oralna kandijaza-kako lijećiti
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Po upustvu

sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Ja sam otilsa kod moje lekarke zbog kandide na jeziku (imam je u malom broju, tako bar kazu rezultati brisa), i ona mi je rekla da to nije nista strasno i da ne bih ni trebala da je lecim ukoliko mi ne predstavlja problem. Ja sam od tad sve zivo primenila- daktanol gel, nistatin, diflukan, izbacila sam slatko i kiselo iz ishrane, medjutim nista nije pomoglo... U cemu je problem, i da li postoji jos nesto sto bi moglo biti efikasno u borbi protiv oralne kandide?
Ispirajte usta sodom bikarbonom i ne uzimajte antibiotike.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Izuzetno tvrdokorno oboljenje, teško se i dugo leči. Ponovite bris pa lečenje iz početka, nema vam druge.
72h
Molim vas, recite mi da li je istina to sto su mi neki lekari rekli, da, ako pijes jednom nistatin i posle se kandida vrati da nistatin vise nema nikakvog efekta i da ga ne treba piti nikako. Koji su lekovi zamena u tom slucaju? Cula sam za jedan cijeg imena se ne secam (kao doktorka je rekla da je on jos i bolji od nistatina), ali kada joj je muz rekao da je pre 22 godine prelezao zuticu, nije htela da mu da.
Takodje, znam da je neko vec pitao, ali moram jos jednom, da vidim da sam dobro razumela. Da li se kandida prenosi i na koji nacin? Da li su mi zabranjeni odnosi, poljupci? Muzu je dijagnostikovana kandida, meni nije zvanicno, ali imam bele naslage na jeziku i generalno cesto sam u proslosti imala problema sa kandidom na polnim organima. Da li je potrebno da se i ja lecim sa njim?
Izvinjavam se na duzini posta i hvala vam unapred
Takodje, znam da je neko vec pitao, ali moram jos jednom, da vidim da sam dobro razumela. Da li se kandida prenosi i na koji nacin? Da li su mi zabranjeni odnosi, poljupci? Muzu je dijagnostikovana kandida, meni nije zvanicno, ali imam bele naslage na jeziku i generalno cesto sam u proslosti imala problema sa kandidom na polnim organima. Da li je potrebno da se i ja lecim sa njim?
Izvinjavam se na duzini posta i hvala vam unapred