Opet mrsavljenje..

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

MrWar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 28, 2015 5:23 pm

Opet mrsavljenje..

Post od MrWar »

Poz, verovatno je ovo jedno od milion ovakvih tema, pa cu opisati stvar u kratkim crtama.

Imam 13 godina, idealan sam od stomaka na gore, jedini problem mi je stomak.Nigde nisam debeo, samo u predelu stomaka.Imam oko 68 kila, visok sam 1,70.Problem je verovatno u tome sto previse vremena provodim ispred racunara, ali ja prosto nemam gde drugde da ga utrosim.Jedino sto mi pada na pamet su vezbe.Imam onu sobnu biciklu, jednih 2-3 meseca sam radio trbusnjake i sklekove i nisam primetio nikakvu razliku.Ako neko moze da mi da predlog, sta da radim, ishrana mi je raznovrsna - i brza hrana i zdrava i bukvalno svasta.Verujem da mogu smrsati samo vezbanjem, pa ako neko moze da mi da predlog sta da radim, koliko dugo i kakva ce otprilike biti razlika(treba mi samo za predeo stomaka, ostalo sam idealan) :) Hvala unapred svima, ishranu ne planiram da menjam jer i nemam bas uslova..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Opet mrsavljenje..

Post od aaaca »

Кажеш да си два-три месеца радио трбушњаке, верујем сваки дан. Да ли? Колико си их радио на дневном нивоу?
MrWar
Novi član
Novi član

Post od MrWar »

Pa mozda na dnevnom nivou 150(50x3)... Naravno, posle izvesnog vremena misici su mi bili dosta jaci(ispod sala :S), ali salo se nije skinulo... Takodje da napomenem, za par dana punim 14 pa mozete racunati kao da imam 14 :) Sta preporucujete? Veoma cenim vase misljenje i mogu vam reci da sam njega iscekivao od otvaranja teme :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Нажалост, дневно 150 трбушњака није довољно. Имао сам прилике да видим резултате од неких 400 трбушњака дневно и могу ти рећи да су фантастични.

Треба водити рачуна како се раде трбушњаци да се не би кичма оштетила. Погледај шта сам о томе писао на мом сајту www. aca. rs у Савети, Здравље под Трбушњаци.

Осим трбушњака кажу да је једино решење за сало на стомаку још само вијача тј. прескакање конопца. Међутим ту не знам колико је потребна "доза".

Лично нисам пример лепог стомака, али преносим ти оно што знам. :roll:
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Trbušnjaci ne skidaju salo, oni samo zatežu mišiće. Salo se skida aerobnom fizičkom aktivnošću - brzim pešačenjem, trčanjem, plivanjem, vožnjom bicikla u trajanju od bar pola sata tri do četiri puta nedeljno - i naravno moraš dnevno jesti nešto manje nego što potrošiš.

Tvoja kilaža je normalna u odnosu na tvoju visinu i to što imaš stomak znači da imaš previše masnog tkiva što je kombinacija loše ishrane i manjka fizičke aktivnosti. 'Svakakva' ishrana u najvećem broju slučajeva znači loša ishrana. Napiši šta jedeš.

Ono što tebi ide u prilog je što si mlad pa ćeš tek rasti, metabolizam će se ubrzati pa se stvari možda stabilizuju mada ti preporučujem da počneš da se baviš nekim sportom, ne samo zbog stomaka nego i zbog toga što će ti sedenje pred kompjuterom napraviti haos sa kičmom.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Читао сам и ја разне и контрадикторне све саме стручне текстове о трбушњацима. Међутим, знам особе које су са великим бројем трбушњака скинуле сало са стомака и ту нема дилеме. Треба водити рачуна да се раде "плитки" трбушњаци онако како сам објаснио на мом сајту да се кичма не би повредила.

Што се тиче вожње бицикла, знам да не функционише за стомак. Ако се неко најурцао бициклом, онда сам то био ја. Стомак није ни мрднуо.
Cat
Aktivan član
Aktivan član

Post od Cat »

Tih 400 trbušnjaka verovatno već upada u aerobno vežbanje jer se sigurno ne rade za pet minuta. Ali čisto sumnjam da su ljudi samo radili trbušnjake. Bicikl je super ali ako ti nisi jeo kalorijski manje možeš voziti bicikl do kraja života i ništa se neće desiti (osim što ćeš biti u boljoj kondiciji :) ). Poenta je u kombinaciji vežbanja i smanjenja ishrane ali ne prevelikog smanjenja jer to izaziva kontraefekat, organizam to tumači kao glad i usporava metabolizam.

Inače smatra se da ne postoji lokalno topljenje sala ali iz mog ugla, muškarci uglavnom gomilaju salo u predelu stomaka pa kad se mršavi onda svakako odatle najviše i gube. Ko se goji ravnomerno taj ravnomerno i slabi.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Рекао бих да ипак постоји локално топљење сала. Виђао сам шта људи раде. Узми само да се убијаш од бицепса па ће да оде и сало, а ако претераш отићи ће и мишић. :)
MrWar
Novi član
Novi član

Post od MrWar »

@Cat Evo, napisacu ti sta otprilike jedem, mogao bi i sam da dam odgovor na pitanje sta smanjiti, sta jesti, ali prosto ne slusam samog sebe - verovatno iz nedostatka nesigurnosti i neiskustva.

Dorucak - Cajnu/salamu/pecenicu u hleb i istostiram, pastetu, krem...
Rucak - Pasulj,corba, retko retko pljeskavice..
Vecera - Sendvic, opet pasteta, palacinke, retko pomfrit...

Takodje jedem i dosta grickalica...

Takodje, zelim da napomenem, da se ja uopste ne gojim, pre 2-3god sam dobio salo i od tada nikako da ga skinem.I imam jos jedno pitanje - da li treba izbaciti krompir(tacnije pomfrit) iz ishrane? Masno je, pa me dovodi u nedoumicu, jer je krompir kao krompir veoma zdrav i hranljiv.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Има ли смисла да ти кажем да је смешно што размишљаш о салу на стомаку, а овамо се трујеш храном и упропаштаваш своје здравље?

Чајна, салама, печеница, паштета, крем, грицкалице, помфрит - све је пуно отрова. Вероватно користиш и кокаколу, "100% природне" сокове, жваке....

Ако тако наставиш ускоро ћеш почети да добијаш проблеме са желуцем и цревима. Онда ћеш после неког времена да одеш код лекара и они ће ти дати да пијеш контролок и остале глупости. Онда ћеш за десетак година редовне употребе контролока и осталих хемикалија које смањују лучење желудачне киселине као и старог начина исхране, да добијеш рак. И тако даље. Ето па размисли.
MrWar
Novi član
Novi član

Post od MrWar »

U redu, objasni mi kako bi trebalo? Mislim, ne bi da se pravim pametan, ali tako se hrane svi ljudi koje poznajem.Naravno da ne jedem samo to sto si ti napisao, jos puno zdravih stvari, to su samo neke... Sta jos uopste moze i da se kupi jos, smatram da ne moze da se zivi na banane i jabuke ceo dan..

Edit: Nisam spomenuo, sve to pravim kod kuce, nista ne kupujem(mislim na tost,pomfrit itd), domaci krompir pa se isprzi, meso jedino kupujem..
Cat
Aktivan član
Aktivan član

Post od Cat »

Od tog doručka samo u pečenici ima mesa, ostalo su prerađevine koje se sastoje od masti, aditiva i mesa u tragovima. :P Isto važi i za grickalice - šećer, so, masti, aditivi. Napuni stomak a ne da organizmu ništa što zaista može da iskoristi.

Svaki čovek, a pogotovo ti koji rasteš mora u ishrani imati dovoljno proteina. Znači treba da jedeš: meso, ribu, jaja, sir ili mahunarke kao biljne izvore (pasulj, grašak, sočivo). Svakog dana nešto od toga u bar jednom obroku. Onda treba jesti krompir (ali kuvan ili pečen, pomfrit retko jer se prži i 'napije' se masti koja ti je čist višak i škodi krvnim sudovima), pirinač, grašak, pasulj, boraniju, kupus, karfiol, šargarepu, papriku, šta ko već voli i ima. Što raznovrsnije to bolje. Uz ručak bi bilo dobro uvek imati neku svežu salatu, preko dana pojesti neku voćku. Dobre masti nalaze se u orasima, lešnicima, bademima, semenkama...samo ne treba preterivati jer su kalorični. Ne preterivati ni sa hlebom, ako možeš jedi integralni.

Poenta je, treba izbegavati prerađene stvari jer su uglavnom pune onoga što ti ne treba a nemaju ono što ti treba. Grickalice i slatkiši su da se jedu malo i povremeno, hranu treba kuvati i peći a ne pržiti.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

MrWar, мој претходник Cat је лепо све написао.

Још могу да додам следеће. Гледај да месо набављаш код особа од поверења које своју стоку, живину, свиње не кљукају антибитотицима, хормонима и коштаним брашном. Ако можеш да нађеш месне прерађевине направљене по старим методологијама и технологијама, само напред. И замени зејтин свињском масти.

То да се сви људи хране тако као и ти, је тачно. Ако хоћеш да будеш као сви онда само напред. Пуне су их болнице, сваки трећи има рак, сваки други озбиљне срчане проблеме, све чешће су упале дебелог црева и тако даље.

Ако хоћеш да водиш рачуна о себи онда то уради онако како треба. Немој само да лупаш шминку преко бубуљица, да се тако изразим.
MrWar
Novi član
Novi član

Post od MrWar »

Nisam se bas lepo izrazio, ono nije sve sto jedem, ni trecina, nego sam naveo samo nesto.Uglavnom za rucak jedem boraniju/pasulj/grasak/corbu.Obavezno ide neka salata sa npr. kupusom i slicnim.Zivim na jugu Srbije, u manjem mestu, pa je samim tim i hrana ovde malo zdravija.

Da li bi za mrsavljenje bilo dovoljno da kupujem razeni hleb, da izbacim grickalice, tj. jedem samo zdraviju hranu(manje nego do sada) i trcim na onoj kucnoj bicikli? Sad ce i leto, pa cu biti na kosarci stalno :)
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

samo ti kreni na trcanje, ali tako da stvoris naviku i uspeh je zagarantovan
Odgovori