NESAVESNIM DOKTORIMA
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Daleko od toga da su svi isti. Ima ih i skolovanih i inteligentnih i savesnih. Problem je jedino u postotku. Takvih ili onakvih je oko 50%. Svakog drugog koji izadje sa faxa a koji bi trebao biti i mentalno zreo i moralno korektan covek i obucen strucnjak, mozes slobodno da bacis u smece jer nije ni za sta, da ne zalis, svakog drugog opusteno...ako je skart 50% (ma neka je i 10, 20% nebitno) ja nemam reci, ja sam navikao na Zero Defect Standard, koji kaze 0 skartova na 1000 proizvodnih jedinica. Trebalo bi tome da teze...TOLIKO
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Slažem se da bi trebalo tome da teže, slažem se i da bi trebalo da SVI budu najbolji u svom poslu, jer nisu šusteri nego lekari i strašno je što nije tako, a još strašnije što se svakome od nas zadesi da nam život ili život nekog našeg bližnjeg zavisi upravo od njih a da tada počinje igra zvana ruski rulet.
Samo rekoh da ne treba generalizovati i sve ih svrstavati u isti koš.
Samo rekoh da ne treba generalizovati i sve ih svrstavati u isti koš.
- bane_bgd
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 4:03 pm
Bez komentara
Ovo je stvarno S R A M O T A ! Ne kaže džaba naš naord – Lekarske greške pokriva zemlja! Oni verovatno misle – kad’ pacijent umre, gotova je priča! Ali, ti učini sve da ne bude tako! Lično imao sam samo 2, ali „relativno“ blaga, loša iskustva sa lekarima. Na moju sreću svi doktori sa kojima sam dolazio u kontakt (silom prilika) bili su korektni, stručni i humani.
Ja sam od uvek, kao i ti, imao viziju da je medicina human i uzvišen poziv, stvoren sa spas ljudskog života,za njegov kvalitetniji životni vek. Ali, na žalost, ovo što se dešava godinama u nazad pokazuje da je nekim lekarima medcina samo biznis, a da je etički kodeks zaboravljen još posle završeng fakulteta. Pa uostalom kada su neki završavali fakultete parama (i vezama), zašto onda tu praksu da ne nastave i tokom rada. Verovatno da nadoknade „potrošeni“ novac tokom studija!
Nađi pravdu na sudu, potraži pomoć medija, građana ove zemlje, osoba i porodica koje su doživele sudbinu sličnu tebi! Lično sam i sam čuo nekoliko takvih slučajeva, gde se na kraju sve „plaćalo“ glavom bolesnika!
Postoji puno toga „kako“, „zašto“, „kada“, mogao bih da pišem „do zore“, ali to sada nema svrhe!
Neka se reči pretvore u sudsku tužbu, i neka bitange plate za svoje postupke! A njihovim kolegama, koje ih eventualno podrže, neka je na čast (i sami su za sud i otkaz odavno zreli).
Iskreno saučešće Vama i vašoj porodici!
Vašem ocu neka je pokoj duši! Amin!
Ja sam od uvek, kao i ti, imao viziju da je medicina human i uzvišen poziv, stvoren sa spas ljudskog života,za njegov kvalitetniji životni vek. Ali, na žalost, ovo što se dešava godinama u nazad pokazuje da je nekim lekarima medcina samo biznis, a da je etički kodeks zaboravljen još posle završeng fakulteta. Pa uostalom kada su neki završavali fakultete parama (i vezama), zašto onda tu praksu da ne nastave i tokom rada. Verovatno da nadoknade „potrošeni“ novac tokom studija!
Nađi pravdu na sudu, potraži pomoć medija, građana ove zemlje, osoba i porodica koje su doživele sudbinu sličnu tebi! Lično sam i sam čuo nekoliko takvih slučajeva, gde se na kraju sve „plaćalo“ glavom bolesnika!
Postoji puno toga „kako“, „zašto“, „kada“, mogao bih da pišem „do zore“, ali to sada nema svrhe!
Neka se reči pretvore u sudsku tužbu, i neka bitange plate za svoje postupke! A njihovim kolegama, koje ih eventualno podrže, neka je na čast (i sami su za sud i otkaz odavno zreli).
Iskreno saučešće Vama i vašoj porodici!
Vašem ocu neka je pokoj duši! Amin!
Labor omnia vincit improbus.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 03, 2009 3:15 pm
NECU TE MAJJO POGRESNO RAZUMETI TACNO ZNAM STA SI HTELA DA MI KAZES I SVI STE VI U PRAVU ,SVI MI IMAMO NEKO SVOJE ISKUSTVO,JA SAMO ZELIM DA SE NESAVESTAN RAD KAZNI I DA SE TAJ NEMAR ZAUSTAVI KAKO NE BI NIKOG VISE UPOKOJILI PRE VREMENA,MOG TATU VISE NE MOGU NICIM DA VRATIM ALI ZATO NECIJEG MOZDA HOCU DA SPASIM AKO PUSTIM PRICU PREKO MEDIJA I TUZIM IH... HVALA SVIMA NA LEPIM RECIMA...
sneza pancevo
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Drago mi je da nije došlo do nesporazuma.studiotrsasneza napisao:NECU TE MAJJO POGRESNO RAZUMETI TACNO ZNAM STA SI HTELA DA MI KAZES I SVI STE VI U PRAVU ,SVI MI IMAMO NEKO SVOJE ISKUSTVO,JA SAMO ZELIM DA SE NESAVESTAN RAD KAZNI I DA SE TAJ NEMAR ZAUSTAVI KAKO NE BI NIKOG VISE UPOKOJILI PRE VREMENA,MOG TATU VISE NE MOGU NICIM DA VRATIM ALI ZATO NECIJEG MOZDA HOCU DA SPASIM AKO PUSTIM PRICU PREKO MEDIJA I TUZIM IH... HVALA SVIMA NA LEPIM RECIMA...
Želim ti svu sreću da uspeš u tome, dobila si ovde sjajne savete i ako se setiš, javljaj nam ovde šta si uradila. A ja ti od sveg srca želim da što pre pronadješ mir u sebi i da se oslobodiš tog (opravdanog) jeda i uspeš u svom naumu.
Pozz i sve najbolje, majja

Snezo ti neces naci mir u dusi dok ne isteras neku pravdu,da li ce to kroz jedno uho uci a drugo izaci nije ni vazno,bitno je da tebi bude lakse.
Ti si tvoga tatu videla,Maja svoje roditelje a ja moga tatu nisam.Ne samo sto sam u Kanadi,nego ni majka ne zna pravu istinu jer su oca nasli, na ulici, neki prolaznik i odvezen je u bolnicu a smrt je proglasena u 8 i 40 ujutro.Vidis i posle 3 ipo godine neprekidno mislim na njega i pitam se zasto je bio krvav ispod usta kada su mi poslali sliku i zasto mu niko nije obrisao krv.Da li ga je bolela glava kada je pao jer je imao udarenu glavu?
Ja se pitam kako mi je tata umro?Da li je sta rekao?Ko ga je nasao?Da li ga je sta bolelo?
Udario je i glavu-da li je bio izliv krv u mozak?
Da li je zaista bio infarkt?
Kako se zove prolaznik sto mi je nasao oca?
Ja znam da nikada necu naci mir i ako je ocu napisano da je dobio infarkt.
Bilo bi mi lakse da mogu "isterati"pravdu ali ne mogu,ostaje mi samo da verujem u njegovu sudbinu i da je Bog tako hteo.
Ostaje mi da verujem da je on moj Andeo i da je u Raju.
Ostaju mi slike moga oca i slike sa njegove sahrane,njegovo milo lice koje spava i koje sa sobom u zemlju ponese sta mu se ustvari dogodilo taj dan.Njega nema,zemlja pokri sve,tuga mi osta kao i vama i ostase mi lepa secanja jer sam imala legendu od oca,blago koje bih pozelela svima na svetu.
Kada si krenula sada idi do kraja,ne zbog njega ili drugih nego zbog sebe.
Pronadi svoj mir jer zivot je pred tobom.
Neka im je svima laka crna zemlja,neka pocivaju u Miru Bozijem!
Ti si tvoga tatu videla,Maja svoje roditelje a ja moga tatu nisam.Ne samo sto sam u Kanadi,nego ni majka ne zna pravu istinu jer su oca nasli, na ulici, neki prolaznik i odvezen je u bolnicu a smrt je proglasena u 8 i 40 ujutro.Vidis i posle 3 ipo godine neprekidno mislim na njega i pitam se zasto je bio krvav ispod usta kada su mi poslali sliku i zasto mu niko nije obrisao krv.Da li ga je bolela glava kada je pao jer je imao udarenu glavu?
Ja se pitam kako mi je tata umro?Da li je sta rekao?Ko ga je nasao?Da li ga je sta bolelo?
Bilo bi mi lakse da mogu "isterati"pravdu ali ne mogu,ostaje mi samo da verujem u njegovu sudbinu i da je Bog tako hteo.
Ostaju mi slike moga oca i slike sa njegove sahrane,njegovo milo lice koje spava i koje sa sobom u zemlju ponese sta mu se ustvari dogodilo taj dan.Njega nema,zemlja pokri sve,tuga mi osta kao i vama i ostase mi lepa secanja jer sam imala legendu od oca,blago koje bih pozelela svima na svetu.
Snezo ti neces naci mir u dusi dok ne isteras neku pravdu,da li ce to kroz jedno uho uci a drugo izaci nije ni vazno,bitno je da tebi bude lakse.
Kada bi s emogli mi postaviti u cipele lekara videli bi kako je njima i shvatili da oni nisu Bog,a mi to upravo ocekujemo od njih.
Ti si tvoga tatu videla, a ja moga tatu nisam.Ne samo sto sam u Kanadi,nego ni majka ne znam pravu istinu jer su oca nasli na ulici neki prolaznik i odvezen je u bolnicu a smrt je proglasena u 8 i 40 ujutro.Vidis i posle 3 ipo godine neprekidno mislim na njega i pitam se zasto je bio krvav ispod usta kada su mi poslali sliku i zasto mu niko nije obrisao krv.
Ostaju mi slike moga oca i slike sa njegove sahrane,njegovo milo lice koje spava i koje sa sobom u zemlju ponese sta mu se ustvari dogodilo taj dan.Njega nema,zemlja pokri sve,tuga mi osta kao i vama i ostse mi lepa secanja jer sam imala legendu od oca,blago koje bih pozelela svima na svetu.
Kada bi s emogli mi postaviti u cipele lekara videli bi kako je njima i shvatili da oni nisu Bog,a mi to upravo ocekujemo od njih.
Ti si tvoga tatu videla, a ja moga tatu nisam.Ne samo sto sam u Kanadi,nego ni majka ne znam pravu istinu jer su oca nasli na ulici neki prolaznik i odvezen je u bolnicu a smrt je proglasena u 8 i 40 ujutro.Vidis i posle 3 ipo godine neprekidno mislim na njega i pitam se zasto je bio krvav ispod usta kada su mi poslali sliku i zasto mu niko nije obrisao krv.
Ostaju mi slike moga oca i slike sa njegove sahrane,njegovo milo lice koje spava i koje sa sobom u zemlju ponese sta mu se ustvari dogodilo taj dan.Njega nema,zemlja pokri sve,tuga mi osta kao i vama i ostse mi lepa secanja jer sam imala legendu od oca,blago koje bih pozelela svima na svetu.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 03, 2009 3:15 pm
ZAO MI JE ZBOG VASEG ISKUSTVA TAKODJE JAKO BOLNOG,NI JEDNA PRAVDA MI NECE VRATITI OCA NI VAMA VASEG ALI CU NACI NEKI DUSEVNI MIR STO I SAMI KAZETE,IDEM DO KRAJA I AKO KROZ PRICU SA PRAVNIKOM ZA ZASTITU PACIJENATA SA KLINICKOG CENTRA OPET DOBIJAM ODGOVOR :''GOSPODJO ALI ZNAJTE DA NECETE BITI ZADOVOLJNI ISHODOM SITUACIJE''?! ZASTO JE TO TAKO ,ZASTO I ZA NJIH NE VAZI DA KAD NEKOG UBIJU IDU U ZATVOR??? SAZNACU TO VEC NEKAKO A SVI VI CETE BITI OBAVESTENI O SLEDU DOGADJANJA.... HVALA STO MISLITE NA MENE I MOG OCA...
sneza pancevo