NERAZJASNJENO STANJE BOLESTI
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Draga moja hopeful,od silnih frustracija i strahova koje covek moze da dozivi obilazeci razne lekare i radeci silne analize,normalan covek moze jedino da "odlepi". To ne znaci da si i svi slicni nama poludeli ili ko zna sta jos.U ljudkoj je prirodi da se covek najnormalnije isprepada zbog necega sto "ne zna" i sto ne moze da sam kontrolise. Ja sam se nadala da ce bar psihijatar da mi objasni sta se desava i da li mogu da se resim ovih simptoma,ali ni on ne zna odgovor. Sto se bebe tice raspitaj se kod jos nekog "strucnjaka" pa ako dobijes zeleno svetlo samo hrabro. Ipak mislim da samo same mozemo sebi pomoci, mada poneki savet i ohrabrenje dobro dodje!
ako si vec uradila toliko testova, mozda bi trebalo da pitas jos nekog psihijatra za misljenje. ja isto imam nerazjasnjene probleme sa zdravljem dugo, pa sam bila kod nekoliko psihijatara , neuspesno. od njih tek svako imao razlicitu pricu, otprilike ako im kazem da je na psihickoj bazi oni kazu da nije, ako ja kazem da nije onda kazu da jeste
nezahvalna nauka...

Molim savjet
Evo i ja sam još u traženju uzroka zdravstvenih problema.Već 4 mjeseca sam na bolovanju.Prvo sam završila na infektologiji sa meningealnim sindromom, temperaturom 38 (koja je prije toga trajala 3 tjedna), bolovima u zglobovima i užasnim umorom.Radili su lumbalnu punkciju (nije bio meningits), CRP u redu, u krvi sitnija odstupanja za koja su doktori rekli da na ništa ne ukazuju a i kasnije tih odstupanja nije više bilo.U Zagrebu je krv analizirana na EBV,CMV-nađena su IgG antitijela koja ukazuju na prošlu infekciju,mikoplazma pneumoniae u redu, boreliae nema.Obrađena od neurologa, ginekologa-sve ok.Išla nedavno na PPD na koji sam burno reagirala (+25 mm)-upućena pulmologu-slika pluća u redu, u mikroskopskom nalazu nema bakterija.Još se 6 tjedana čeka kultura ali je pulmolog rekao da je vjerojatnost jaaaaako mala da je TBC.Rekao je da je možda to imunološki problem obzirom na jaku reakciju na PPD pa preporučio odlazak imunologu.Hematolog me poslao na analizu krvi na lupus-sve u redu.
Cijelo vrijeme mi je uvećana slezena, jetra malo i difuzno mi je uvećana štitnjača (hormoni štitnjače su u redu, čekam nalaze antitijela na štitnjaču).
Dakle, oprostite na tako dugom postu ali više ne znam kome da se obratim.Inače imam sređenu obitelj, sretna sam osoba tako da ne vjerujem da je to na psihičkoj bazi.
Hvala unaprijed!
Cijelo vrijeme mi je uvećana slezena, jetra malo i difuzno mi je uvećana štitnjača (hormoni štitnjače su u redu, čekam nalaze antitijela na štitnjaču).
Dakle, oprostite na tako dugom postu ali više ne znam kome da se obratim.Inače imam sređenu obitelj, sretna sam osoba tako da ne vjerujem da je to na psihičkoj bazi.
Hvala unaprijed!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 16, 2008 11:23 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Molim vas nesto mi objasnite...Treniram kosarku 6 godina i nisam imao problema.Krenem u teretanu prosle godine i vezbao sam nekih 2meseca i malo sam se forsirao.I tako krene meni preskakanje srca posle teretane.A NIKADA do tada nije.Nisam osecao da imam srce do tada.Nista,ja tu nastavim isto.Kako je vreme prolazilo meni cak pocne da trne leva strana ramena i leva strana vrata za vreme i posle treninga.Nekad cak i kad sam kuci potpuno miran.Ja prekinem sa teretanom i odem kod doktora.Objasnim sve do detalja i uradi mi dva puta EKG.Nista ne pronadje i odlican pritisak.Odem kod privatnog kardiologa i radila mi EKG i slusala me sat vremena i nista ne pronadje.Zakljuci da sam zivcan (jesam-mada cisto sumljam da je od toga) i da mi neke lekove na bazi bilja za smirenje.Pio sam to i trenirao samo kosarku-navedeni simptomi se nisu pojavljivali.Proslo je godinu dana od tada nista mi se ne pojavljujhe sem vrlo retkog preskakanja srca i otezanog dubokog disanja.I dalje treniram kosarku i ok sam.Mada krenuo bih ponovo sa vezbama za misice ali polako kuci...Da li znate sta je gore navedeno i da li bih smeo ponovo krenuti sa vezbama?Hvala unapred... 

Uvek the best!
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 6:35 pm
Kizo iz Uba, tegobe koje si opisivao sa trnjenjem najverovatnije nisu srchane prirode. Shto se tiche ostalog (preskoci srca kod vezbi u teretani), uradi Eho srca i Ergotest (test opterecenja srca ergobiciklom ili "trakom"). Ako je Eho u redu i ako se ne pojavljuju preskoci tokom testa, treniraj i jedno i drugo i dalje.... 

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 16, 2008 11:23 pm
Hvala ti.Nadam se da ce sve biti u redu...Vec su mi pricali da uradim test pod opterecenjem.Videcu uskoro da odem...A to sto mi sada po nekad preskoci nije problem?doktor mi je jos i rekao da imam problem sa disanjem.Kao nesto duboko-plitko.I da nije strasno.Da to ima i Novak Djokovic.Hvala ti jos jednom. 

Uvek the best!
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 6:35 pm
Poneki preskok nikad nije patologija, pod uslovom da je neki internista pogledao tip preskoka (ima vishe tipova). Poshto ne vidim kakav ti je EKG, ne mogu da tvrdim nishta o benignosti (dobrocudnosti). Pretpostavljam da je vec gledao specijalista. Ako ti uspe da posaljes sliku EKG-a, reci cu ti jos neki podatak.
Povremeno vidjam u ordinaciji benigne preskoke kod mladjih, nisu nikakva kontraindikacija ni za shta...Ako poshaljes EKG, navedi i koliko godina imash
Povremeno vidjam u ordinaciji benigne preskoke kod mladjih, nisu nikakva kontraindikacija ni za shta...Ako poshaljes EKG, navedi i koliko godina imash