Nesto za nizak pritisak
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Nesto za nizak pritisak
Interesuje me gde i da li, uopste moze da se nadje ditamin? Za efortil znam da se ne proizvodi vise, a ditamin? Ili da li ima neka zamena? Ili nesto na bazi bilja? Hvala unapred!

Ditamina nema kod nas, doduse nema ni Effortil-a /utesno/ali bih Vam ipak pre preporucio Effortil. Razna su misljenja, neki cak smatraju da se radi o "secernim vodicama" ali definitivno pomazu. Effortil je nesto efikasniji. Uzmite ga u tabletama i neka uvek bude uz Vas - zlu ne trebalo/nema uvek pri ruci secera i vode/. najcesce jedna tabl pod jezikom resi problem. Neka Vam ga neko donese iz Nemacke ili Svajcarske, tamo ga ima ili neka Vam ga naruci neko od privatnih apotekara.
Niste nista napisali o razlozima hipotenzije, da li je ispitivana...?
Effortil je ipak samo pomocno sredstvo, i to kada se ustanovi konstitucionalna esencijalna hipotenzija.
Na broju 1 je utvrdjivanje etiologije hipotenzije ali da ne davim dalje ako ste mozda vec sve uzroke niskog pritiska iskljucili /hipotireoza, latentni dijabet, malokrvnost.../
Pozdrav!
Niste nista napisali o razlozima hipotenzije, da li je ispitivana...?
Effortil je ipak samo pomocno sredstvo, i to kada se ustanovi konstitucionalna esencijalna hipotenzija.
Na broju 1 je utvrdjivanje etiologije hipotenzije ali da ne davim dalje ako ste mozda vec sve uzroke niskog pritiska iskljucili /hipotireoza, latentni dijabet, malokrvnost.../
Pozdrav!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
P.S.
Effortil se i dalje proizvodi ali ne i kod nas /predpostavljam da je uzrok neproduzena licenca/.
Boehringer Ingelheim Pharma GmbH & Co - pak od 50 tabl
Effortil se i dalje proizvodi ali ne i kod nas /predpostavljam da je uzrok neproduzena licenca/.
Boehringer Ingelheim Pharma GmbH & Co - pak od 50 tabl
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
P.S.
Dojadilo mi je vise da se prisecam...
Ne, ne pokusavajte sa raznoraznim biljnim kapima i sl., nema efekta!
Dojadilo mi je vise da se prisecam...
Ne, ne pokusavajte sa raznoraznim biljnim kapima i sl., nema efekta!
Nisam znao da Ditamina sada kod nas ima, do skoo ga nije bilo ni po privatnim apotekama, izvinjavam se!
Pa eto, sada imate kompletne informacije u vezi svih mogucih simpatikomimetika, pa propisujte...
Srecno!
Pozdrav!
Pa eto, sada imate kompletne informacije u vezi svih mogucih simpatikomimetika, pa propisujte...
Srecno!
Pozdrav!
Da ne mislite mozda na simpatil?-Ili ste sigurni da je simpatol? Pitem jer su mi neki predlagali simpatil, ali verujte njegovo dejstvo nema veze sa povecanjem snizenog pritiska, glavni sastojak je mak!mgk napisao:i jos postoji u inostranstvu lek koji se zove simpatol jako je efikasanmgk napisao:ditamina ima u privatnim apotekama i kosta 400 din.
Ni ja nisam sigurna da ga ponovo ima, jer sam u saradnji sa nekoliko apoteka i ni jedna ne moze da ga nadje, jer smatra se da se ne proizvodi vise, zato sam i pitala da li ima neka zamena, cak i na bazi bilja?????!!!!!draganvma napisao:Nisam znao da Ditamina sada kod nas ima, do skoo ga nije bilo ni po privatnim apotekama, izvinjavam se!
Srecno!
Pozdrav!
Pa dobro, kada ste svi navalili, evo vam homeopatije:
Vivoton kapi, simpatikomimetik, proizvodi Gmbh&Co Karlsruhe Nemacka, ima ga kod nas, u glavnom po privatnim apotekama. Toliko, da ne kazete da necu da vam pomognem! E sada jos jednom moje misljenje: ne pomazu!
Nadjite Effortil, neka vam ga neko donese iz inostranstva.
Pozdrav!
Vivoton kapi, simpatikomimetik, proizvodi Gmbh&Co Karlsruhe Nemacka, ima ga kod nas, u glavnom po privatnim apotekama. Toliko, da ne kazete da necu da vam pomognem! E sada jos jednom moje misljenje: ne pomazu!
Nadjite Effortil, neka vam ga neko donese iz inostranstva.
Pozdrav!
Evo i vama odgovora i razjasnjenja u vezi price o drugim inostranim preparatima:Marijaft napisao:Da ne mislite mozda na simpatil?-Ili ste sigurni da je simpatol? Pitem jer su mi neki predlagali simpatil, ali verujte njegovo dejstvo nema veze sa povecanjem snizenog pritiska, glavni sastojak je mak!mgk napisao:i jos postoji u inostranstvu lek koji se zove simpatol jako je efikasanmgk napisao:ditamina ima u privatnim apotekama i kosta 400 din.
SIMPATOL, C. H. Boehringer Sohn. (Ingelheim am Rhein) Els concessionaris són: C. H. Boehringer Sohn Hispania S. A. (Barcelona), Alemanya, DOZIRANJE: Adults: Una o dues ampul·les en injecció intravenosa, intramuscular o subcutània. Les injeccions poden repetir-se cada una o dues hores, fins que s\'hagin aconseguit valors normals de la pressió arterial. Nens: Fins a tres mesos, 0,1 cc., De tres mesos fins a un any, 0,1-0,2 cc., D\'un a quatre anys, 0,2-0,3 cc., De quatre a deu anys, 0,3-1 cc. Les dosi poden ser administrades tres cops al dia.IND: Per al cor i la circulació. Debilidad circulatòria en malaties infeccioses, parts i trastorns cardíacs; en la astenia constitucional, convalescencia, embarás, epoca de creixement i nens prematurs.SASTAV: Tartrat de p-metil·laminoetanolfenol 0,06 grs., Aigua bidestil·lada c.s.p. 1,0 cc.
Ko ga je propisao, neka objasnjava, ja nemam vremena. Pozdrav![/img]
I da se ne mucite:
SIMPATIL: Diphenhydramine : anksiolitik i antidepresiv. Nema nikakve veze sa regulisanjem niskog pritiska, naprotiv, moze vam samo jos vise oboriti pritisak.
Dosta od mene o ovoj temi.
Pozdrav!
SIMPATIL: Diphenhydramine : anksiolitik i antidepresiv. Nema nikakve veze sa regulisanjem niskog pritiska, naprotiv, moze vam samo jos vise oboriti pritisak.
Dosta od mene o ovoj temi.
Pozdrav!