Nesto za nizak pritisak

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

mgk napisao:
mgk napisao:ditamina ima u privatnim apotekama i kosta 400 din.
i jos postoji u inostranstvu lek koji se zove simpatol jako je efikasan
Da ne mislite mozda na simpatil?-Ili ste sigurni da je simpatol? Pitem jer su mi neki predlagali simpatil, ali verujte njegovo dejstvo nema veze sa povecanjem snizenog pritiska, glavni sastojak je mak!
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

draganvma napisao:Nisam znao da Ditamina sada kod nas ima, do skoo ga nije bilo ni po privatnim apotekama, izvinjavam se!
Pa eto, sada imate kompletne informacije u vezi svih mogucih simpatikomimetika, pa propisujte...
Srecno!
Pozdrav!
Ni ja nisam sigurna da ga ponovo ima, jer sam u saradnji sa nekoliko apoteka i ni jedna ne moze da ga nadje, jer smatra se da se ne proizvodi vise, zato sam i pitala da li ima neka zamena, cak i na bazi bilja?????!!!!!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Pa dobro, kada ste svi navalili, evo vam homeopatije:
Vivoton kapi, simpatikomimetik, proizvodi Gmbh&Co Karlsruhe Nemacka, ima ga kod nas, u glavnom po privatnim apotekama. Toliko, da ne kazete da necu da vam pomognem! E sada jos jednom moje misljenje: ne pomazu!
Nadjite Effortil, neka vam ga neko donese iz inostranstva.
Pozdrav!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Marijaft napisao:
mgk napisao:
mgk napisao:ditamina ima u privatnim apotekama i kosta 400 din.
i jos postoji u inostranstvu lek koji se zove simpatol jako je efikasan
Da ne mislite mozda na simpatil?-Ili ste sigurni da je simpatol? Pitem jer su mi neki predlagali simpatil, ali verujte njegovo dejstvo nema veze sa povecanjem snizenog pritiska, glavni sastojak je mak!
Evo i vama odgovora i razjasnjenja u vezi price o drugim inostranim preparatima:
SIMPATOL, C. H. Boehringer Sohn. (Ingelheim am Rhein) Els concessionaris són: C. H. Boehringer Sohn Hispania S. A. (Barcelona), Alemanya, DOZIRANJE: Adults: Una o dues ampul·les en injecció intravenosa, intramuscular o subcutània. Les injeccions poden repetir-se cada una o dues hores, fins que s\'hagin aconseguit valors normals de la pressió arterial. Nens: Fins a tres mesos, 0,1 cc., De tres mesos fins a un any, 0,1-0,2 cc., D\'un a quatre anys, 0,2-0,3 cc., De quatre a deu anys, 0,3-1 cc. Les dosi poden ser administrades tres cops al dia.IND: Per al cor i la circulació. Debilidad circulatòria en malaties infeccioses, parts i trastorns cardíacs; en la astenia constitucional, convalescencia, embarás, epoca de creixement i nens prematurs.SASTAV: Tartrat de p-metil·laminoetanolfenol 0,06 grs., Aigua bidestil·lada c.s.p. 1,0 cc.
Ko ga je propisao, neka objasnjava, ja nemam vremena. Pozdrav![/img]
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

I da se ne mucite:
SIMPATIL: Diphenhydramine : anksiolitik i antidepresiv. Nema nikakve veze sa regulisanjem niskog pritiska, naprotiv, moze vam samo jos vise oboriti pritisak.
Dosta od mene o ovoj temi.
Pozdrav!
Aleksandar95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 04, 2013 11:11 pm

Re: Nesto za nizak pritisak

Post od Aleksandar95 »

Ovako, jesam mlad dosta, ali imam jako velikih problema sa pritiskom, i receno mi je da uzmem effortil, uglavnom ima ga u Srbiji i to na samo jednom mestu koliko mi je receno, radi se o apoteci koja se nalazi u jednom selu kraj Novog Sada "Veternik" Danas sam bas uzeo to,kutija ima 50 tableta, i preporuceno mi je da pijem 3 tablete dnevno...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

@Aleksandar95
,
nizak pritisak je viza za dug zivot. ne preporucujem vam da uzimate Effortil!
pijte dosta tecnosti, vama je dozvoljeno ono sto se vecini brani - solite supu, itd..
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Баш сам пре неки дан у апотеци видео хомеопатски лек против ниског притиска. На жалост, није ме занимало па нисам запамтио назив. Ако се не варам, лек је из Немачке. Ако хоћеш, проверићу.
Odgovori