nesanica
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: nesanica
Poz,vidim zadnji post je pisan pre 2 godine,ali reko ipak da pitam za savet
muci me nesanica vec oko 4-5 meseca,spavam po 4-5h nocu.. ako uspem 6 to je super.. pre nikada nisam imao problema sa ovim,bavio sam se sportom,zdravo se hranio,alkohol retko.. Nezaposlen sam bio 2 godine,i mozda je to bio uzrok, sto ne napredujem u zivotu,medjutim nasao sam posao,a nesanica je ostala.. Probao sam sve, lekovito bilje,lagana hrana za veceru,kafa samo ujutru itd.. Savet? hvala unapred

Користиш ли пред спавање рачунар, ТВ, мобилни или шта друго светлеће?
Tv i mobilni retko,kompjuter ponekad,ali ne mnogo,malo surfujem..
За почетак немој ништа да радиш бар сат времена пред спавање - ништа светлеће и динамично. Најбоље је да тих сат времена потрошиш на прање зуба, купање, размишљање, лагану и тиху музику.
Онда бих ти препоручио следећу комбинацију, коју сам већ описивао па ћу да ископирам само део текста и линк па прочитај. Погледај и шта сам на мом сајту писао о спавању и нервози.
Онда бих ти препоручио следећу комбинацију, коју сам већ описивао па ћу да ископирам само део текста и линк па прочитај. Погледај и шта сам на мом сајту писао о спавању и нервози.
Read more: http://www.doktor.rs/forum/gastroentero ... z2NOwQbvYLХајде ме послушај и пробај следеће јер ти сигурно не може шкодити. Почни да пијеш магнезијум и витамин Ц уз доручак, мултивитамин уз ручак и калцијум са магнезијумом уз вечеру. Ја ово пијем уз још неке препарате и зато знам да ти не може шкодити. Мени много користи срцу и добром спавању. Верујем да би и тебе опустило, а пошто кажу да је прокталгија последица нервозе, ето.
Pijem B vitamin complex uz dorucak,i magnezijum tablete posle vecere,vec oko mesec-dva.. Nesto malo mi se poboljsao san ali nije to jos to.. U svakom slucaju hvala puno Aco na savetima.. Poz
Погледај ону комбинацију коју сам споменуо у другој теми и где сам поставио слике витамина и минерала.
Узгред, мене чист магнезијум разбуди ако га пијем увече. Чини ми се да је добитна комбинација управо она коју сам споменуо. Пробај баш препарате које и ја користим.
Узгред, мене чист магнезијум разбуди ако га пијем увече. Чини ми се да је добитна комбинација управо она коју сам споменуо. Пробај баш препарате које и ја користим.
Pogledao sam,pio sam i ja iz pansporta kombinaciju Calcium-Magnezijum,ali mi nije previse pomogao.. sad pijem neki tako reci "noname" iz apoteke,i bolje mi radi
mada nema logike,ovi iz pansporta su puno kvalitetniji,i naravno skuplji.. ali mozda probam opet,od nekog drugog proizvodjaca,nemam sta da izgubim

Можда ти није помогао због неког другог фактора.
Приметио сам један ефекат. Ако тај Twinlab-ов калцијум-магнезијум попијем пре 21ч (идем у кревет око 23.30ч) онда има доста слабији ефекат. Најбоље ми је да га попијем између 22 и 23ч. Не знам да ли има везе то што у току дана пијем оне остале витамине и минерале. Можда је потребно попити у току дана јачи магнезијум да надокнади мањак који настаје због стреса, а онда увече онај слабији са калцијумом.
Међутим, сигурно је једно. Од када сам увече пред спавање увео тај калцијум-магнезијум, неупоредиво боље и мирније спавам него годинама раније. Ако га прескочим и не попијем, врати се све на старо. Због тога сам сигуран да је он кључни фактор у овом случају.
Приметио сам један ефекат. Ако тај Twinlab-ов калцијум-магнезијум попијем пре 21ч (идем у кревет око 23.30ч) онда има доста слабији ефекат. Најбоље ми је да га попијем између 22 и 23ч. Не знам да ли има везе то што у току дана пијем оне остале витамине и минерале. Можда је потребно попити у току дана јачи магнезијум да надокнади мањак који настаје због стреса, а онда увече онај слабији са калцијумом.
Међутим, сигурно је једно. Од када сам увече пред спавање увео тај калцијум-магнезијум, неупоредиво боље и мирније спавам него годинама раније. Ако га прескочим и не попијем, врати се све на старо. Због тога сам сигуран да је он кључни фактор у овом случају.
To je sigurno.. Kupicu taj twinlab-ov,toliko toga sam vec kupio,sto ne bih i to.. 

Само немој да га пијеш на празан стомак јер ће се мало искористити. Попиј бар шољу јогурта с њим. Иначе скоро све препарате треба узимати уз јело, нарочито ове квалитетне.