opet o hepatitisu C
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
opet o hepatitisu C
Lecena sam i izlecena od virusa C, uspesna terapija je zavrsena u maju 'o6.Nakon toga sam posle 6 meseci radila ponovo test kontrolu, opet hvala Bogu negativno. Narednih 6 meseci (ove godine u maju) negativno. Sad u novembru opet moram i vec unapred umirem od straha. Povremeno radim analize krvne slike, ovu zadnju sam uradila bas danas jer me uznemirava neprestana zedj pa mi je DR rekao da uradim i na secer. Srecom, dijabetesa nema, ali mi upade u oci da su GOT i GPT malo povecani 47 i 48. Onda sam uporedila sa ranijim skorasnjim analizama, u maju je bilo GOT 41 GPT 21, bilirubina normalna. A nalaz iz marta ove godine GOT 19, GPT 15, bil.normalna, znaci u martu je sve bilo u normali. Da nema ove povremene zedji ne bih ni obracala paznju al uporedjivajuci 3 nalaza u ovoj godini uspanicila sam se. I dalje se hranim dijetalno (nista masno ni przeno), alkohol nikad nisam pila, ne mogu da docekam ponedeljak da pitam DR od cega skace i opada. Sad vec upadam u trip da se virus opet probudio jer se blizi novembar........joj,joj.
Inace primetila sam da se zedj javlja svaki put kad imam neki pozitivni ili negativni stres i kad se zamorim. Dovoljno se odmaram posle posla koji je jako zamoran fizicki, bavim se jogom, meditacijom. Setih se, da nedelju dana na odmoru sam jela i ono sto nisam smela, al ne verujem da je od toga, na kraju i sam dr je rekao da mogu jednom nedeljno da prekrsim, ja ni to nisam radila pre i posle god.odmora jer sam se odvikla od te teske hrane i ne prija mi. Ne pijem gazirano vec 2 godine cak ni kiselu vodu.
Veliki pozdrav Majji, Danki i svima koji su me podrzavali i svima ostalima. Pomagajte.
Majjo, kako je tvom decku???
Izvinjavam se malo sam konfuzna al se i tako osecam............kao da u novembru treba da idem na giljotinu.............joj.............
Inace primetila sam da se zedj javlja svaki put kad imam neki pozitivni ili negativni stres i kad se zamorim. Dovoljno se odmaram posle posla koji je jako zamoran fizicki, bavim se jogom, meditacijom. Setih se, da nedelju dana na odmoru sam jela i ono sto nisam smela, al ne verujem da je od toga, na kraju i sam dr je rekao da mogu jednom nedeljno da prekrsim, ja ni to nisam radila pre i posle god.odmora jer sam se odvikla od te teske hrane i ne prija mi. Ne pijem gazirano vec 2 godine cak ni kiselu vodu.
Veliki pozdrav Majji, Danki i svima koji su me podrzavali i svima ostalima. Pomagajte.
Majjo, kako je tvom decku???
Izvinjavam se malo sam konfuzna al se i tako osecam............kao da u novembru treba da idem na giljotinu.............joj.............
zaboravih da dodam da se ta neverovatna zedj aktivirala prvi put krajem terapije jer mi se organizam osusio totalno, a sad se javlja tu i tamo......dan,dva, pa 3 dana bez, pa sat,2, nema pravila. Koristim labelo u neogranicenim kolicinama jer su mi usne suve,zedne koliko god da popijem kad nastupi "napad" nije dovoljno. Sad ja ne znam da li je to od GOT i GTP ili na nervno emotivnoj bazi. I zbog cega one skacu i opadaju, sta se desava.
Da dodam da od pocetka terapije jako puno radim na sebi, u smislu duhovnosti................mnogo sam smirenija, opustenija...........ali, po prirodi sam previse emotivna i zahtevna,energicna .........trenutno nemam gde sa tom energijom, zna se da i bes unistava jetru, i s tim sam prestala samo da budem zdrava. Ipak, neki put se pitam, da li uvek moramo da se tesimo filozofijom tipa "uvek moze gore" ili smemo sa punim pravom da trazimo a da ne ugrozimo zdravlje nesto vise, eh to je vec filozofsko pitanje ili za psihologe...........negde procitah da u Americi i nasi ljudi idu kod psihologa samo da se ispricaju..........nije ni u IT bolje.
Inace, imam 41.god.
Da dodam da od pocetka terapije jako puno radim na sebi, u smislu duhovnosti................mnogo sam smirenija, opustenija...........ali, po prirodi sam previse emotivna i zahtevna,energicna .........trenutno nemam gde sa tom energijom, zna se da i bes unistava jetru, i s tim sam prestala samo da budem zdrava. Ipak, neki put se pitam, da li uvek moramo da se tesimo filozofijom tipa "uvek moze gore" ili smemo sa punim pravom da trazimo a da ne ugrozimo zdravlje nesto vise, eh to je vec filozofsko pitanje ili za psihologe...........negde procitah da u Americi i nasi ljudi idu kod psihologa samo da se ispricaju..........nije ni u IT bolje.
Inace, imam 41.god.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Heeeeeeej draaaaaaaaagaaaaaaaaaa, pa gde si tiiiiiii??!!
Hajde smiri se i iskuliraj za pocetak, moze??!!
I da ti ja
preporucim da odradis analize za stitnu zlezdu, a??!! I ona hoce nekada da se poremeti tokom terapije, a i ta zedj moze da se javi zbog nje. Ne znam kako se to obelezava kod tebe u IT, ali mislim na T3, T4, TSH i OBAVEZNO da uradis i AMC i ATG(TPO).
Ne verujem da ti je zedj zbog transaminaza. Samo nemoj sebe dodatno opterecivati tim crnim mislima, sta god da je - nerviranjem ces samo sebi da odmognes. Probaj da se opustis sto vise do novembra (i MM ima prvu sestomesecnu kontrolu u novembru, relativno je ok, vratio se u normalu, ali nije ni jednom do sada kontrolisao krv - NECE!!!), a tada ti drzimo fige iz sve snage.
Da li si mozda pila neke antibiotike?! I od njih hoce da skoce. Da li si mozda jela konzervisanu hranu? Ili svinjetinu? Ili puno cokolade??!!
Hajde presaberi se sta si jela, a ja ti toplo preporucujem da ubacis u ishranu i proso i heljdu (nadam se da toga ima tu u prodavnicama zdrave hrane), trpaj u sta god stignes!!
Drago mi je da si se javila, bice to sve ok, MORA DA BUDE!!!
Ljubim te i javljaj se!!

Hajde smiri se i iskuliraj za pocetak, moze??!!

Ne verujem da ti je zedj zbog transaminaza. Samo nemoj sebe dodatno opterecivati tim crnim mislima, sta god da je - nerviranjem ces samo sebi da odmognes. Probaj da se opustis sto vise do novembra (i MM ima prvu sestomesecnu kontrolu u novembru, relativno je ok, vratio se u normalu, ali nije ni jednom do sada kontrolisao krv - NECE!!!), a tada ti drzimo fige iz sve snage.
Da li si mozda pila neke antibiotike?! I od njih hoce da skoce. Da li si mozda jela konzervisanu hranu? Ili svinjetinu? Ili puno cokolade??!!

Hajde presaberi se sta si jela, a ja ti toplo preporucujem da ubacis u ishranu i proso i heljdu (nadam se da toga ima tu u prodavnicama zdrave hrane), trpaj u sta god stignes!!

Drago mi je da si se javila, bice to sve ok, MORA DA BUDE!!!
Ljubim te i javljaj se!!
Draga Majjo,
malo sam se smirila, cekam ponedeljak da vidim sta ce DR da kaze.........nemam pojma mozda je i stitna, videcemo..........
He,he.........vec 2 godine ne pijem ama bas nista od lekova, DR je strogo rekao samo nesto kao kod nas andol npr.za temperaturu, konzervisano isto nista, svinjetinu retko kad, mozda 2-3 puta u ove 2 godine na zaru, a isto vazi i za cokoladu. Kao sto vidis jako sam disciplinovan pacijent.
Htela bih ponovo da procistim jetru sa liv 52 i jos neku travu od jednog travara iz Dobanovca, pa cu videti da mi moji posalju ako lliva ima i ako je uopste moguce slati travu postom nemam pojma, a niko koga znam ne ide tamo-ovamo. Pogledacu posle u recniku i dal uopste ima ovde heljda i prosa i kako se zovu. Ako ne, aloe vera, majcinu dusicu i ostalo sto sam koristila i ranije. Hvala ti i puno pozdrava, ljubim te. Pozdravi MM.
malo sam se smirila, cekam ponedeljak da vidim sta ce DR da kaze.........nemam pojma mozda je i stitna, videcemo..........
He,he.........vec 2 godine ne pijem ama bas nista od lekova, DR je strogo rekao samo nesto kao kod nas andol npr.za temperaturu, konzervisano isto nista, svinjetinu retko kad, mozda 2-3 puta u ove 2 godine na zaru, a isto vazi i za cokoladu. Kao sto vidis jako sam disciplinovan pacijent.
Htela bih ponovo da procistim jetru sa liv 52 i jos neku travu od jednog travara iz Dobanovca, pa cu videti da mi moji posalju ako lliva ima i ako je uopste moguce slati travu postom nemam pojma, a niko koga znam ne ide tamo-ovamo. Pogledacu posle u recniku i dal uopste ima ovde heljda i prosa i kako se zovu. Ako ne, aloe vera, majcinu dusicu i ostalo sto sam koristila i ranije. Hvala ti i puno pozdrava, ljubim te. Pozdravi MM.
Liv 52 sam pila u vise navrata, kad god odem kuci donesem zalihu. Poslednji put ga nije bilo (u aprilu). U vezi trave, ne bih da nikome ovde pravim reklamu, mada se covek nigde i ne reklamira, na pocetku terapije kad sam se raspitivala svuda i kod svih sta jos moze da pomogne, jedna moja drugarica iz Bg je rekla da je njena prijateljica uzimala tu travu, u stvari je mleveni koren neke retke biljke koja pomaze (neko ce reci mozda, svejedno odmoci nece) jetri kod svih problema. Taj covek sto se bavio time je umro, a ne znam koliko dugu tradiciju je nastavio njegov sin. Inace, po savetu se uzima 6 malih kesica, ranije je bilo krupno seceno i jako gorko, sad je mleveno. Cena je oko 1000 din.sve. Rekoh vec, ne pravi nikakvu reklamu, ne ubedjuju te, znaci uopste ne deluju kao muvatori ili da hoce da se obogate na tudjim nevoljama.Drugu turu sam uzela u aprilu i to duplu. Da ponovim, ni ja ovom prilikom ne ubedjujem nikoga, svako po svojoj volji, ni sama ne zanemarujem medicinu prvenstveno, ali ipak verujem da postoje biljke i biljni, prirodni preparati koji pomazu da se jetra regenerise.Kao sto svi znamo zalfija, majcina dusica itd.itd.
Ovde u IT je homeopatija (mislim da se tako kaze kod nas) jako popularna, skoro svaka apoteka je ima, poseban odeljak i naznaceno velikim slovima, a neke su pocele da uvode i fitoterapiju, kao "Fiori di Bach" (Cvece od Bach-a), sto se sve svodi na travke i lisce. Postoje i posebne knjige, jako ozbiljne i clanci po novinama, i znane i neznane licnosti ih koriste i iz preventive bilo kog obolenja ili problema. Na zalost, sve je skupo i preskupo, pogotovo homeopatija koja je rekoh u apoteci skoro izjednacena sa medicinom. Secam se da sam i zalfiju i majcinu dusicu (dok sam provalila kako se kaze na italijan.muka mojih jer u recniku nema) platila papreno u obicnoj biljnoj apoteci.Pozdrav.
Ovde u IT je homeopatija (mislim da se tako kaze kod nas) jako popularna, skoro svaka apoteka je ima, poseban odeljak i naznaceno velikim slovima, a neke su pocele da uvode i fitoterapiju, kao "Fiori di Bach" (Cvece od Bach-a), sto se sve svodi na travke i lisce. Postoje i posebne knjige, jako ozbiljne i clanci po novinama, i znane i neznane licnosti ih koriste i iz preventive bilo kog obolenja ili problema. Na zalost, sve je skupo i preskupo, pogotovo homeopatija koja je rekoh u apoteci skoro izjednacena sa medicinom. Secam se da sam i zalfiju i majcinu dusicu (dok sam provalila kako se kaze na italijan.muka mojih jer u recniku nema) platila papreno u obicnoj biljnoj apoteci.Pozdrav.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Ja necu to reci nego bas naprotiv - moze da odmogne i te kako (samo pogledaj svoje rezultate transaminaza!!!)Rosa39 napisao:jedna moja drugarica iz Bg je rekla da je njena prijateljica uzimala tu travu, u stvari je mleveni koren neke retke biljke koja pomaze (neko ce reci mozda, svejedno odmoci nece) jetri kod svih problema.
Rekoh vec, ne pravi nikakvu reklamu, ne ubedjuju te, znaci uopste ne deluju kao muvatori ili da hoce da se obogate na tudjim nevoljama.Drugu turu sam uzela u aprilu i to duplu. Da ponovim, ni ja ovom prilikom ne ubedjujem nikoga, svako po svojoj volji, ni sama ne zanemarujem medicinu prvenstveno, ali ipak verujem da postoje biljke i biljni, prirodni preparati koji pomazu da se jetra regenerise.Kao sto svi znamo zalfija, majcina dusica itd.itd.

I ja verujem u biljke i prva sam pre za njih nego za hemiju, ALI samo ako ih strucna lica mesaju a ne "tamo neki deda ili njegov sin ili unuk iz Dobanovaca, Cortanovaca, Pampukovice i sl. Znaci samo strucna lica. Kao sto kod nas postoji apoetaka "Josif Pancic" i pre bih uzela tako biljke nego na tezgi na pijaci ili bilo gde. Nije potrebno samo nauciti koja biljka cemu sluzi, nego treba znati i u kom odnosu se biljke mesaju i koja sa kojom se "ne slaze" (ma to je citava matematika)!!!
Bolje ti plati skupo i preskupo, nego da prodjes jeftino pa da ti skoce transaminaze.

Izvini sto sam ovako ostra, ali molim te nemoj se zezati sa time i batali te mesavine koje nisu klinicki ispitane i koje ne prave strucnjaci, pliiiiiiiiiiz!!

Ja sam citala da je za jetru odlicna macina trava iliti ocajnica, ne znam joj latinski naziv, ukucaj u google-u i pronaci ces sigurno.
Hajde i javljaj se, bas te dugo nije bilo!!
Kisssssssss

Evo da se ubacim u razgovor, meni je u bolnici neka zena rekla za tog coveka iz Dob. dala mi je i njegov br. telefona ali ga nisam nazvala, nesto nisam bas za to da mi smuckaju razne trave, hocu ja da znam sta je unutra!
Mada, ta ista zena kaze da joj je to pomoglo i da su joj posle konzumiranja tog preparata spale vrednosti transaminaza.
Precica je odlicna za jetru, ja sam jedno vreme kuvala sebi caj od nje, ukus je podnosljiv. Ona se preporucuje i kod tezih oboljenja jetre. Vise je ne pijem, ali spale su mi transaminaze... Sad da li je zbog tog caja ili zbog ko zna cega?
Evo jedan odlican sajt o biljkama www.herbateka.com
Mada, ta ista zena kaze da joj je to pomoglo i da su joj posle konzumiranja tog preparata spale vrednosti transaminaza.
Precica je odlicna za jetru, ja sam jedno vreme kuvala sebi caj od nje, ukus je podnosljiv. Ona se preporucuje i kod tezih oboljenja jetre. Vise je ne pijem, ali spale su mi transaminaze... Sad da li je zbog tog caja ili zbog ko zna cega?
Evo jedan odlican sajt o biljkama www.herbateka.com
Pozdrav oboma i hvala na savetima i misljenjima, volim da cujem svacije..........nije bas ni jednostavno odluciti sta je od trava i sl.dobro,najbolje, jer svako ima svoje misljenje, na kraju svako da bi pospesio prodaju tvrdi da ono drugo ne valja, tako da covek treba da uzme godisnji odmor ne bi li istrazio iz vise izvora sta je zaista dobro za jetru, ukljucujuju i tu i samu ishranu.Secam se na primer i samih vitamina ja sam uzimala puno u toku terapije A i E zajedno plus B jer sam bila jako slaba a morala sam da radim, a NEKO DOBRO UPUCEN je rekao da su dobri za jetru, posle sam prestala jer oni isto tako i opterecuju. Moj DR je samo suvoparno rekao nista masno ni przeno, ostalo smes.I tacka. Imala sam jos hiljadu pitanja jer je on zaista veliki strucnjak i verujem mu, al on nema vremena, ja sam za njega (srecom) sitnica, bavi se (na zalost) mnogo tezim slucajevima. U laboratoriji gde sam pustila korene imaju drugo misljenje, lekar opste prakse trece itd.....zaista treba da zavrsimo i medicinu i trave i nacin ishrane, i koje vitamine i kad i koliko...........mozda je nabolje ovako preko neta "iz prve ruke" mada ono sto pomogne jednom ne mora i drugom.......
Majjo, ne bih se slozila sa tobom da mi je ta trava naskodila.........u toku lecenja kad sam je prvi put uzimala transaminaze su bile sasvim ok.
Sutra cu znati od DR sta treba da radim i sta mi se desava...........pozdrav svima opet
Majjo, ne bih se slozila sa tobom da mi je ta trava naskodila.........u toku lecenja kad sam je prvi put uzimala transaminaze su bile sasvim ok.
Sutra cu znati od DR sta treba da radim i sta mi se desava...........pozdrav svima opet
Kao i sto sam mislila......kaze moj DR jetra se cisti na taj nacin i nema to veze sa buducim ishodom sledeceg "ispita".joj,joj. samo da to dodje i prodje.Ajde da verujem da ce biti sve u redu, ono mislimo pozitivno pa ce tako i biti.A zedj je i on prepisao tom nekom "okidacu" u organizmu kad god se emotivno uzbudim zbog lepog ili ruznog, valjda je to ostalo kao uspomena na terapijske dane. A i inace sam primetila i da kad sam malo zedna to me odmah podseti na terapiju pa sam odmah jos vise zedna i zedna i zedna, sto ti je podvest. Na kraju, jeste dosadno biti stalno sa flasom i labelom na ustima i kremom oko usana (da vam docaram) i u WC.u, ali je zdravo i borim se protiv celulita itd.Poslednja dva dana nisam uopste zedna i stvarno, bilo je sve u normali.........cak i dosadno.
Pozdrav, Majjo........ma ne ljutim se, ja sam uvek za razmenu misljenja i iskustava..... steta sto ovde nemam s kim da se ispricam
Pisi kako MM prolazi ako ti je do price...........sta ima kod tebe............mozes i na PP,caooooooooooooo
Pozdrav, Majjo........ma ne ljutim se, ja sam uvek za razmenu misljenja i iskustava..... steta sto ovde nemam s kim da se ispricam
Pisi kako MM prolazi ako ti je do price...........sta ima kod tebe............mozes i na PP,caooooooooooooo
Kao i sto sam mislila......kaze moj DR jetra se cisti na taj nacin i nema to veze sa buducim ishodom sledeceg "ispita".joj,joj. samo da to dodje i prodje.Ajde da verujem da ce biti sve u redu, ono mislimo pozitivno pa ce tako i biti.A zedj je i on prepisao tom nekom "okidacu" u organizmu kad god se emotivno uzbudim zbog lepog ili ruznog, valjda je to ostalo kao uspomena na terapijske dane. A i inace sam primetila i da kad sam malo zedna to me odmah podseti na terapiju pa sam odmah jos vise zedna i zedna i zedna, sto ti je podvest. Na kraju, jeste dosadno biti stalno sa flasom i labelom na ustima i kremom oko usana (da vam docaram) i u WC.u, ali je zdravo i borim se protiv celulita itd.Poslednja dva dana nisam uopste zedna i stvarno, bilo je sve u normali.........cak i dosadno.