Opsjednutost sa vlastitom prosloscu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Opsjednutost sa vlastitom prosloscu
U zivotu mi sve dobro ide ali jedno ne.Sjetim se da sam kao djecak radio neke stvari koje nisu mi sad bas drage.Naime evo da kazem o cemu je rijec.Muci me sto sam 2 godine zaredom i to u Srednjoj skoli novu godinu slavio kod ujaka.Vecina moji drugova je slavila u gradu i sl, a ja nisam htio ostati kod kuce nego sam slavio sa ujakom a koji je jos siromasan, tu blizu je zivjela i moja baka pa sam i nju zvao.A znam da mi nije bilo mrsko slaviti kod njega novu jer ima dobar pogled na grad.Zasto ja sad imam problem sa takvim mislima nemam pojma.Imate li vi neki savjeta.
Re: Opsjednutost sa vlastitom prosloscu
Конкретизуј нам проблем у тој ситуацији која те мучи.
Pa u naslovu pise da imam problema jer se stalno prisjecam proslosti i cini mi se da mi ona otezava da budem sretan, jer eto radio sam neke stvari cudne u proslosti koje drugi nebi.Kako da krenem dalje nekim drugim putem koji nema veze s prosloscu ? Jer to me uvijek vuce prema depresiji.Eto to. 

Сећање на прошлост није проблем сам по себи, него што се гризеш поводом неких догађаја.
Мислио сам да конкретизујеш проблем код оних прослава које си споменуо. Шта је био проблем? То што ти је ујак сиромашан или што ниси био са друговима или нешто треће?
Мислио сам да конкретизујеш проблем код оних прослава које си споменуо. Шта је био проблем? То што ти је ујак сиромашан или што ниси био са друговима или нешто треће?
Sve sto si spomenuo, i sto je siromasan ali meni to ne smeta nego sto bi malo ko u mojoj situaciji zelio kod njega slaviti i to mi smeta, pa i sto nisam bio sa drustvom ali u manjoj mjeri, a i to sto sam baku zovnuo na proslavu iako mi ne smeta al bi malo ko to uradio e to mi smeta.Dakle to je primjer, desi mi se da se sjecam sl situacija.
Мени се чини да је баш било добро што си чекао нову годину са ујаком и баком јер су вероватно били усамљени. Шта мислиш о томе?
Ma budi srecan sto si tako uradio breeeeeee.
To je jako pozitivna stvar--njima si napravio veliki ugodjaj a kako sam kazes i tebi nije bilo smaranje..Imas ti jos puno novih godina da slavis sa kime hoces ma ne opterecuj se time NIKAKO nije za negativan stav --naprotiv.
Sta da si sam sedeo kod kuce--pa ako ti je u tom trenutku to odgovaralo opet dobro.
Meni se cini da ti imas jos dosta problema koji te tako vuku u proslost---ma pustiiii--misli na sadasnjost--kako da je sad ulepsas i sebi i nekom pored sebe i bices srecan--ne budi neodlucan-uradi tako kako mislis i ne zali-samo napred gledaj --nazad ---zaboraviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
To je jako pozitivna stvar--njima si napravio veliki ugodjaj a kako sam kazes i tebi nije bilo smaranje..Imas ti jos puno novih godina da slavis sa kime hoces ma ne opterecuj se time NIKAKO nije za negativan stav --naprotiv.
Sta da si sam sedeo kod kuce--pa ako ti je u tom trenutku to odgovaralo opet dobro.
Meni se cini da ti imas jos dosta problema koji te tako vuku u proslost---ma pustiiii--misli na sadasnjost--kako da je sad ulepsas i sebi i nekom pored sebe i bices srecan--ne budi neodlucan-uradi tako kako mislis i ne zali-samo napred gledaj --nazad ---zaboraviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Znaci ne smatrate da sam ispao cudak neki tada ? Da li bi vi postupili kao ja ? 

Велика је шанса да бих исто поступио, нарочито због тога што много волим и баку и ујака. Ипак, не треба ни мој ни ичији други став да буде твоје мерило да ли си добар или не, да ли си чудак или "нормалан". Вероватно би већина клинаца откачила и баку и ујака и остале, али то што већина ради не значи да је добро. Већина јесте већина, али сама чињеница да је већина не значи да је понашање исправно. Потребан је прави судија. Погађаш? Једини прави судија је Бог - творац свега видљивог и невидљивог.Brisel napisao:Znaci ne smatrate da sam ispao cudak neki tada ? Da li bi vi postupili kao ja ?
Треба да будеш свој, а не као други. Људи данас буше уши и носеве да би били другачији. Сутра ће их бушити да би били као неки други. Девојке уграђују силиконе из ко зна којих разлога, а све је непотребно.
Ти си јединствен и такав треба да останеш. Вероватно неке ствари треба да прилагодиш околини, али само да прилагодиш. Никога не треба бости у око. Колико год ти чудно звучало, рећи ћу ти да је упознавање Библије и Бога добар пут за решавање многих проблема.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ovo pre svega nisu ozbiljni problemi i nisu traume sa kojima treba da se muci iciji mozak!
Dakle, potrebno je da svoje slobodno vreme i mozdane vijuge uposlite ucenjem, poslom, knjigama, filmovima a ne mislima od kojih nemate svrhe!
Mlada ste osoba i ukoliko se misli koje vas muce nastave ponavljati i opterecivati vas do te mere da ne mozete obavljati sve dnevne obaveze i pocnete da remetite ritam spavanja, ritam obroka, ond aje potrebno da se javite psihologu koji je strucno lice i o svemu popricate VEOMA OTVORENO a ne ovako preko interneta.
Dakle, potrebno je da svoje slobodno vreme i mozdane vijuge uposlite ucenjem, poslom, knjigama, filmovima a ne mislima od kojih nemate svrhe!
Mlada ste osoba i ukoliko se misli koje vas muce nastave ponavljati i opterecivati vas do te mere da ne mozete obavljati sve dnevne obaveze i pocnete da remetite ritam spavanja, ritam obroka, ond aje potrebno da se javite psihologu koji je strucno lice i o svemu popricate VEOMA OTVORENO a ne ovako preko interneta.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Mozda nisi zeljela ali si mi pomogla. : ) P.S : pomogla bez psihologa : )tamaraft napisao:Ovo pre svega nisu ozbiljni problemi i nisu traume sa kojima treba da se muci iciji mozak!
- tamaraft
- Stalni član
Drago mi je ako je tako!
Zivot je jedan, pa je bolje ad ga provedes u lepim mislima
A samo ti mozes da izaberes misli kojima ces se zanimati!
Ili kako kaze jedna kineska poslovica: Nikoga nije briga da li si tuzan i nesrecan (niko nema vremena da se bavi tudjim problemima) pa onda bolje odaberi da budesh srecan i raspolozen!
Zivot je jedan, pa je bolje ad ga provedes u lepim mislima

Ili kako kaze jedna kineska poslovica: Nikoga nije briga da li si tuzan i nesrecan (niko nema vremena da se bavi tudjim problemima) pa onda bolje odaberi da budesh srecan i raspolozen!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
tamaraft napisao:Drago mi je ako je tako!
Zivot je jedan, pa je bolje ad ga provedes u lepim mislimaA samo ti mozes da izaberes misli kojima ces se zanimati!
Pa jesi pomogla, a to sto kazes da covjek moze birati kako se osjeca mislim da nije ni blizu tacno.
- tamaraft
- Stalni član
Jeste tacno
samo treba da sazrish jos malo i da nauchish da chuvash sebe i svoju autonomiju od svih oko tebe
Ako ti odaberes da si razpolozen to je pola posla! Jos onda da nadjehs posao koji ce te chiniti srecnim! I onda ces samo takve ljude i privlachiti

Ako ti odaberes da si razpolozen to je pola posla! Jos onda da nadjehs posao koji ce te chiniti srecnim! I onda ces samo takve ljude i privlachiti

Ma imam posao, zelim biti veseo ali uvijek mislim da ono sto radim da nema smisla jer nisam nesto u proslosti bas najspretnije uradio.Opet kazem da me to prolazi ali eto nije skroz.tamaraft napisao:Jeste tacnosamo treba da sazrish jos malo i da nauchish da chuvash sebe i svoju autonomiju od svih oko tebe
![]()