nemogucnost komunikacije
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
nemogucnost komunikacije
vec par godina patim od blage anksioznosti. po preporuci lekara opste prakse uzimam bromazepam tablete od 3mg 2 puta dnevno. imam 50god,problem je nastao kada sam istovremeno izgubila posao i imala porodicne probleme sa bratom. suprug je izrazito teske naravi. tokom celog perioda osecam da sve teze komuniciram sa ljudima van svoje porodice. komunikaciju "odglumim" a posle toga osecam izrazitu napetost koja iziskuje dodatno uzimanje tableta. molim za savet. unapred hvala,pozdrav!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: nemogucnost komunikacije
Dovoljno svega da se osecate kako se osecate. Samo gubljenje posla je veoma stresno, a ako i suprug doprinosi tome sa svojom naravi , samo jos otezava vasu momentalnu osetljivost.
Psihoterapeut bi vam dosta pomogao da naucite kako d aolaksate sebi , ukoliko ste u mogucnosti da priustite sebi takvu pomoc.
Jedino bi vam rekla , da ne morate da komunicirate sa osobama koje doprinose vasem sadasnjem stresu, nego sebe zastitite maksimalno koliko mozete, a komunikacija ce doci prirodno kad se vama komunicira.
Dosta setnje bi vam isto dobro doslo, opustanje uz duboko disanje i sto vise sebe da zaposlite da nebi stalno mislili na izgubljen posao, dok se ne pruzi prilika za novi posao.
Sve najbolje i udesavajte sebi koliko god mozete bilo kojom sitnicom.
Psihoterapeut bi vam dosta pomogao da naucite kako d aolaksate sebi , ukoliko ste u mogucnosti da priustite sebi takvu pomoc.
Jedino bi vam rekla , da ne morate da komunicirate sa osobama koje doprinose vasem sadasnjem stresu, nego sebe zastitite maksimalno koliko mozete, a komunikacija ce doci prirodno kad se vama komunicira.
Dosta setnje bi vam isto dobro doslo, opustanje uz duboko disanje i sto vise sebe da zaposlite da nebi stalno mislili na izgubljen posao, dok se ne pruzi prilika za novi posao.
Sve najbolje i udesavajte sebi koliko god mozete bilo kojom sitnicom.
Za drugarstvo i druzenje!!!
hvala Vam na javljanju i na pruzenim savetima. u maloj sredini u kojoj zivim nemam mogucnosti za posetu psihoterapeutu. ukoliko mozete da odgovorite na moje pitanje (ako Vam je to struka) da li da i dalje koristim pomenute tablete. citala sam da odredjene antidepresive ne treba uzimati u duzem periodu, vec da trebaju biti zamenjeni neki drugim slicnim lekom da bi se izbegla eventualna trajna zavisnost.
sa zahvalnoscu A.M.
sa zahvalnoscu A.M.
Anksioznost je normalna pojava posebno na danasnje vreme,i javlja se kao posledica stresa koji se u nekom duzem vremenskom periodu akumulirao u organizmu,i ispoljava se cesto psihosomatski....lupanje srca,osecaj da cete se onesvestiti,cudan osecaj u grudima...napadi panike,dakle strah od nepoznatog.Za lecenje anksioznosti najvise vi mozete pomoci sami sebi,a psihoterapeut moze da vas usmeri na to.Sto se lekova tice,uglavnom se koriste antidepresivi i anksiolitici.Ja sam iskreno protiv bormazepama,diazepama i sl.U svetu se uglavnom daje XANAX i FLUXILAN.Vaznu ulogu ima lek fluxilan,koji pocinje da deluje nakon 2 nedelje,i nema sedativnog dejstva,vec je njegova uloga slikovito govoreci,da kao gumica brise liniju anksioznosti,i da se ona vise ne vrati.
veoma sam Vam zahvalna na odgovoru. pozdrav! A.M.
Antonija pozdrav!
Moj vam je savet da kada god vam je tesko i kada vas nesto muci pisite ovde na forumu jer ima divnih ljudi.Sa tim cete se olaksati dusu,niko vas ne pozna,niko nece pricati po selu,uvek cete odbiti prijateljske savete.
Verovali ili ne ja sam ovde mislim 4 godine,moji drugari su mi toliko pomogli i pomazu da je vama mozda nezamisivo.
Ja nemam ovde prijatelja,imam samo jednu osobu sa kojom nemam puno zajednickog,moj prijatelj je ovaj forum,moja Zole,Andelija,Sneza,Sara,Maja,druga Maja,Dakon,Danka itd....
Pokusajte umesto da popijete tabletu kada vas uhvati kriza da pisete,verovali ili ne osecacete se drugacije.
Ne trpite u sebi,ne druzite se sa ljudima koji vam stvaraju nervozu ako je moguce.
Pozdrav i dobrodosli,pridruzite nam se
Moj vam je savet da kada god vam je tesko i kada vas nesto muci pisite ovde na forumu jer ima divnih ljudi.Sa tim cete se olaksati dusu,niko vas ne pozna,niko nece pricati po selu,uvek cete odbiti prijateljske savete.
Verovali ili ne ja sam ovde mislim 4 godine,moji drugari su mi toliko pomogli i pomazu da je vama mozda nezamisivo.
Ja nemam ovde prijatelja,imam samo jednu osobu sa kojom nemam puno zajednickog,moj prijatelj je ovaj forum,moja Zole,Andelija,Sneza,Sara,Maja,druga Maja,Dakon,Danka itd....
Pokusajte umesto da popijete tabletu kada vas uhvati kriza da pisete,verovali ili ne osecacete se drugacije.
Ne trpite u sebi,ne druzite se sa ljudima koji vam stvaraju nervozu ako je moguce.
Pozdrav i dobrodosli,pridruzite nam se

Ja ne zelim da me iko shvati pogresno,ali svako ko je doziveo stanje anksioznosti,ne mislim na trenutnu anksioznost,vec anksioznost koja je trajala duze vreme,zna da nije bas tako lako reci,"nemoj da mislis negativno,nemoj piti lekove,itd".
Jako lako je reci,ali anksioznost je vrlo konfuzno stanje,i naravno da lekovi nisu jedino resenje,lekovi su sporedna stvar,poenta je nauciti nositi se sa anksioznoscu,i prihvatiti je,i strah postepeno nestaje,i vas organizam otprilike postaje kao "imun" na to,kao na neku prelezanu bolest.
Jako lako je reci,ali anksioznost je vrlo konfuzno stanje,i naravno da lekovi nisu jedino resenje,lekovi su sporedna stvar,poenta je nauciti nositi se sa anksioznoscu,i prihvatiti je,i strah postepeno nestaje,i vas organizam otprilike postaje kao "imun" na to,kao na neku prelezanu bolest.
puno ste mi pomogli,vec sam zvala apoteku ali pomenute lekove ne mogu dobiti bez recepta. bicu slobodna da Vas pitam sta mislite o mojoj daljoj upotrebi bromazepama a u svom jakom nastojanju da sve ovo sto ste pomenuli pokusam usvojiti i primeniti.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Antonia, ne nije mi struka , ali imam dosta licnog iskustva sa istim, pa sam vam na osnovu onoga sto sam licno savladala i napisala ono sto znam sigurno da radi. Stim da s ebude uporan sa korigovanjem svega sto je potrebno kao individualna osoba.
Posto kazete da uz savet doktora uzimate bromazepam, verujem da vam je on objasnijo koliko dugo moze da se uzima i da li s emora uzimati svaki dan ili po potrebi. Vazno je da nista od tableta ne uzimate na svoju ruku.
Jeste , ako se mora uzimati prepisana terapija od strane doktora da pomogne organizmu da se malo odmori od nakupljenog stresa, to je uredu , ali se mora i uciti novim metodama kako taj stres izbacivati iz sebe.
Posto ne mozete momentalno do psihoterapeuta (jer on bi vas uputijo kako lakse da se nosite sa svim tim sto momentalno prolazite). Pokusajte sto vise da sebe rasteretite , stim sto ce te uvek imati neku osobu koja moze da vas saslusa bez kritike i da emocionalnu podrsku koliko moze.
sve najbolje i prva stepenica je vec iza vas , jer znate tacno od cega je stres nagomilan.
Posto kazete da uz savet doktora uzimate bromazepam, verujem da vam je on objasnijo koliko dugo moze da se uzima i da li s emora uzimati svaki dan ili po potrebi. Vazno je da nista od tableta ne uzimate na svoju ruku.
Jeste , ako se mora uzimati prepisana terapija od strane doktora da pomogne organizmu da se malo odmori od nakupljenog stresa, to je uredu , ali se mora i uciti novim metodama kako taj stres izbacivati iz sebe.
Posto ne mozete momentalno do psihoterapeuta (jer on bi vas uputijo kako lakse da se nosite sa svim tim sto momentalno prolazite). Pokusajte sto vise da sebe rasteretite , stim sto ce te uvek imati neku osobu koja moze da vas saslusa bez kritike i da emocionalnu podrsku koliko moze.
sve najbolje i prva stepenica je vec iza vas , jer znate tacno od cega je stres nagomilan.
Za drugarstvo i druzenje!!!
Prvo,zanima me koliko dugo traje anksioznost,ko vam je postavio dijagnozu anksioznosti i kako vam se manifestuje?Sto se lekova tice,fluxilan nije sedativ i kupuje se i bez recepta,a xanax ne.Ja bih ipak preporucila psihoterapeuta,koji bi vam odredio terapiju i dozu koja vam je potrebna.Bromazepam inace cesto ima i kontra efekte,posebno kod anksiozno-depresivnih stanja,naime on ima blago sedativno dejstvo,ali moze izazvati i razdrazljivost.Dakle potrebna je terapija koja ce delovati na uzrok,i postepeno se smanjivati da bi se na kraju iskljucila sasvim kad to proceni,ipak strucno lice.
Antonija,ja imam akcioznost vise od 3 godine i znam kroz sta prolazite.
Lek koji pijete za smirenje pije se verovatno samo po potrebi jer mozete postati ovisni o njemu ako vec niste.
Posto ne mozete otici psihologu,psihoterapeutu imate li psihijatra?
Ja pijem antidepresante i odlicno se osecam.Napominjem opet,da mi puno pomazu drugari sa foruma.Nije bitno sto sam na lekovima,imam potrebu da im pisem i lepo je sto se druzimo.
Vi trenutno samo maskirate vas problem sa lekovima koji vas smire,trenutno rasterete ili uspavaju.Vama treba lek koji mozete piti svaki dan,pa vam je moj savet da zatrazite uput za psihijatra.
Ne znam kako vam to zvuci ali posto kod nas ima puno primitivaca,samo da vam kazem da ja imam svog psihijatra i da je ovde to normalno.
Pozdrav
Lek koji pijete za smirenje pije se verovatno samo po potrebi jer mozete postati ovisni o njemu ako vec niste.
Posto ne mozete otici psihologu,psihoterapeutu imate li psihijatra?
Ja pijem antidepresante i odlicno se osecam.Napominjem opet,da mi puno pomazu drugari sa foruma.Nije bitno sto sam na lekovima,imam potrebu da im pisem i lepo je sto se druzimo.
Vi trenutno samo maskirate vas problem sa lekovima koji vas smire,trenutno rasterete ili uspavaju.Vama treba lek koji mozete piti svaki dan,pa vam je moj savet da zatrazite uput za psihijatra.
Ne znam kako vam to zvuci ali posto kod nas ima puno primitivaca,samo da vam kazem da ja imam svog psihijatra i da je ovde to normalno.
Pozdrav
Ontario je sasvim upravu.Ja ipak smatram da treba posetiti strucno lice koje ce vam prepisati adekvatnu terapiju,a jako je bitno shvatiti sustinu anksioznosti,i izboriti se sa tim.
veliko hvala svima sto ste mi se ponovo javili. Svesna sam nuznosti posete specijalizovanom strucnom licu sto cu i uraditi. Bromazepam mi je preporucio lekar opste prakse da ga povremeno uzimam-po potrebi. nazalost moja anksioznost traje oko 4 godine i u tom periodu ga gotovo svakodnevno uzimam sto znam da cete pomisliti da je moja neodgovornost prema sebi. I u razgovoru sa lekarkom koja mi je ultrazvucno pregledala stitnu zlezdu i na njoj konstatovala dva cvorica i cisticu, rekla sam da uzimam pomenuti lek a njen odgovor je bio da je on antidepresiv koji nasi psiholozi najcesce pripisuju. Imam sina od 25 god i cerku od 20. nemam nikakvih problema sa njima, sin je zaposlen, s tim sto sa cerkom imam veoma prisan odnos i sa njom mogu razgovarati o svemu pa i o svom problemu i to mi puno pomaze. Ona studira u Beogradu tako da smo cesto odvojene osim sto se dopisujemo putem interneta.
Vi ste sigurno vrlo osetljiva osoba,jer sve promene na stitnoj zlezdi najvise dolaze od stresa.Ako nemate neke teze psihosomatske simptome anksioznosti,onda to nije strasno.Ako vam vec sin studira u Beogradu,raspitajte se pa posetite nekog psihoterapeuta tamo.
Draga Antonija,morate da znate da vas Bromazepam NIJE ANTIDEPRESANT!
Ja sam na antidepresantu koji je potpuno razliciti od recimo LORAZEPAMA,jer je lorazepma za smirenje isto kao i vas BROMAZEPAM.
Rekla vam je uzimate po potrebi a ne svaki dan,zasto?
jer ste verovatno do sada postali ovisni od tih lekova i to nije dobro.
Kada budete na pravim ANTIDEPRESNTIMA necete imati potrebu za lekovima kao sto je vas,jer antidepresant deluje na duge staze,znaci 24 sata vam je u sistemu/krvi.
Jednom kada ih pocnete uzimati i ako VAM DAJU KOJI VAM ODGOVARA,vas zivot ce se promeniti da se necete moci prepoznati.
Vidite i sami da vas bromazepam NE MOZE drzati citav dan,zasto ga ne prestanete piti i ne odete kod psihijatra?
Nemojte da vas leci lekar opste prakse,zasto dozvolite da vas on 'truje"lekovima kada za to ima strucno lice koje je studiralo psihijatrijsku struku.Da sam na vasem mestu bez razmisljanja bih potrazila psihijatra i to sto prije!
Vase stanje se nece popraviti BROMAZEPAMOM to vam je verovatno jasno do sada!
Nastavljate samo svoju agoniju bez portebe,uzmesto da se obratite onome ko vas moze izleciti!
Draga Justitija se slaze samom,ja vam govorim iz licnog iskustva,imam preko hiljadu postova,kada imate vremena pocnite da ih citate od pocetka pa cete videti kroz sta sam prolazila 3 godine prije prve posete psihijatru i koliko sam se bespotrebno mucila jer sam imala strah od lekova i pomalo bila tvrdoglava.
Pozdrav i sve najbolje
Ja sam na antidepresantu koji je potpuno razliciti od recimo LORAZEPAMA,jer je lorazepma za smirenje isto kao i vas BROMAZEPAM.
Rekla vam je uzimate po potrebi a ne svaki dan,zasto?
jer ste verovatno do sada postali ovisni od tih lekova i to nije dobro.
Kada budete na pravim ANTIDEPRESNTIMA necete imati potrebu za lekovima kao sto je vas,jer antidepresant deluje na duge staze,znaci 24 sata vam je u sistemu/krvi.
Jednom kada ih pocnete uzimati i ako VAM DAJU KOJI VAM ODGOVARA,vas zivot ce se promeniti da se necete moci prepoznati.
Vidite i sami da vas bromazepam NE MOZE drzati citav dan,zasto ga ne prestanete piti i ne odete kod psihijatra?
Nemojte da vas leci lekar opste prakse,zasto dozvolite da vas on 'truje"lekovima kada za to ima strucno lice koje je studiralo psihijatrijsku struku.Da sam na vasem mestu bez razmisljanja bih potrazila psihijatra i to sto prije!
Vase stanje se nece popraviti BROMAZEPAMOM to vam je verovatno jasno do sada!
Nastavljate samo svoju agoniju bez portebe,uzmesto da se obratite onome ko vas moze izleciti!
Draga Justitija se slaze samom,ja vam govorim iz licnog iskustva,imam preko hiljadu postova,kada imate vremena pocnite da ih citate od pocetka pa cete videti kroz sta sam prolazila 3 godine prije prve posete psihijatru i koliko sam se bespotrebno mucila jer sam imala strah od lekova i pomalo bila tvrdoglava.
Pozdrav i sve najbolje