oralna kandijaza-kako lijećiti

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

zmiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 9:54 pm

Post od zmiki »

U redu doktore hvala jos jednom. Ucinilo mi se da je malo pakovanje (samo 10 tableta) za toliki broj tableta koje se trebaju popiti u 14 dana. I samo da kazem za ovaj Daktanol gel da je stvarno gadan za uzeti :-( a pio sam do sada sve zivo. I odmah pocne terati u WC.
zmiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od zmiki »

Izvinite, imao bih jos jedno malo pitanje. Da li ovaj Daktanol gel posle zadrzavanja u ustima od 4-5 min. mora da se proguta (po uputstvu) ili moze da se ispljune jer pijem i Nystatin tablete?
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Po upustvu :wink:
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
belem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 29, 2007 9:44 pm

Post od belem »

Ja sam otilsa kod moje lekarke zbog kandide na jeziku (imam je u malom broju, tako bar kazu rezultati brisa), i ona mi je rekla da to nije nista strasno i da ne bih ni trebala da je lecim ukoliko mi ne predstavlja problem. Ja sam od tad sve zivo primenila- daktanol gel, nistatin, diflukan, izbacila sam slatko i kiselo iz ishrane, medjutim nista nije pomoglo... U cemu je problem, i da li postoji jos nesto sto bi moglo biti efikasno u borbi protiv oralne kandide?
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Ispirajte usta sodom bikarbonom i ne uzimajte antibiotike.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
belem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 29, 2007 9:44 pm

Post od belem »

Ispiram usta sodom bikarbonom, ne uzimam antibiotike... Ali ne pomaze :(
Hvala u svakom slucaju.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Izuzetno tvrdokorno oboljenje, teško se i dugo leči. Ponovite bris pa lečenje iz početka, nema vam druge.
zmiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od zmiki »

Jedno pitanje, posle terapije Nystatinom i Daktanolom, posle kog vremena moze da se uradi bris iz grla da se vidi da li ima te gljivice Kandijaze, a da je to verodostojno ?
zmiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od zmiki »

Niko ne zna ?!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

72h
Marija15
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 12:38 pm

Post od Marija15 »

Molim vas, recite mi da li je istina to sto su mi neki lekari rekli, da, ako pijes jednom nistatin i posle se kandida vrati da nistatin vise nema nikakvog efekta i da ga ne treba piti nikako. Koji su lekovi zamena u tom slucaju? Cula sam za jedan cijeg imena se ne secam (kao doktorka je rekla da je on jos i bolji od nistatina), ali kada joj je muz rekao da je pre 22 godine prelezao zuticu, nije htela da mu da.

Takodje, znam da je neko vec pitao, ali moram jos jednom, da vidim da sam dobro razumela. Da li se kandida prenosi i na koji nacin? Da li su mi zabranjeni odnosi, poljupci? Muzu je dijagnostikovana kandida, meni nije zvanicno, ali imam bele naslage na jeziku i generalno cesto sam u proslosti imala problema sa kandidom na polnim organima. Da li je potrebno da se i ja lecim sa njim?

Izvinjavam se na duzini posta i hvala vam unapred
Odgovori