Nesto neodredjeno
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
Nesto neodredjeno
Ovako imam sledece simptome i nznm sta mi je,a zelela bih da znam.
-suze mi oci i iritiraju me
-usne su mi uzasno suve(mozda i od tableta)
-jave mi se ospice ponekad na predelu dekoltea i ruku
-boli me grlo
-promaja me je udarila i onda me bole vilice,i ne mogu da jedem nista
bila sam kod leakra,dala mi je po drugi put kutijicu Aeriusa,a skoro sam popila 10 tbl,celu kutiju i dala mi je beviplex tablete i bornu kiselinu,rastvor za oci(to moram da potrazim u nekoj bolje opremljenoj apoteci gde prave te rastvore)
da li neko moze da mi pomogne posto nznm sta da radim vise,a osecam glad i ne mogu da jedem
da li mi mozete pomoci
p.s.trazila sam uput za alergologa i pedijatar mi en da posto kaze da su mi alergije iste kao i pre 10 godina i da nema potrebe za tim
hvala unapred na odgovoru
I.S.
-suze mi oci i iritiraju me
-usne su mi uzasno suve(mozda i od tableta)
-jave mi se ospice ponekad na predelu dekoltea i ruku
-boli me grlo
-promaja me je udarila i onda me bole vilice,i ne mogu da jedem nista
bila sam kod leakra,dala mi je po drugi put kutijicu Aeriusa,a skoro sam popila 10 tbl,celu kutiju i dala mi je beviplex tablete i bornu kiselinu,rastvor za oci(to moram da potrazim u nekoj bolje opremljenoj apoteci gde prave te rastvore)
da li neko moze da mi pomogne posto nznm sta da radim vise,a osecam glad i ne mogu da jedem
da li mi mozete pomoci
p.s.trazila sam uput za alergologa i pedijatar mi en da posto kaze da su mi alergije iste kao i pre 10 godina i da nema potrebe za tim
hvala unapred na odgovoru
I.S.
Re: Nesto neodredjeno
To sto Vam se javlja osip u predelu ruku i dekoltea je sigurno, ali sigurno reakcija na sunce. To govorim iz licnog iskustva. Ovaj problem se javio prosle godine gde je svaki drugi covek imao isti problem.
To sto Vam se suse usne moze biti od tableta, a mozda bi trebalo prekontrolisati secer.
Bol u grlu mozete otkloniti upotrebom nekih oribleta, ako nije nista ozbiljnije.
(Za osip sam uzimala tecni puder sa mentolom koji se izradjuje u drzavnoj apoteci. On je te sitne bubuljice isusivao i ujedno hladio, samim tim je ublazavao svrab)
To sto Vam se suse usne moze biti od tableta, a mozda bi trebalo prekontrolisati secer.
Bol u grlu mozete otkloniti upotrebom nekih oribleta, ako nije nista ozbiljnije.
(Za osip sam uzimala tecni puder sa mentolom koji se izradjuje u drzavnoj apoteci. On je te sitne bubuljice isusivao i ujedno hladio, samim tim je ublazavao svrab)
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Sto se tice suvih usana secer ne spada u primarne faktore nastanka, a kad uzmem u obzir i godine, iskljucio bih ga.
Suvoca i ljuspanje usana naziva se cheilitis exfoliativa, a glavni uzrok nastanka je vetrovito vreme, zatim lose navike grickanja usana, pusenje, ali i vitaminski deficit A i B vitamina. Kod mladih zena kao sto ste vi desava se i usled hormonske disregulacije.
Za pocetaj usne mozete mazati nekom neutralnom masti kao sto je Borogal, a za posle cemo videti.
Suvoca i ljuspanje usana naziva se cheilitis exfoliativa, a glavni uzrok nastanka je vetrovito vreme, zatim lose navike grickanja usana, pusenje, ali i vitaminski deficit A i B vitamina. Kod mladih zena kao sto ste vi desava se i usled hormonske disregulacije.
Za pocetaj usne mozete mazati nekom neutralnom masti kao sto je Borogal, a za posle cemo videti.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
hvala na odgovru
nepusac sam,pijem vitam B trenutno
a koliko vremenski da mazem usne tom kremom?
secer je u redu,to sma proverila skoro
nepusac sam,pijem vitam B trenutno
a koliko vremenski da mazem usne tom kremom?
secer je u redu,to sma proverila skoro
Prateci, s vremena na vreme, tvoje postove...to sto imas se zove hipohondrija
)) mrtav sa ozbiljan

- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
to sam ij amislila
ali nije
nazalost,pogresno mislite
a to moje stanje je takvo nekoliko poslednjih meseci,a lekari se prosto igraju sa tim
ali nije

nazalost,pogresno mislite
a to moje stanje je takvo nekoliko poslednjih meseci,a lekari se prosto igraju sa tim
Mislim da je to zbog nedostatka sexa
ako apstiniras, predlazem da promenis taktiku...mnogi zdravstveni problemi se nakon lucenja endorfina i serotonina, sami od sebe rese

ako apstiniras, predlazem da promenis taktiku...mnogi zdravstveni problemi se nakon lucenja endorfina i serotonina, sami od sebe rese

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Devojcica je 1994. godiste i nije umesno da dajete takve komentare.
Dr Milan Ivanovic
Ivana kako bi bilo duso da zatrazis testove za autoimune bolesti?
Nije lose proveriti
Da li se bolje osecas?
Pokusaj da pijes multiviramine tablete svaki dan mozda samo jednu.
Mozda ti je oslabio organizam.
Na cega si alergicna?
Da li si radila alergotestove?
Mozda te grlo boli jer je neka virusna infekcija u pitanju,jer da je bakterijska infekcija ona se leci antibioticima.Ja sam ovde dugo pa ne znam da li su Aeriusa,beviplex antibiotici li nesto drugo.....
Obavezno zatrazi vadenje krvne slike,bez obzira sta tvoj lekar kaze.....
Neka ti provere sedimentaciju....
Srecno!
Nije lose proveriti

Da li se bolje osecas?
Na cega si alergicna?
Mozda te grlo boli jer je neka virusna infekcija u pitanju,jer da je bakterijska infekcija ona se leci antibioticima.Ja sam ovde dugo pa ne znam da li su Aeriusa,beviplex antibiotici li nesto drugo.....
Srecno!
To ja ne znam koje je godiste...post nije trebalo da ima - konotaciju
Najbolje sada da se uhvatimo za AI pa da deljemo po analizama...malo vise hedonizma i bice sve OK
Ja sam lekare prosao uzduz i popreko kao i taj deo materije koji se ticao mene, celu gastrosluzbu na VMA, KCS...i nista, nikakve vajde od njih ma koliko bili titulisani...u se i u svoje kljuse
Najbolje sada da se uhvatimo za AI pa da deljemo po analizama...malo vise hedonizma i bice sve OK

- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
skoro sam radila to na institutu za reumatologiju,ja nznm sta je sa rezultatima,doktorka nije pominjala,verovatno je okontario napisao:Ivana kako bi bilo duso da zatrazis testove za autoimune bolesti?
Nije lose proveriti![]()
Da li se bolje osecas?
Na cega si alergicna?
Srecno!
krvna slika je radjena i znato je slabija(u granicama normale je)od prethodne(iz januarar)
pa znam na osnovu ospica i proleca,npr prodjem ispod jorgovana i odmah kijam
a uput za alergo test nmgu da dobijem
@MACHINE na mom profilu pise koliko imam godina
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
nasla sma stvar koja mi popusta bolove
kombinovani prasak
samo nznm koliko smem dnevno da popijem.....ako neko moze dam i kaze...
hvala
I.L.S.
kombinovani prasak
samo nznm koliko smem dnevno da popijem.....ako neko moze dam i kaze...
hvala
I.L.S.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Koji kombinovani prashak? Mora da pishe sastav na kesici!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
paracetamol,kofein oralni prasak
al ne vidim da pise igde koliko puta sme da se pije dnevno
al ne vidim da pise igde koliko puta sme da se pije dnevno
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
da li smem da pocnem da pijem i vitamin A,posto pijem samo Bmilanche_srb napisao:Sto se tice suvih usana secer ne spada u primarne faktore nastanka, a kad uzmem u obzir i godine, iskljucio bih ga.
i da li ovu kremu mogu da dobijem bez lekarskog recepta?