Nesto za smirenje?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

zorott
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 25, 2010 5:49 am

Nesto za smirenje?

Post od zorott »

Vrlo sam napet i nervozan u zadnje vreme.Imam istripovane snove :oops:
Treba mi neki lek za smirenje...(ne zelim lek za spavanje)
Sta mogu da kupim u apoteci bez RECEPTA(kada i koliko put dnevn mogu da ga koristim)
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Nesto za smirenje?

Post od Slavko_slavko »

moja je preporuka da se nista ne uzima na svoju ruku,otidite kod lekara irecite kakve probleme imate...
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

persen
Elixir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 25, 2010 2:25 pm

Post od Elixir »

Mozda xanax?
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Nikakav lek na svoju ruku. Prvo treba uci u uzrok problema i tako ga resavati, a ne simptomatski, jer, u suprotnom, svaka terapija bez prave osnove ce maskirati problem koji ce da tinja dok ne preraste u nesto vece. A onda je lecenje komplikovanije i dugotrajnije...
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Kakav crni xanax? Ljudi sta je vama?

Ajde svi onda da se drogiramo, manje je shtetno...

Zorott, ako imate problema psihichke prirode, reshite ih samis a sobom ili se obratite psihologu za pomoc, lekove za smirenje izbacite iz glave dok ih ne budete morali zaista nekada u zivotu da pijete.

Ne kljkajte se tabletama koje vam mozda i nisu potrebne.

Ako konzumirate neku drogu ili se nezdravo hranite, imate stresan zivot, obratite se lekaru i psihologu a ne internet forumu sa ovakvim pitanjem! Nervozu i chudne snove mislim da ima svaka osoba na ovom svetu u nekim fazama svog zivota, niste bash napisali pravi razlog zbog kog trazite pomoc. Ako ovde cutite i skrivate podatke i probleme kako onda ochekujete pomoc?

Suochite se sa onim shto vas zaista muchi, malo se prispitajte, otkrijte razlog nervoze i anksioznosti koju osecate i obratite se lekaru za pomoc.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
cikatoma
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:04 am

Post od cikatoma »

peniko napisao: Prvo treba uci u uzrok problema i tako ga resavati, a ne simptomatski, jer, u suprotnom, svaka terapija bez prave osnove ce maskirati problem koji ce da tinja dok ne preraste u nesto vece.
zar savremena medicina ne radi upravo to - maskira probleme? imate temperaturu, evo vam lekic za temperaturu, vi ste izleceni. imate crvenilo na kozi- evo vam krema, proslo je-izleceni ste. sta, ova ne radi, probajte ovu drugu kremu/mast/tecnost. imate rak (kancer) - nema problema, sad cemo da ozracimo te celije i da ih odstranimo i vi ste izleceni. ha ha ha ha...

Sve ove tzv. bolesti su simptomi organizma koji je van balansa zbog kojekakvih razloga.

biti zdrav je licni izbor. ko to zeli, taj gleda sta/kada/kako/koliko jede i pije, koliko je fizicki/duhovno/mentalno aktivan, u kakvom okruzenju zivi i radi, sa kim se druzi, kako odrzava/cisti svoj organizam/telo. ta osoba preuzima odgovornost za svoje zdravlje, ne treba mu neko u belom mantilu govoriti kako da bude/ostane zdrav.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

Post od bobans1983 »

Da sam u trenutku kad mi je cerka imala deciji fras (febrilne konvulzije)
kad sam je drzala u rukama bez svesti.
Ili kad sam saznala da je rodjena bez jednog bubrega (sa prognozom lekara da je ozbiljan pacijent za dijalizu-sa 4 godine) ili kad mi je muz oboleo od karcinoma, lecen, operisan
i umirao u najvecim mukama,neko predlozio da popijem koji sedativ.Mozda bi mi danas zivot
bio znatno laksi.
Umesto toga,patim od nesanice,tresem se pola sata na najmanji iznenadni zvuk,
stitna zlezda mi je uvecana.Borim se sa svojoj mukom i gledam decu kako im nedostaje
otac.Svekra i svekrvu kako svaki dan idu na groblje,sahranili jedinca.
Pa pitam ja vas,da li je tada bilo bolje popiti koji sedativ,ili cekati da se
nervni i kompletan zdravstveni sistem potpuno unisti?
Lako je svima da pametuju da kazu da sedativi nisu dobri.
To znam i ja.
Jesam li ih ja izmislila?u kojim situacijama treba da se piju ako ne u pobrojanim?
Lako je reci.
Da mi je da vidim nekog u mojoj situaciji,(ne dao Bog)kad gledas nekog kako umire u najstrasnijim
mukama a ne mozes da mu pomognes.Lupala sam tada glavom o zid,bukvalno.
I sada, iz ove perspektive, shvatam da je bolje da sam tada,barem sebe zastitila
nekim sedativom,jer imam decu,trebaju mi nervi i za njih a nekad uhvatim sebe
kako nerava vise nemam!Da li vam se nekad desilo da po 10 dana lezete obuceni
jer nikad ne znate kada cete morati da trcite u bolnicu ili hitnu.
Kad ce to voljeno bice prestati da dise?
Gledate samo da li se pokrivac pomera...
Kad morate sami da mu prospricavate vene koje su se zapusile a nemate pojma kako se to radi.
Kad molite Boga da ga uzme, samo da se vise ne muci.
A karcinom mu lagano razara kosti.Ne smete da ga pomerite jer cete mu nesto slomiti a morate da ga operete,presvucete.Uradite klistir,jer niko nece,kazu krta su mu creva.

Lako je davati savete.Pogotovo kad savete daje neko ko nikad nije bio u slicnoj situaciji.
Kazem vam, gorko se kajem sto mi tada neko od lekara ne rece:duso,uzmite neki sedativ
vidim da i vi prolazite kroz pakao,trebate svojoj deci.

Umesto toga, samo su nas slali od jednog do drugog lekara,da se ratosiljaju teskog pacijenta
i da ne gledaju tudje muke.Pa jel to ta medicina,jel to to zdravstvo koje nam pomaze kad nam
je tesko i kad smo napadnuti psihickim mukama sa svih strana?!
Ako ovo nisu situacije u kojima je sedativ manje zlo nego psihicka patnja, onda stvarno ne znam koji bi to bila.Jos jednom napominjem da niko nije obracao paznju kako je nama ostalima.
Sedativi su stetni,ma kako da ne!!!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

jel to to zdravstvo koje nam pomaze ....
ovo pitanje postavite sebi NA NAREDNIM IZBORIMA
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

bobans1983 napisao:Da sam...................................................
......................................
Bas potresno...

Istina je da su nam u pojedinim situacijama itekako potrebni sedativi.
Licno sam samo za one stare i proverene.
Kod hipertenzije se daju u mini kolicinama, po utvdjenom redu i svakako su korisni uz glavni lek (to dobro znaju kardiolozi).

A uzeti persen bilo u tabletama, bilo u kapsulama se moze i bez recepta (ukoliko se ne piju drugi lekovi jer se preparati valerijane cesto "ne slazu" sa nekim lekovima, na primer sa nekim lekovima koji se daju kod hipertenzije).

Tako da bi @zorott mogao da proba sa nekim od tih preparata (kako mu je i andjelija preporucila).
A uz dorucak bi bilo dobro da uzima B-komplex.
A ako to ne pomogne, tada ici lekaru.

poz
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

danka, persen i propranolol? da li se slazu? :D sta se moze desiti . .
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Cikatomo, koga ti propovedas? Lici mi na Dzozefa Marfija , ali cak i on priznaje neophodnost lekara! Boze kako ti loopas!

Za postavljaca topika, ako ti treba sedativ onda se konsultuj za psihijatrom!
Korisnikov avatar
cikatoma
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:04 am

Post od cikatoma »

Gala06 napisao:Cikatomo, koga ti propovedas?
propovedam majku prirodu i licnu odgovornost za svoje zdravlje.
Gala06 napisao: Lici mi na Dzozefa Marfija , ali cak i on priznaje neophodnost lekara!
Ne znam ko je doticna osoba, niti kako/zasto priznaje neophodnost lekara. I ja priznajem neophodnost lekara, ali samo u sledecim slucajevima:
- desila ti se nesreca, u zivotnoj si opasnosti (saobracajna nesreca, pao si, ranjen itd);
- rodjen si sa nekom manom, ili si imao nesrecu pa ti treba plasticna operacija da ti poboljsa kvalitet zivota (mada i za ove slucajeve kada bolje razmislis doktori nisu neophodni posto ti zivot nije u opasnosti)
Gala06 napisao:Boze kako ti loopas!
a kako si ti naivna
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

andjelija81 napisao:danka, persen i propranolol? da li se slazu? :D sta se moze desiti . .
Andjelija, neka izmedju uzimanja jednog pa drugog leka prodje bar 2 sata (na primer ako uzimas propranolol u 20h, onda u 22 ili 23h uzmi biljni preparat.
Uostalom, tako radi i vecina homeopata (moze se uzimati i standarni lek, kao i homeopatski lek ali ne u isto vreme, vec par sati razlike).

pozdrav
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

bobans1983 to je stvarno strašno što vam se desilo.
Sedativi ne mogu biti štetni ako se uzimaju umereno i po preporuci lekara. Kada je veliki stres u pitanju bolje je uzimati sedative i stabilizovati se, a kasnije potražiti i stručnu pomoć od psihoterapeuta ili neuropsihijatra. Ja nisam uzimala sedative posle iznenadne smrti majke i bilo mi je jako loše, depresija bezvoljnost noćne more.... Kad sam počela da uzimam sedative, kasnije počela da radim bilo mi je bolje.
Slika
Odgovori