Mada mi neke stvari nisu jasne,ne kapiram zasto se desavaju pa zato i krenem da razmisljam.
Pre malo vise od mesec dana su mi krenuli problemi koje pre nikada nisam imala. Prvenstveno su krenule aritmije zbog tadasnjeg stresa. Mada se iste nisu pokazale ni na jednom od radjenih ekg-ova (2 radjena). Nakon razgovora sa kardiologom tek kada sam joj opisala da se puls ubrza kad udahnem a uspori kad izdahnem rekla mi je da je to sinusna aritmija. Koliko sam upucena ta vrsta aritmije nije opasna,nemam razloga za brigu. Uzv radjen,sve mi je normalno sem jednog zalizka koji je blago uvecan. Receno mi je da je tako kod svake trece osobe sto takodje nije razlog za brigu. Krv uredna,sve se cinilo u redu.
Zbog aritmije sam pila 1/4 propranolola. Prestala sam ga piti jer mi je kasnije internista rekao da bih mogla. Vec par dana ga ne uzimam nikako. Ali sam pre toga uzimala po potrebi,jer mi je receno da moze i tako. Posto mi se desavalo da mi skoce i pritisak i puls. Naucila sam da samo disem duboko i cekam da prodje jer je najverovatnije zbog obroka ili pomerenog zeluca.
Inace mi je pritisak tokom dana oko 110/50-60, puls u mirovanju 60-80.
Kapiram da mi srce onako jako lupa kao da ga osecam da izlazi van grudnog kosa zbog stresa, isto tako kapiram da mi je puls kad setkam po stanu ili napolju od 100 pa i do 140 jer sam panicila pa 'miruj malo' shvatila kao 'miruj 3 nedelje' i kondicija mi je ravna nuli.
Brine me taj nizak donji pritisak. I dodatno nizak puls. Jedno vece sam izmerila oko 110 sa 45 dok je puls bio 64. Uplasila sam se bas. Malopre je bio 113/53 i puls 57. Puls usporen valjda jer lezim vec sat vremena i vise i spremam se da zaspim nakon sto ispisem ovo.
Izbacila sam cigare pre mesec dana,kafe,energetska pica,alkohol nisam pila vise od mesec dana,krenula da se hranim zdravije ali se desi da preskocim neki odbrok. Danas sam eto 2 obroka imala samo.
Da li bih trebala da se brinem?
Prosto ne mogu skontati da mi je puls bas visok pri naporu al se toliko uspori nekad,a tek taj pritisak cudni gde mi je gornji uvek preko 100 a donji pa 80% vremena ispod 60.
Roman ispisah ali morala sam,panicarka komplikovana.

Hvala unapred za bilo kakva misljenja.