Ono sto je jako vazno u sastavu nemaju ni vestacke boje ni parfem,a sto najcesece i izaziva iritacije osetljive koze.A u programu imaju i kreme koje normalizuju ostecenu lipidnu barijeru koze.Srecno.
boss
Novi član
Novi član

Post od boss »

E izvini sto te ovoliko cimam ali..... obisao sam toliko dermatologa i salona.
Nego, ja imam kombinovanu kozu, u predelu nosa i obraza mi cesto izlaze mitiseri i po koja papula, a povrh svega veoma lako mi se zacrveni lice i to pogotovo delovi nosa i obraza. Da li ima nesto sto mi preporucujes da koristim(shto za mitisere tj. masne delove koze, shto za crvenilo), da ima da se kupi u BG-u, a da ima efekta? I ako neko zna koliko okvirno kosta uklanjanje kapilara u DiVi ili negde slicno, ali da je laserom? Hvala unapred :smile:
lorelai
Stalni član
Stalni  član

Post od lorelai »

e, da...super si me podsetio. I ja sam se uvek pitala koliko bi kostalo uklanjanje kapilara i crvenila laserom. Nikad, naravno, ne pominju cak ni okvirne cene sto je zanimljivo. Bilo bi lepo kad bi se javio neko ko ima iskustva pa da to podeli sa nama.
pozdrav svima.
boss
Novi član
Novi član

Post od boss »

P.S. Moje poslednje pitanje bilo je postavljeno SKINmedic -u , pa ... bio bi mi od znacaja odgovor. Hvala
SKINmedic
Novi član
Novi član

Post od SKINmedic »

Da bih dala adekvatan odgovor,nažalost nije mi dovoljan opis Vase kože.Potrebna mi je detaljna anamneza,kao i da Vas pregledam.Za adekvatno leèenje potreban je individualni pristup svakom pacijentu.Sto se tièe cena u "Divi",nisam upoznata,a primeæijem da na Forumu,ima nekoliko njihovih pacijenata,pa bi Vas oni mogli informisati.
Odgovori