NERAZJASNJENO STANJE BOLESTI

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

marushka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 11, 2007 3:35 pm

NERAZJASNJENO STANJE BOLESTI

Post od marushka »

PRE 5 MESECI IMALA SAM DVE KRATKOTRAJNE VRTOGLAVICE U NOCNIM SATIMA NA KOJE NISAM OBRATILA PAZNJU JER PATIM OD HIPOTENZIJE. DVE NEDELJE KASNIJE DOBILA SAM STOMACNI VIRUS SA TEMPERATUROM DO 38,5 I POVRATILA SAM SAMO TRI PUTA.TO JE TRAJALO 2 DANA I PILA SAM SIRUP KLOMETOL PROTIV MUCNINE. POSLE TRECE DOZE OKO 4 SATA UJUTRU PROBUDILA ME STRAVICNA VRTOGLAVICA I U ROKU OD 5 MINUTA OBUZELA ME SLABOST CELOG TELA PRACENJA STRUJANJEM I DOSLO JE DO SPAZMA MISICA EKSTREMITETA I LICA. HITNA POMOC ME JE ODVEZLA KOD NEUROLOGA KOJI JI KONSTATOVAO NEUROLEPTICNI SINDROM OD KLOMETOLA. MEDJUTIM OVAKVO STANJE PONAVLJA SE JOS 2 PUTA,PRVO NAKON 2 DANA, A POTOM POSLE 19 DANA. POSLE TRECEG NAPADA POJAVILA SE I TAHIKARDIJA,TEMPERATURA 37,2 KOJA JE TRAJALA 3 NEDELJE,KASASTA STOLICA, BEZ APETITA,TESKE SLABOSTI I BOLOVI U RUKAMA I NOGAMA I MANTANJA U GLAVI. KOCENJA FALA BOGU VISE NIJE BILO. OBISLA SAM SVE USTANOVE U BEOGRADU KAO I PRIVATNE KLINIKE. BILA SAM KOD 6 NEUROLOGA(DIJAGNOZA VERTIGO),KOD IMUNOLOGA,INFEKTOLOGA,ENDOKRINOLOGA,ORL,KARDIOLOGA,OFTAMOLOGA,NEUROPSIHIJATRA.RADILA SAM MR GLAVE,MR CELE KICME,ULTRAZVUK I EKG SRCA,DOPLER KRVNIH SUDOVA VRATA I GLAVE, ULTRAZVUK STITNE ZLEZDE,RENTGEN PLUCA,EEG GLAVE,PERIFERNI NEUROLSKI PREGLED GDE JE KONSTATOVANA NORMOKALCEMICNA TETANIJA.KRV JE VADJENA 20-AK PUTA I JEDINO JE U POCETKU CRP I CK BIO POVISEN,A KALIJUM JE SAMO U STARTU BIO SNIZEN. SVI OSTALI REZULTATI UKLJUCUJUCI I ELEKTROLITE I TESTOVE NA AUTOIMUNE BOLESTI I IMUNOGLOBULINI SU BILI DOBRI, KAO I TEST NA KOKSAKI I HELIKOBAKTER I BRUCELOZU. SVI LEKARI SE SLAZU DA JE BIO VIRUS KOJI JE PROSAO KROZ NERVNI SISTEM I DA TREBA VREMENA DA SE ORGANIZAM OPORAVI, ALI NIKO NEMA KONKRETNO RESENJE. MENI SE I DALJE POVREMENO MANTA,OSECAM SLABOSTI I BOLOVE U MISICIMA. AKO JE NEKO IMAO SLICNA ISKUSTVA ILI MISLI DA BI MOGAO DA SE KONSULTUJE JOS NEKI LEKAR NEKA MI SE JAVI. UNAPRED ZAHVALNA. POKUSALA SAM I SA ALTERNATIVNOM MEDICINOM ALI BEZ USPEHA. STO SE PSIHIJATRA TICE NIJE SIGURAN DA LI JE TA PRICA UOPSTE ZA NJEGA, ALI MI JE DAO BROMAZEPAN.
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm

Post od Kajalena »

Izvini ali evo, umrecu od smeja nad poslednjom recenicom... Biti psihijatar kod nas PRECESTO znaci "evo ti Bromazepam"...

I ja htedoh da ti kazem da proceprkas po sebi, da nemas neki psihicki razlog mozda za sve to - jer moglo bi da bude... Sto NE znaci Bromazepam :lol: :lol: :lol:
marushka
Novi član
Novi član

Post od marushka »

Znam da zvuci smesno i apsoltno si upravu sto se tice nasih psihijatara. Ja licno nemam nikakva negativna predubedjenja sto se tice odlaska kod istih.Preispitivala sam sebe celo leto sta se dogadja samnom i nenadjoh odgovor.Svi lekari su me pitali da li sam se nesto nervirala u zadnje vreme, ali stvarno nisam cak sam bila puna pozitivnih planova itd..Sredjen mi je zivot,imam sjajnu porodicu,prijatelje...stvarno ne znam.Jedino mi pada na pamet da promenim psihijatra ali kod koga da idem, zna li neko?
vjanjic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 25, 2006 12:01 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

proveri...

Post od vjanjic »

Tesko je reci sta je u pitanju ako su vec uradjene sve te analize, a nista.
Slicni koksakiju su CMV i EBV. Ne znam da li su radjeni testovi i na ove viruse, ali...
marushka
Novi član
Novi član

Post od marushka »

Hvala na informacijama.Sve analize koje sam navela su radjene o licnom trosku tj. privatno.Infektolog koji me je primio je konstatovao samo da nije meningitis i poslao me kuci sa recenicom da je besmisleno da radimo testove na viruse jer ih ima milion...Hocu da kazem da se nijedan lekar nije udubio u problematiku jer vecina je zurila na godisnji odmor ili su u startu rekli da sam odlepila.Ponavljam nemam averziju prema psihijatrima vec samo zeim da ako neko zna nesto, da me usmeri sta da radim jer ne zelim ovako da se osecam.
Hopeful
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 22, 2007 2:42 pm

Re: NERAZJASNJENO STANJE BOLESTI

Post od Hopeful »

Nisam mogla da poverujem kad sam pročiatzla sve ove simptome. Ja već godinu dana imam povremene vrtoglavice sa mucninom i neurološkim simtomima tipa bolova ili trnjenja ekstremiteta. Uz sve imam i subfebrilna stanja 37.2 i to tako konstantno već godinu dana. Pre 4 godine sam imala slične simptome i tada su mi dali infuyiju klometola nakon čega sam imala neuroleptičku reakciju grčenja vilice koja je smirena tek na urgentnom.
Uradila sam sve moguće analize uključujući i autoimumne, neurološke, lumbalnu punkciju, sva moguća snimanja... i još uvek je ostala misterija. Jedino je potvrđeno da imam Hashimoto, autoimuna reakcija štitne žlezde, ali su hormoni štitne u redu te ovo ne može, po mišljenju lekara, biti uzrok svim simptomima.
Žao mi je Marushka što vodim da još neko prolazi kroz ovo, ali mi je došlo kao podrška. Prošli put mi je sve prošlo za 3 meseca a sad evo tačno godinu dana i ja sedim i pišem ovo sa mučninom, vrtoglavicom i temperaturom.
Hopeful
Novi član
Novi član

Post od Hopeful »

Da, imala sam od samog početka igm titar na adeno virus, ali to lekari ne prihvataju kao uzrok simptoma.
marushka
Novi član
Novi član

Post od marushka »

Strasno,prosto da ne poverujes. Meni je jedino krivo sto vecina lekara neozbiljno gleda na sve ovo i uglavnom te otkaci uz komentar idi kod psihijatra. Uzgred,bila juce kod istog i kaze covek nisam siguran da ste za mene. I sta sad? Kao sto ti kazes utesi me jedino to sto vidim da ima jos ljudi poput mene (ako se moze reci da je uteha).Najgore mi je od svega sto sam planirala bebu a sad se bojim da me ne zadesi ovakva agonija u sred trudnoce.Kako su ti ustanovili taj hashimoto?
Hopeful
Novi član
Novi član

Post od Hopeful »

Hashimoto se ustanovnjava analizom antitela štitne žlezde anti TPO koji je kod mene oko 400 a normalno je do 35. Mada je i to suviše mali porast za bilo kakvu dikagnozu. A što se tiče trudnoće i meni je to najveći problem. Udala sam se pre dva meseca i mi planiramo, ako Bog da, bebu, ali je meni delovalo neodgovorno da sa temperaturom kojoj se ni ne zna tačan uzrok započinjem trudnoću. Međutim moj ginekolog mi je rekao da nema potrebe da toliko razmišljam nego da počnem da radim. :lol: Inače kažu da ia ko se kuva neka autoimuna reakcija meni trudnoća može samo da pomogne, tako kaže imunolog. Tako da sam probala da im verujem da je samnom sve u redu i pošto je sve počelo posle ne preležanog virusa, da i ja sve prepišem tom nekom misltičnom virusu. Inače me svaki i najmanji grip sada uhvati, a ja sam i radila analize svih mogućih virusa koji se rade kod nas i sve je sem adeno virusa u redu
Hopeful
Novi član
Novi član

Post od Hopeful »

Kažeš da ti je bio povišen CRP, meni je samo u jednom momentu. Taj povišeni C reaktivni protein ukazuje na neki zapaljenski proces, to je jedan od najosetljivijih parameara i povišen je kod skoro svih upala. S obzirom da i ti imaš bolove u rukama i nogama da li su ti radili RF i Walerrose (za ovaj drugi nisam sigurna kako se piše) kako bi eliminisali reumatske promene? Meni su sumljali i na reumatoidni artritis (pretpostavljam da si do sad postala ekspert za autoimune bolesti, bar ja jesam kolko sam proučavala) ali su mi ovo parametri u redu. U jednoj privatnoj laboratoriji su mi ANA antitela bila povišena i to me je najviše uplašilo, međutim na neurologiji nisu prihvatili ove rezultate i radili su ponovo i bilo je sve u redu. Kod njih mi je neki C4 komplement bio na donjoj granici što bi opet vuklo na autoimuno ali nakraju nisu sklopili sliku i rekli su da nema kliničkih znakova ni za jednu autoimunu bolest. Na početku svega ovoga imala sam i neke pešate na stomaku koje su okarakterisali kao Pitarosis Roseu ali ona prolazi dugo a meni je prošlo za mesec dana. Mada sam u to vreme pila 3. kutiju panklava koji sa nekim virusima poput citomegalo ili epstajn bar može da da reakciju na koži. Veruj mi da mi je toliko bilo već dosta svega pogotovo vrtoglavica da sam stvarno mislila da ću da poludim. Tako da i kad bih otišla kod psihijatra sigurno da sam od silnih frustracija malko i flipnula. Inače, psiha ti ne može podići CRP
marushka
Novi član
Novi član

Post od marushka »

Draga moja hopeful,od silnih frustracija i strahova koje covek moze da dozivi obilazeci razne lekare i radeci silne analize,normalan covek moze jedino da "odlepi". To ne znaci da si i svi slicni nama poludeli ili ko zna sta jos.U ljudkoj je prirodi da se covek najnormalnije isprepada zbog necega sto "ne zna" i sto ne moze da sam kontrolise. Ja sam se nadala da ce bar psihijatar da mi objasni sta se desava i da li mogu da se resim ovih simptoma,ali ni on ne zna odgovor. Sto se bebe tice raspitaj se kod jos nekog "strucnjaka" pa ako dobijes zeleno svetlo samo hrabro. Ipak mislim da samo same mozemo sebi pomoci, mada poneki savet i ohrabrenje dobro dodje!
cacaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 7:11 pm

Post od cacaa »

ako si vec uradila toliko testova, mozda bi trebalo da pitas jos nekog psihijatra za misljenje. ja isto imam nerazjasnjene probleme sa zdravljem dugo, pa sam bila kod nekoliko psihijatara , neuspesno. od njih tek svako imao razlicitu pricu, otprilike ako im kazem da je na psihickoj bazi oni kazu da nije, ako ja kazem da nije onda kazu da jeste :) nezahvalna nauka...
Dablmama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 27, 2008 6:38 pm

Molim savjet

Post od Dablmama »

Evo i ja sam još u traženju uzroka zdravstvenih problema.Već 4 mjeseca sam na bolovanju.Prvo sam završila na infektologiji sa meningealnim sindromom, temperaturom 38 (koja je prije toga trajala 3 tjedna), bolovima u zglobovima i užasnim umorom.Radili su lumbalnu punkciju (nije bio meningits), CRP u redu, u krvi sitnija odstupanja za koja su doktori rekli da na ništa ne ukazuju a i kasnije tih odstupanja nije više bilo.U Zagrebu je krv analizirana na EBV,CMV-nađena su IgG antitijela koja ukazuju na prošlu infekciju,mikoplazma pneumoniae u redu, boreliae nema.Obrađena od neurologa, ginekologa-sve ok.Išla nedavno na PPD na koji sam burno reagirala (+25 mm)-upućena pulmologu-slika pluća u redu, u mikroskopskom nalazu nema bakterija.Još se 6 tjedana čeka kultura ali je pulmolog rekao da je vjerojatnost jaaaaako mala da je TBC.Rekao je da je možda to imunološki problem obzirom na jaku reakciju na PPD pa preporučio odlazak imunologu.Hematolog me poslao na analizu krvi na lupus-sve u redu.
Cijelo vrijeme mi je uvećana slezena, jetra malo i difuzno mi je uvećana štitnjača (hormoni štitnjače su u redu, čekam nalaze antitijela na štitnjaču).
Dakle, oprostite na tako dugom postu ali više ne znam kome da se obratim.Inače imam sređenu obitelj, sretna sam osoba tako da ne vjerujem da je to na psihičkoj bazi.
Hvala unaprijed!
Dablmama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 27, 2008 6:38 pm

Post od Dablmama »

Ispričavam se-zaboravila napisati da sam cijelo to vrijeme subfebrilna-do 37,6 i jako umorna.
Kiza Ub
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 16, 2008 11:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Kiza Ub »

Molim vas nesto mi objasnite...Treniram kosarku 6 godina i nisam imao problema.Krenem u teretanu prosle godine i vezbao sam nekih 2meseca i malo sam se forsirao.I tako krene meni preskakanje srca posle teretane.A NIKADA do tada nije.Nisam osecao da imam srce do tada.Nista,ja tu nastavim isto.Kako je vreme prolazilo meni cak pocne da trne leva strana ramena i leva strana vrata za vreme i posle treninga.Nekad cak i kad sam kuci potpuno miran.Ja prekinem sa teretanom i odem kod doktora.Objasnim sve do detalja i uradi mi dva puta EKG.Nista ne pronadje i odlican pritisak.Odem kod privatnog kardiologa i radila mi EKG i slusala me sat vremena i nista ne pronadje.Zakljuci da sam zivcan (jesam-mada cisto sumljam da je od toga) i da mi neke lekove na bazi bilja za smirenje.Pio sam to i trenirao samo kosarku-navedeni simptomi se nisu pojavljivali.Proslo je godinu dana od tada nista mi se ne pojavljujhe sem vrlo retkog preskakanja srca i otezanog dubokog disanja.I dalje treniram kosarku i ok sam.Mada krenuo bih ponovo sa vezbama za misice ali polako kuci...Da li znate sta je gore navedeno i da li bih smeo ponovo krenuti sa vezbama?Hvala unapred... 8)
Uvek the best!
Odgovori