Nema greske, a dete umrlo??????????????????????

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Nema greske, a dete umrlo??????????????????????

Post od dolce-vita »

Ljudi, kako je to moguce, pa sta je ovo, gde mi zivimo??????????
Ne mogu da verujem, utvrdjeno da je prepravljana dokumentacija, a nema propusta?????????????Da li je moguce da je dete vracano dva puta sa temp.od 40 stepeni, bez leukocitarne formule, je li im bilo tesko da na kraju kazu, majko vodite dete u Tirsovu?

Gde zivimo, ja vodim svoje dete kod lekarke koja je vratila dete, treba li da se pomolim Bogu pre nego sto krenem u dz.Mi smo krivi, nisu oni, dokle ce ovo da se desava, svaki dan neko umire greskom lekara????????????????

Iskreno saucesce porodici, i ja imam dete i jakos am uplasena, kakav je ovo nacin, nisam mogla da spavam, saosecam se sa ljudima, to je strasan gubitak, neka ima samo dragi Bog da snage da nastave...

A, za ubuduce, ministre, ko je sledeci??????
zuMM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 01, 2009 12:55 am

Post od zuMM »

to nije jedini problem jos veci je ovaj sto je moj drug imao,polomio je ruku iznad zgloba i naravno nadrkani lekari mu nisu lepo namestili,i sad moraju neki metal da mu stavljaju umseto koske jer pocela je krivo da raste.

i naravno da niko nije kriv,on je hteo da ih tuzi ali rekli su mu lepo u lice
decko nema shanse
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

zuMM napisao:to nije jedini problem jos veci je ovaj sto je moj drug imao,polomio je ruku iznad zgloba i naravno nadrkani lekari mu nisu lepo namestili,i sad moraju neki metal da mu stavljaju umseto koske jer pocela je krivo da raste.
:o :o :o
Jos veci je taj sto je tvom drugu krivo srasla ruka u predjenju sa tim da je dete umrlo???????
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re greska pedijatra

Post od dolce-vita »

ma, ima milion primera, moja komsinica je mogla staviti dete pod noz bez ikavog razloga, odnosno ne ona, nego dr.Njena je sreca u nesreci bila ta sto je bila trudnica i kada joj je dr rekla da mora da ostane sa njom, ona je rekla, pa kako cu, moze li otac,sta jos treba da se razboli tamo u Tirsovoj,i da joj ode na drugo dete neka infekcija sta vec.Uglavnom, molila je da ostane sa devojcicom otac, jos je ona imala i rizicnu trudnocu.Kada je otisla kod nacelnika nekog odelenja da ga moli da ostane otac, ovaj dodatno pregleda dete i pogodite sta je bilo, dete nije moralo na operaciju :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oVO STO SE DESILO PORODICI tESIC JE UZAS,TRAGEDIJA...Neka ima samo Bog da snage da nastave...Ali, mi koji smo roditelji moramo se boriti protiv njihove bahatosti, bezobrazluka,ja opet se ogradjujem. nisu svi isti, ali nazalost mnogi su bezobrazni, bahati, povrsni, sto ej najgore, skoro sma cula jednog vrsnog lekara koji nikada za trideset godina nije uzeo mito, i onda je jednom prilikom rekao, ma pocecu i ja, bas me briga kad svi to rade, i niko ne odgovara :o

Malo sam skrenula sa teme, ali sve u svemu, kao roditelj sam ogorcena, i jako uplasena...
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Ministar MT je najgori ministar ikada (ubi Boze los covek) koji poznaje medicinska struka. Veliki broj lekara u Srbiji je sljam nad sljamom, od profesora fakulteta do cata/pisara u vidu lekara opste praxe, opet cast izuzecima!!!

Ja sam naveo primer dr.sci.med Gradimira Bogdanovica, kojeg licno poznajem, vanredno dobrog coveka kakvog bi se i patrijarh mogao posramiti, strucnjaka ali pre svega coveka...koji je iako neduzan podneo ostavku samo zato sto MT nije hteo i pritiskao je svuda i svakoga samo da greska ne bude njegova i da on ne izleti ili ne odgovara. Komsiju su setali od UZ do skenera i sve kao u redu, covek se 3x vracao i kada je dosao kuci posle par sati pukne mu debelo crevo (toksicni megakolon) i umre u teskim mukama za nekih sat-dva...ubistva na privatnim klinikama, cas neko ima cas nema bubreg, mito i korupcija (primer ES), par mojih rodjaka je umrlo samo zato sto je bila neadekvatna postoperativna nega, tvrdim i stojim iza toga da su srpski lekari UBILI i OSAKATILI vise ljudi (cak i zdravih nedogvorinim lecenjem i neznanjem) nego sto je to ucinio rat u BiH ili NATO 90-ih...SRAMOTA...zato i jesam zagovornik "arijevskog zakona": dozivotna robija u radnim zatvorima ili smrtna kazna za one koji to zaista i zasluzuju!!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Machine, Vama je potrebno lecenje. Evo, ja cu se imenom i prezimenom staviti ispred sledece izjave (da podsetim, ako Vam je tesko da procitate dole, ja sam Dr med. Ivica Zdravkovic iz Pozarevca, specijalista opste medicine) : Vi ste, MACHINE, bolesna osoba, sa ozbiljnim sociopatskim crtama. Vi optuzujete cutavu jednu profesiju skriveni iza vela forumske anonimnosti. Imate srecu sto advokati Lekarske komore Srbije imaju pametnija posla i sto ne znaju Vase ime, sto nema para da se istera pravda, inace bi za ovakve uvrede citavog jednog esnafa u Srbiji i neodgovorna lupetanja bili tuzeni i osudjeni.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Ne lupetajte i citajte pazljivo! Vrlo sam decidirano napisao...a vi ako mislite da to podleze krivicnom gonjenju onda ste kao "Alisa u zemlji cuda" i zivite u imaginarnom a ne realnom svetu...to nema niti jednog zakonskog osnova. Ja sam rekao: "deo lekara" (veliki ili mali deo nebitno je) i napisao "cast izuzecima". Sve sto sam izrekao je tacno, vecina ljudi to zna i emprijski je u praxi i proverljivo i dokazivo...samo je pitanje ima li neko volje i telenta za to. Dakle, znacajan deo lekara u Srbiji jeste ocajno edukovan, jeste nedogovoran i nesistematican, jeste pokvaren i podmicen, neki od njih placeno a neki i nehatom obogaljuju i ubijaju. Setite se da su krimnalni klanovi u uregntnom centru imali timove lekara koji su dokusurivali ranjene svedoke i suparnike, sta je bilo sa tim??? Mozete to shvatiti kao sektu u zdravstvu. Ako ne mozete to sebi priznati ili ste slepi da to vidite onda je to samo vas problem...O cemu mi ovde pricamo??? Pa samo nekriticna osoba na ovo moze da zazmuri...za deo njih se moze reci da su serijske ubice - strasno i sramotno!!!

dr ivica napisao:Machine, Vama je potrebno lecenje. Evo, ja cu se imenom i prezimenom staviti ispred sledece izjave (da podsetim, ako Vam je tesko da procitate dole, ja sam Dr med. Ivica Zdravkovic iz Pozarevca, specijalista opste medicine) : Vi ste, MACHINE, bolesna osoba, sa ozbiljnim sociopatskim crtama. Vi optuzujete cutavu jednu profesiju skriveni iza vela forumske anonimnosti. Imate srecu sto advokati Lekarske komore Srbije imaju pametnija posla i sto ne znaju Vase ime, sto nema para da se istera pravda, inace bi za ovakve uvrede citavog jednog esnafa u Srbiji i neodgovorna lupetanja bili tuzeni i osudjeni.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

nemamo dovoljno cinjenica, nisu zavrsene istrazne radnje da bismo donosili validne zakljucke o ovom slucaju!
utvrdjeno da je prepravljana dokumentacija, a nema propusta????????
utvrdjene su greske u proceduri, ali ne i u lecenju - to je formulacija koja je recena, i koja cesto puta moze biti tacna u praksi! NPR- u toku reanimacije, covek dobije kompletnu medicinsku pomoc, ali se u brzini recimo ne prebroji tacno koliko doza adrenalina je dato. to bi bio primer ispravnog lecenja ali neadekvatne dokumentacije, koji ni na koji nacin ne steti pacijentu. ovaj primer nema veze sa slucajem pomenute devojcice, ali ga iznosim da bih ilustrovao koliko je medicina siroka i koliko su situacije nepredvidive, i prema tome nije moguce doneti "ili-ili" zakljucak na osnovu preliminarnih i nepotpunih informacija!

nezadovoljstvo je opravdano, ali treba da bude usmereno samo i jedino na ministarstvo i ministra, koji su sistem postavili naopako!
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

MACHINE: tvrdim i stojim iza toga da su srpski lekari UBILI i OSAKATILI vise ljudi (cak i zdravih nedogvorinim lecenjem i neznanjem) nego sto je to ucinio rat u BiH ili NATO 90-ih...SRAMOTA...zato i jesam zagovornik "arijevskog zakona": dozivotna robija u radnim zatvorima ili smrtna kazna za one koji to zaista i zasluzuju!!!
Setite se da su krimnalni klanovi u uregntnom centru imali timove lekara koji su dokusurivali ranjene svedoke i suparnike, sta je bilo sa tim???

Nagradno pitanje ( zaokružite tačan odgovor):

Na ovom forumu:

1.NEMA ADMINA?
2.IMA ADMINA ali spava na radnom mestu?
3.ADMIN je dao otkaz, otišao i ostavio vrata psihijatrije otvorena?
4.ADMIN je zaboravio da postoji opcija BAN?

MACHINE mnogo lupaš, drčiš, tandrčeš, škripiš, zavijaš....zreo si za generalku. Zamoli nekog da te odgura do radionice čuvenog čika Laze?Ako ti on ne pomogne ne gine ti otpad! :roll:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

MACHINE,
vi ste bolestan covek! mentalno bolestan. zivot bi vam bio laksi kada biste se sa ovom cinjenicom uhvatili u kostac...
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Meni je iskreno sada zao, sto sam uopste stavila ovu temu ovde, jer se sve pretvorilo u degutantnu raspravu koja je krajnje neprilagodjena ovoj temi.Ja vas molim da obustavite ovu raspravu, jer je zaista krajnje nepotrebna pogotovo sto se ova tema bavi jednom ozbiljnom posledicom.
Milsim da nije u redu da za koji mesec nnastupi stanje uopste amnezije, i da ako postoji odgovono lice nastavi da radi svoj posao, dok roditelji strepe.Naime, ogradjujem se po ko zna koji put, sacekacemo krajnje rezultate, ali po mom misljenju new moze se upotpunosti iskljuciti odgovornost lekara.Majka jew verovala,verovatno je bila i zbunjena,uplasena, i na kraju kada se nasao neko ko ju je uputio na pravo mesto, bilo je kasno.Sto se dokumentacije tice, zasto bi majci bilo u interesu da govori neistinu, pogotovo zato sto su izjavili da nece tuziti lekarem jer je to mukotrpan i dugotrajan proces, za koji nisu psihicki spremni.

Jos jednom vas molim, nemojte se raspravljati,krajnje je degutantno u ovoj situaciji.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Post od studentbgd »

Greske nema. Lekari su radili onako kako su uceni. Greska je u tome sto se prave horde nesposobnih lekara koji znaju da serendaju o histoloskim preparatima kojih se naravno ne secaju, i ostalim glupostima tipa jeli OH grupa u nekom jedinjenju koje naravno nema veze sa ljudskim organizmom levo ili desno. Ali zato od klinike i ozbiljnih klinickih vezbi ima jedna velika NULA. Ili ono sto ima bolje da i nema. Treba manje proseravnaj a vise prakse, jer je lepo ono sto se nabuba iz knjige, ali u medicini i stomatologiji cesto mora da se upali glavica a za to je potrebna praksa za mozak. Knjiga koristi ali mozak koristi jos vise. Treba vise razvijati logicko razmisljanje i klinicku praksu i to minimum od trece godine fakulteta do kraja 4X nedeljno po 12 sati na klinici.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

MENINGITIS

http://emedicine.medscape.com/article/961497-overview

Frequency

(...)

Incidence of neonatal bacterial meningitis is 0.25-1 case per 1000 live births. In addition, incidence is 0.15 case per 1000 full-term births and 2.5 cases per 1000 premature births. Approximately 30% of newborns with clinical sepsis have associated bacterial meningitis.

Since the initiation of intrapartum antibiotics in 1996, a decrease has occurred in the national incidence of early-onset GBS infection from approximately 1.8 cases per 1000 live births in 1990 to 0.32 case per 1000 live births in 2003.

Mortality/Morbidity

(...) Mortality rates are highest during the first year of life, decreasing in mid life and increasing again in elderly persons.
* Despite advances in care for patients with bacterial meningitis, the overall case fatality remains steady at approximately 10-30%.

Prognosis

(...)

Approximately 6% of affected infants and children show signs of disseminated intravascular coagulopathy and endotoxic shock. These signs are indicative of a poor prognosis
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Odnosno, statisticki, bez obzira na pruzenu negu, jedno do troje na desetoro dece pod ovakvim okolnostima ne bi prezivelo meningitis??? To je izgleda nazalost tako...
Cogito ergo doleo....
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Da li bi ishod bio drugačiji da je odmah uradjena leuko formula??!!
Zaključana tema