Nemogućnost mokrenja na psihološkoj osnovi, pomoć?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Nemogućnost mokrenja na psihološkoj osnovi, pomoć?
Imam mali problem koji zadaje velike muke. Naime, imam problem sa mokrenjem ako treba da uriniram u nekom javnom toaletu, recimo u restoranu, klubu, u prirodi... manje više bilo gde van kuće.
Problem nije izražen ako je sve mirno, nema buke i nema ljudi okolo, ali to se retko dešava.
Primera radi, u nekom klubu, na 5 popijenih piva ja moram bar tri puta otići na WC. Čim postoji red ispred, ili vrata ne mogu dobro da se zatvore, ili je buka, ili je bilo šta... ja ne mogu da uriniram. Nekad malo krene pa stane, uglavnom nema šanse. Par puta sam odlazio i tražio mračne parkinge pa se vraćao, ali to nije rešenje.
Posebno je problem pri putovanjima, autobus stane nakon par sati da se ljudi olakšaju, a ja ne mogu, pakao.
Problem se umanjuje ako sam pijan, što je i logično, jer svest o svemu tada popušta. Dakle, generalno ne mogu da se opustim, postoji nega stega u mozgu. Po prirodi nisam stidljiv ili neurotičan, nemam neki problem sa ljudima generalno, teško mi je da nađemuzrok problemu ali bi mi puno značio neki savet kako da ga prevazidjem.
Problem nije izražen ako je sve mirno, nema buke i nema ljudi okolo, ali to se retko dešava.
Primera radi, u nekom klubu, na 5 popijenih piva ja moram bar tri puta otići na WC. Čim postoji red ispred, ili vrata ne mogu dobro da se zatvore, ili je buka, ili je bilo šta... ja ne mogu da uriniram. Nekad malo krene pa stane, uglavnom nema šanse. Par puta sam odlazio i tražio mračne parkinge pa se vraćao, ali to nije rešenje.
Posebno je problem pri putovanjima, autobus stane nakon par sati da se ljudi olakšaju, a ja ne mogu, pakao.
Problem se umanjuje ako sam pijan, što je i logično, jer svest o svemu tada popušta. Dakle, generalno ne mogu da se opustim, postoji nega stega u mozgu. Po prirodi nisam stidljiv ili neurotičan, nemam neki problem sa ljudima generalno, teško mi je da nađemuzrok problemu ali bi mi puno značio neki savet kako da ga prevazidjem.
-
kacmins
- Novi član

- Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 8:58 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Taj problem je na psiholoskoj osnovi, cak postoji i strucni termin za njega.
Ako neko zeli da zna vise o tome- moze da se javi na PP, s obzirom da sam upoznat sa problemom, licno.
Ovo, naravno, vazi za ljude koji su iskljucili eventualne fizicke probleme/bolesti koji mogu da uticu na nemogucnost normalnog mokrenja.
Ako neko zeli da zna vise o tome- moze da se javi na PP, s obzirom da sam upoznat sa problemom, licno.
Ovo, naravno, vazi za ljude koji su iskljucili eventualne fizicke probleme/bolesti koji mogu da uticu na nemogucnost normalnog mokrenja.
- macadamia
- Aktivan član

- Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Eh... join the club.
Možda to baš i nije najispravnije razmišljanje, ali za mene barem, mala ili velika nužda predstavljaju radnje koje iziskuju određen nivo, jel'te, intime i komfora.
Primera radi: WC u klubu čija vrata ne mogu da se dobro zatvore? Nema šanse. Čučavac? Nema teorije. Sreća moja pa mi je sfinkter super utreniran, a i pridržavam se određenih mera predostrožnosti (recimo, kada idem na put, ne unosim tečnost), ali to itekako može da bude problem ukoliko si na kakvoj žurezi i ako se nalivaš koječime.
Možda to baš i nije najispravnije razmišljanje, ali za mene barem, mala ili velika nužda predstavljaju radnje koje iziskuju određen nivo, jel'te, intime i komfora.
Primera radi: WC u klubu čija vrata ne mogu da se dobro zatvore? Nema šanse. Čučavac? Nema teorije. Sreća moja pa mi je sfinkter super utreniran, a i pridržavam se određenih mera predostrožnosti (recimo, kada idem na put, ne unosim tečnost), ali to itekako može da bude problem ukoliko si na kakvoj žurezi i ako se nalivaš koječime.

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.
-
kacmins
- Novi član

- Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 8:58 pm
Postoje razliciti nivoi ovog problema, neko samo ima problem kada se nadje u situaciji gde mora da urinira (test na drogu zbog posla itd.), dok postoje teski slucajevi gde ljudi jedino mogu da mokre kod svoje kuci, a cak ni tu ako je neko prisutan.
Problem nije toliki u fizickom smislu, jer kao sto je neko iznad mene rekao, uglavnom se moze planirati, ali onda jednog dana shvatite da ovaj neprijatan problem upravlja vasim zivotom,a vi ste sve manje i menje socijalno aktivni.
Problem nije toliki u fizickom smislu, jer kao sto je neko iznad mene rekao, uglavnom se moze planirati, ali onda jednog dana shvatite da ovaj neprijatan problem upravlja vasim zivotom,a vi ste sve manje i menje socijalno aktivni.
-
Matic91
- Novi član

- Pridružio se: Pet Nov 20, 2015 12:09 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re:
kacmins napisao:Postoje razliciti nivoi ovog problema, neko samo ima problem kada se nadje u situaciji gde mora da urinira (test na drogu zbog posla itd.), dok postoje teski slucajevi gde ljudi jedino mogu da mokre kod svoje kuci, a cak ni tu ako je neko prisutan.
Pozdrav! Naišao sam na ovaj stari članak.
I ja sam jedan od tih što imaju taj problem.
Dali mi se možete nekako javiti pa da mi kažete više informacija.
Unapred zahvaljujem!
- aaaca
- Stalni član

- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: Nemogućnost mokrenja na psihološkoj osnovi, pomoć?
Вежбај па ћеш се постепено решити проблема.
-
Matic91
- Novi član

Možete li mi navesti kako da vježbam?
Na što posebno trebam obratiti pažnju?
Ako ste se susreli sa ovim problemom i znate malo više o njemu, molio bih vas da mi napišete u PP.
Sa ovim problemom već se suočavam 18 godina i još nisam našao način kako da ga rješim
Na što posebno trebam obratiti pažnju?
Ako ste se susreli sa ovim problemom i znate malo više o njemu, molio bih vas da mi napišete u PP.
Sa ovim problemom već se suočavam 18 godina i još nisam našao način kako da ga rješim
-
Voderinho
- Novi član

- Pridružio se: Pon Dec 14, 2015 4:20 pm
Ja se sa ovim problemom suocavam poslednjih 6-7 godina. Nasao sam nacin da upravljam problemom kada sam poceo da pusim cigarete. Ne znam zasto ali onda mi se svelo uriniranje na samo 2-3 puta dnevno.
- aaaca
- Stalni član

- Kontakt:
Matic91, имао сам и ја таквих проблема. За почетак можеш да идеш у неки јавни ВЦ где нема никога. Друга варијанта је да одеш у јавни ВЦ али не користиш писоар него се закључаш и мокриш у ВЦ шољу. Шта кажеш?
- aaaca
- Stalni član

- Kontakt:
Voderinho, вероватно не пијеш довољно воде.
-
Matic91
- Novi član

Pisoare baš rijetko koristim, jer u njih se mogu pomokrit tek kad sam sam i nema nikoga u blizini :/o
Moj problem je baš jako nezgodan!! Kad sam kod kuće onda je sve ok, ali kad je netko u blizini mene ili kad je buka, ili svira glazba ili znam da je još netko u tom wc-u onda nema šanse, tražim neko mjesto gdje je mir i nema nikoga (još gore je kad znam da me netko čeka i zna da sam otišao na wc) ...
Stojim u wc-u, izbacim blavora i cekam,al nece da ide, mjehur pun i ne moze izdrzati,kao da je zakočen, ne mogu vam taj osjećaj opisati!
Evo današnji primjer: moj prijatelj i ja išli smo u shopping centar, on je mokrio u pisoar i tu je još do njega bio jedan mladić, a ja sam se zakljucao u wc i nisam se mogao opustiti i pomokriti
i naravno, trpio sam sve dok nisam došao kući.
Ni dan danas ne znam stručan naziv za tu vrstu ,,bolesti,, . s kojom se suočavam od svoje 6. godine. Fizički sam jako zdrav te nikad nisam imao zdravstvenih problema.
Znam da vam zvuči baš jako čudno i da na ovom svijetu postoji skroz malo ljudi sa ovim najčudnijim problemom

Moj problem je baš jako nezgodan!! Kad sam kod kuće onda je sve ok, ali kad je netko u blizini mene ili kad je buka, ili svira glazba ili znam da je još netko u tom wc-u onda nema šanse, tražim neko mjesto gdje je mir i nema nikoga (još gore je kad znam da me netko čeka i zna da sam otišao na wc) ...
Stojim u wc-u, izbacim blavora i cekam,al nece da ide, mjehur pun i ne moze izdrzati,kao da je zakočen, ne mogu vam taj osjećaj opisati!
Evo današnji primjer: moj prijatelj i ja išli smo u shopping centar, on je mokrio u pisoar i tu je još do njega bio jedan mladić, a ja sam se zakljucao u wc i nisam se mogao opustiti i pomokriti
Ni dan danas ne znam stručan naziv za tu vrstu ,,bolesti,, . s kojom se suočavam od svoje 6. godine. Fizički sam jako zdrav te nikad nisam imao zdravstvenih problema.
Znam da vam zvuči baš jako čudno i da na ovom svijetu postoji skroz malo ljudi sa ovim najčudnijim problemom
- aaaca
- Stalni član

- Kontakt:
Није ми чудно, јер сам имао исти проблем.
Само постепено. Важно је да се закључаш када уђеш у кабину ВЦ-а.
Покушај да мислиш на поток који жубори.
Само постепено. Важно је да се закључаш када уђеш у кабину ВЦ-а.
Покушај да мислиш на поток који жубори.
-
Matic91
- Novi član

hahah
Kažete da ste imali? Dakle rješili ste taj problem? Na koji način?
Kažete da ste imali? Dakle rješili ste taj problem? Na koji način?
- aaaca
- Stalni član

- Kontakt:
Тако како сам описао.