Nema greske, a dete umrlo??????????????????????

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

drbgd napisao:Samo da iskoristim ovo mesto, na kome se opet zahiktava satanizacija medicinske struke, da se pozdravim sa clanovima foruma, sa kojeg se do daljeg povlacim!
Odlucio sam podrzati ljude/kolege koji se povlace pred bezobrazlukom i apsolutnom nekontrolom na forumu.

Vidimo se kad se neko seti moderirat taj forum, mozda tom "nekom" cak i padne ideja da smanji broj podforuma gde se u svim internistickim forumima javljaju ista pitanja.....

So long!
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Eto da se i ja odjavim, lepo smo se druzili - u nase SLOBODNO vreme, nasom SLOBODNOM voljom, bez IKAKVIH novcanih nadoknada, iz naseg CISTOG ljudskog i profesionalnog altruizma, ali to izgleda nije dosta (no, ljudima nikad dosta).
Mrzim generalizovane hajke koje su pocele da se vode (posebno po medijima i po forumima, ah ugodne li sakrivenosti u virtuelnom prostoru, ah ugodne li pozicije za zadnjice koje ne moraju da se pomere iz fotelja u cilju neke promene, dovoljno je bljuvati otrov i zuc, pa kod zadesi - zadesi...).
S' toga, hvala lepo, snacicete se nekako i bez nas, virtuelnih doktora. U podrsci ostalim kolegama, odjavljujem se dok ovaj forum ne poprimi ozbiljnost i profesionalno vodjenje onih koji su za to bili zaduzeni ali su od toga ocigledno odustali.
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Uhhh, uh, zao mi je ali ne podrzavam nikog ko se povlaci iz diskusije pred gmazovima poput Mashine, koja je zasluzila generalni remont. Narocito ne podrzavam Ivicu i Dr Bgd, koje cenim za obrazovane ljude od struke i krajnje mi je neprimerno da se povlace pred olosem.

Elem, osvrt na situaciju...
Zao mi je sto je dete preminulo i verovatno da ima i lekarskog propusta, sto ne znaci da se svi lekari trebaju razapeti na Krst!
Licno sam dobar sa obje lekarke koje su sudionice ovog nemilog dogadjaja, Zaga Radovic je lekarka mojim kcerkama i ono sto za sad mogu reci je samo da je rec o izuzetno velikom strucnjaku i pedijatru i da se nikada nisam mogao pozaliti ni na njen rad, kao ni na rad Manicke, te mislim da istraga treba pokazati i drugu stranu medalje od one koja se da vidjeti u medijima.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

dolce-vita napisao:Naime, Mrs Parker, uplaseni roditelji su vecina.Postoje mngoe moje prijateljice-majke koje u dz Nbgd vode decu i malo je reci da smo jako uplasene.Recite vi sada da smo paranoicne, ali to cak i do toga da bezimo u drugi dz, jer necemo da razmisljamo kada i kako bi nam te dve lekarke mogle zapasti.
Ako ste roditelj, znacete o cemu govorim.
Roditelj sam, pacijent sam i znam sta govorim. Ako nemam poverenja u lekara nadjem drugoga. Nikada ne bih prepustila dete lekaru koji mi ne uliva poverenje. Kada pronadjem lekara kojem verujem negujem ga. Tako je u svim strukama. Ne bih da omalovazavam lekarsku profesuju, ali menjam pekaru ako mi nije ok, isto i svakog majstora. Ne razumem zasto i dalje ocekujemo cuda od lekara. Oni su ljudi kao i svi drugi pa tako i grese. Ali, ako je lekar imao 50 pacijenata danas, ja nemam 50-toro dece. Roditelj moze nepogresivo da proceni da li je lekar bio savestan u pregledu ili ne. Mozda se ja varam, ali meni nije problem da potrazim drugo i trece misljenje ako nisam spokojna.
Imam iskustva sa sjajnim lekarima. Imam iskustva i sa manje sjajnim. Nije na meni da sudim ni da prebacujem svu krivicu na njih. Moje je da radim ono sto ja mislim da je ok, bez obzira na to sto sam laik. Ako mi dete ne dise dobro i gusi se, a lekar kaze da je to od maca, ja idem dalje, to je moj impuls kao majke, jer ja najbolje svoje dete poznajem. Pa nije bitno da li preterujem, da li sam bacila neke novce, bitno je da sam ja spokojna jer onda je i dete spokojno.
Uzasno je to sto se desilo. Ne znam da li je bilo propusta, al znam da ja ne bi dete u takvom stanju vratila kuci, pa neka mi je to rekao doktor nad doktorima.
Ne mozemo sve prepustiti drugima. Ne znam ja kako se taj doktor oseca danas. Na doktore gledam prvenstveno kao na ljude koji se tim poslom bave. Oni nisu Bogovi i nisu svaki dan isti. Pa ne moze jedna doktorica, majka, cije je dete pobeglo od kuce da radi taj dan normalno.
Vecina doktora se trudi max, neki su vrhunski u svojoj oblasti i zbog toga ne mogu da prozivam sve doktore i sve da ih razapinjem. Svakome prema zaslugama.
Individualna krivica je realni i jedini normalni zahtev. Linc je uvek odlika gomile a gomila ne moze ispravno da presudjuje.
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Bravo Parkerova! Sve si objasnila, ako ne i nacrtala. Sa starijom kcerkicom sa godinu dana sam imao problem, doktorka je konstantno davala presing, te sve pripisivala alergiji. Susret sa dr Zagom je promenio situaciju, zena je konstatovala bronhitis koji je saniran. Upravo sam ja kao roditelj bio taj koji je lupio rukom u astal i trazio zamenu lekara. Dobio sam Dr Zagu, koja mi je preuzela i drugo dete i savesno ih kontrolise i pregledava.
Nekad je i odvise oprezna i neretko upucuje i za malu sitnicu na kompetentnije institucije. Nadalje, meni su obje kcere sa 14 meseci imale vakcinu protiv hep b i menigitisa. U to vreme sam ih platio i ne tako male pare, ali je to bila moja roditeljska svest i savest!
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Lekari sta vam je? Samo zbog Mashine i slicnih da napustite forum?
Dr.Ivice , od kada sam ja ovde primetila sam da ste mnogima pomogli svojim savetima, lepim recima kao i dr.Garfild,dr.BG i ja Vam se svima zaista divim i postujem.
Ali Vi dr. Ivice,uz duzno postovanje, koliko sam primetila, jako lako padate u vatru i dozvoljavate da Vas isprovociraju forumasi. Pa citam Vas na ginekologiji, i na pdf.Opšte stručne diskusije gde ste se nepotrebno upustili u raspravu sa jednim studentom koji je, narodski receno, paljevina, i jos krenuli da mu se pravdate i objasnjavate mu ko ste i sta ste.
Sto Vas sve to toliko uzjurava?
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re greska

Post od dolce-vita »

[quote="Gala06"]Lekari sta vam je? Samo zbog Mashine i slicnih da napustite forum?
Oprostite Dea, ali ako je ovo slicnih bilo upuceno meni, mislim da nije u redu da me nazivate slicnom sa ljudima koji su vredjali Lekare.Stojim iza toga da mislim da su lekari napravili gresku u dz NBGD, kao i to da mi je apsurdna izjava ministra povodom svega.Takodje, u iznela sam i svoje misljenje o POJEDINIM LEKARIMA i njIhovom odnosu prema pacijentu i radu.Nikada ih nisam vredjala, i uvek sam se ogradjivala.Ne pravdam se, jer nemam zbog cega, ali sam odreagovala na to slicnih, mislim da nije na mestu.

Zao mi je sto su lekari nepustili forum, ovaj forum bez njih nema smisla, ali o slucaju devojcice sa tragicnim ishodom sam iznela svoje misljenje, jer kao zabrinuti roditelj na to imam pravo.

Apelovala sam na to da se na ovom postu niko ne prepire jer ova tema pogotovo to ne zasluzuje.

Pozdrav
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

I ti se nalupetavas. Ne pise se eleKtro vec eleCtro, spojeno, sa 2 capital E i E, iz namere a ne slucajno ili iz neznanja...nemoj mudrovati ako nemas cime...ja poznajem materiju koja se tice IBC-a bolje nego vecina gastroenterologa! Tu je kraj moje diskusije i rasprave sa nekim ko niti zna o cemu govori ni iz svoje niti tudje struke a kamo li da je u kozi pacijenta. Ja sam Kronovac i sa pravom mogu raspravljati na teme koje se ticu te expertize, kao i da kritikujem zdravstvo jer sam prosao i sito i reseto, nacitan sam kao "doktor nauka" i tome slicno. Ono se ne odnosi ni na dr ivicu, ni na drbgd...vec na ministra i generalno na propuste u struci, nauci....

Ti, poput sanjivih, mozes samo nekonstruktivno, primitivnim senzorima, da opazas dogadjaje okoline bez logicki opravdane akcije. A to nije senzacija homosapiensa vec primitivnog pracoveka...

P.S. odjavljujem se i sa ovog thread-a

kataklinger napisao:
dr ivica Čet Jun 04, 2009 5:04 pm napisao: Do pojave administratora i/ili moderatora, povlacim se sa foruma na kome su lekari postali predmet poruge i gde je zavladao govor mrznje.
drbgd Čet Jun 04, 2009 11:55 pm napisao: Samo da iskoristim ovo mesto, na kome se opet zahiktava satanizacija medicinske struke, da se pozdravim sa clanovima foruma, sa kojeg se do daljeg povlacim!
Uvek kada se znanje povlaci ispred neznanja bice
Mrs_Parker Pet Jun 05, 2009 12:08 am napisao: Da... i tako manjina uvek pobedi :-?
dr ivice, drbgd i ostali od struke, nema povlacenja znanja pred neznanjem. Kao po onoj narodnoj, na muci se poznaju junaci, treba se boriti protiv neznanja. Uvek kada znanje ustukne pred neznanjem, nastupaju univerzalni pardon Universal-ni, koji se razumeju u sve i svasta, sa svojim proizvoljnim razmisljanjima i zakljuccima.
ne radi svoj posao...samo filozofiraju
Mozda je Elektro inzenjer pardon ElektroEngineer poznat i priznat covek u svojoj (elektro) struci, bilo bi interesantno ga cuti na za to strucnim (inzenjerskim) forumima, mozda bi se nesto culo, naucilo, ali univerzalni pardon Universal-ni interesi u traganju za znanjem, doveli su ga u oblast koju ne(dovoljno) poznaje.

Meni vise para uho recnik, da ne kazem govor intelektualca …
MACHINE Sre Jun 03, 2009 2:05 pm napisao: Veliki broj lekara u Srbiji je sljam nad sljamom, od profesora fakulteta do cata/pisara u vidu lekara opste praxe 1) ... tvrdim i stojim iza toga da su srpski lekari UBILI i OSAKATILI vise ljudi (cak i zdravih nedogvorinim lecenjem i neznanjem) nego sto je to ucinio rat u BiH ili NATO 90-ih...SRAMOTA...zato i jesam zagovornik "arijevskog zakona": dozivotna robija u radnim zatvorima ili smrtna kazna za one koji to zaista i zasluzuju!!!
MACHINE Sre Jun 03, 2009 3:54 pm napisao: Ne lupetajte i citajte pazljivo! ... Dakle, znacajan deo lekara u Srbiji jeste ocajno edukovan, jeste nedogovoran i nesistematican, jeste pokvaren i podmicen, neki od njih placeno a neki i nehatom obogaljuju i ubijaju. Setite se da su krimnalni klanovi u uregntnom centru imali timove lekara koji su dokusurivali ranjene svedoke i suparnike, sta je bilo sa tim??? Mozete to shvatiti kao sektu u zdravstvu ... Pa samo nekriticna osoba na ovo moze da zazmuri...za deo njih se moze reci da su serijske ubice …
MACHINE Čet Jun 04, 2009 2:00 pm napisao: ... Sve neuk do neukoga, druge nazivaju psihopatama a zapravo samo projektuju svoje osobine/karakteristike na druga lica ... niko ne radi svoj posao kako treba samo filozofiraju ... raditi ovako traljavo kako rade nadrilekari skolovani na Med.Fak.
To nije recnik intelektualca. Bilo bi interesantno cuti na kojoj je katedri slusao, kad se ovako nadahnuto izrazava. Mozda mi koji smo zavrsili neke skole, nismo pazljivo pratili predavanja ili smo odsustvovali sa casova.

dr ivice, drbgd i ostali od struke, zamolicu Vas ne povlacite se. Pisanje Elektro inzenjera pardon ElektroEngineer-a ne treba da dozivljavate kao predmet poruge. Covek je iz sasvim druge struke i ova materija nije mu poznata. Mozda ima tegobe, dosao je ovde, potrebna mu je pomoc.
To uostalom nalaze i Hipokratova zakletva.

PS:
Gos’n inzenjer. Dozvolite da se posluzim Vasim recima
Sve neuk do neukoga
Ne pise se ElektroEngineer vec Elektro Engineer.
I zamolio bih znacenje reci praxe 1)
8)
Poslednja izmena od MACHINE u Sub Jun 06, 2009 8:28 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Re: re greska

Post od Gala06 »

dolce-vita napisao: Oprostite Dea, ali ako je ovo slicnih bilo upuceno meni, mislim da nije u redu da me nazivate slicnom sa ljudima koji su vredjali Lekare.
Ko je Dea???
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Ne, Dea, zbunila sam se, mislila sam na vas.
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm

Post od sanyalica »

MACHINE napisao:I ti se nalupetavas. Ne pise se eleKtro vec eleCtro, spojeno, sa 2 capital E i E, iz namere a ne slucajno ili iz neznanja...nemoj mudrovati ako nemas cime...ja poznajem materiju koja se tice IBC-a bolje nego vecina gastroenterologa! Tu je kraj moje diskusije i rasprave sa nekim ko niti zna o cemu govori ni iz svoje niti tudje struke a kamo li da je u kozi pacijenta. Ja sam Kronovac i sa pravom mogu raspravljati na teme koje se ticu te expertize, kao i da kritikujem zdravstvo jer sam prosao i sito i reseto, nacitan sam kao "doktor nauka" i tome slicno. Ono se ne odnosi ni na dr ivicu, ni na drbgd...vec na ministra i generalno na propuste u struci, nauci....

Ti, poput sanjivih, mozes samo nekonstruktivno, primitivnim senzorima, da opazas dogadjaje okoline bez logicki opravdane akcije. A to nije senzacija homosapiensa vec primitivnog pracoveka...

P.S. odjavljujem se i sa ovog thread-a

Eeee jadniche, nisi ti ni E od elektoinzenjera...Mozda sam primitivni pracovek (juu kako je to lepo srochenoo), ali sam od tebe daleeekooo i viisoookooo, jer si ti na nivou amebe! :lol:
Sto bi se reklo "nakrivo nasadjen"...
Pa i "krona" si zaradio jer preterano kakish!
I Bogu hvala da smo te konacno oduvali! :evil:
Slika
kataklinger
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 12:44 am

Post od kataklinger »

Gos’n inzenjer predpostavljam da ste culi za Adelungov princip Pisi kao sto govoris, citaj kao sto je napisano. Za VSK sigurno niste, jer da jeste, ne bi ste koristili tudjice koje i vama nisu jasne: eleCtro, capital, praxe.
Nije na odmet da pogledate u diplomu, tek da se podsetite sta na njoj pise. (Elektro inzenjer ili Electro Engineer).
MACHINE napisao: ... Ne pise se eleKtro vec eleCtro, spojeno, sa 2 capital E i E, iz namere a ne slucajno ili iz neznanja...nemoj mudrovati ako nemas cime ...
Kad smo kod pametovanja da pogledamo sta kaze cika web
http://www.google.com/search?hl=en&as_q=ElectroEngineer Results 7,490 for ElectroEngineer
http://www.google.com/search?hl=en&q=Electro+Engineer Results 8,020,000 for Electro Engineer
MACHINE napisao: … nacitan sam kao "doktor nauka" i tome slicno.
Nacitan znaci da ste procitali puno knjiga, ali to nista ne mora da znaci.
Izmedju nacitan i Doktor nauka osim reci kao stoji ogroman rad, i u struci i na sebi. Rad na sebi podrazumeva i izvesan nivo, kulturu izrazavanja, kulturu uvazavanja.
MACHINE napisao: ... ja poznajem materiju koja se tice IBC-a bolje nego vecina gastroenterologa ... Ja sam Kronovac i sa pravom mogu raspravljati na teme koje se ticu te eXpertize ...
Ako je tacno da poznajete materiju bolje nego vecina doktora, nemojte se ovde iscrpljivati i isprazno raspravljati, primenite nacitanost koju posedujete, poradite na izlecenju, i pomognite drugima. Najlakse je neargumentovano kritikovati. To sto ste u trenutku nadahnuca pokusali da jednu celu profesiju izlozite poruzi, govori samo o Vama, kao coveku i o Vama kao intelektualcu (pretpostavljam dipl. inzenjeru elektrotehnike). Poradite malo na sebi. Recnik Vam je kaNtastrofalan.
MACHINE napisao: P.S. odjavljujem se i sa ovog thread-a
Predpostavljam da ce te biti od reci i datu rec odrzati
Zaključana tema