nesanica

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

rocky989
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 09, 2013 10:58 am

Re: nesanica

Post od rocky989 »

Poz,vidim zadnji post je pisan pre 2 godine,ali reko ipak da pitam za savet :) muci me nesanica vec oko 4-5 meseca,spavam po 4-5h nocu.. ako uspem 6 to je super.. pre nikada nisam imao problema sa ovim,bavio sam se sportom,zdravo se hranio,alkohol retko.. Nezaposlen sam bio 2 godine,i mozda je to bio uzrok, sto ne napredujem u zivotu,medjutim nasao sam posao,a nesanica je ostala.. Probao sam sve, lekovito bilje,lagana hrana za veceru,kafa samo ujutru itd.. Savet? hvala unapred
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Користиш ли пред спавање рачунар, ТВ, мобилни или шта друго светлеће?
rocky989
Novi član
Novi član

Post od rocky989 »

Tv i mobilni retko,kompjuter ponekad,ali ne mnogo,malo surfujem..
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

За почетак немој ништа да радиш бар сат времена пред спавање - ништа светлеће и динамично. Најбоље је да тих сат времена потрошиш на прање зуба, купање, размишљање, лагану и тиху музику.

Онда бих ти препоручио следећу комбинацију, коју сам већ описивао па ћу да ископирам само део текста и линк па прочитај. Погледај и шта сам на мом сајту писао о спавању и нервози.
Хајде ме послушај и пробај следеће јер ти сигурно не може шкодити. Почни да пијеш магнезијум и витамин Ц уз доручак, мултивитамин уз ручак и калцијум са магнезијумом уз вечеру. Ја ово пијем уз још неке препарате и зато знам да ти не може шкодити. Мени много користи срцу и добром спавању. Верујем да би и тебе опустило, а пошто кажу да је прокталгија последица нервозе, ето.
Read more: http://www.doktor.rs/forum/gastroentero ... z2NOwQbvYL
rocky989
Novi član
Novi član

Post od rocky989 »

Pijem B vitamin complex uz dorucak,i magnezijum tablete posle vecere,vec oko mesec-dva.. Nesto malo mi se poboljsao san ali nije to jos to.. U svakom slucaju hvala puno Aco na savetima.. Poz
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Погледај ону комбинацију коју сам споменуо у другој теми и где сам поставио слике витамина и минерала.

Узгред, мене чист магнезијум разбуди ако га пијем увече. Чини ми се да је добитна комбинација управо она коју сам споменуо. Пробај баш препарате које и ја користим.
rocky989
Novi član
Novi član

Post od rocky989 »

Pogledao sam,pio sam i ja iz pansporta kombinaciju Calcium-Magnezijum,ali mi nije previse pomogao.. sad pijem neki tako reci "noname" iz apoteke,i bolje mi radi :) mada nema logike,ovi iz pansporta su puno kvalitetniji,i naravno skuplji.. ali mozda probam opet,od nekog drugog proizvodjaca,nemam sta da izgubim
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Можда ти није помогао због неког другог фактора.

Приметио сам један ефекат. Ако тај Twinlab-ов калцијум-магнезијум попијем пре 21ч (идем у кревет око 23.30ч) онда има доста слабији ефекат. Најбоље ми је да га попијем између 22 и 23ч. Не знам да ли има везе то што у току дана пијем оне остале витамине и минерале. Можда је потребно попити у току дана јачи магнезијум да надокнади мањак који настаје због стреса, а онда увече онај слабији са калцијумом.

Међутим, сигурно је једно. Од када сам увече пред спавање увео тај калцијум-магнезијум, неупоредиво боље и мирније спавам него годинама раније. Ако га прескочим и не попијем, врати се све на старо. Због тога сам сигуран да је он кључни фактор у овом случају.
rocky989
Novi član
Novi član

Post od rocky989 »

To je sigurno.. Kupicu taj twinlab-ov,toliko toga sam vec kupio,sto ne bih i to.. :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Само немој да га пијеш на празан стомак јер ће се мало искористити. Попиј бар шољу јогурта с њим. Иначе скоро све препарате треба узимати уз јело, нарочито ове квалитетне.
Odgovori