Nemate odgovarajući podforum, možda je tako i bolje. Postoji li neki razlog za to? Nemam ni vremena ni volje da pretumbavam ovo mesto.
Ove godine (a ni prethodne nisu bile mnogo bolje) sve mi se srušilo, čitav se moj svet promenio, i sve je bilo loše. Neko je umro, nekoga sam izgubila, sa pola njih sam se posvađala, sa drugaricom koju znam ceo život, neko se razboleo, neko je možda ozbiljno bolestan..... nisam se baš proslavila na faksu, društvo se raspalo, finansijski nikad gore, mada sam zbog toga sama počela da se snalazim i to je kao pozitivno u svemu..... moje zdravstveno stanje je takođe pod znakom pitanja, još sam počela aktivno da pušim..... dečka niti imam niti imam želju da ga imam, a oni koji mene startuju su mi užasno dosadni i ne osećam ništa prema njima, imala sam i mnoštvo krajnje neprijatnih situacija sa ljudima do kojih mi je stalo..... tek nedavno shvatih da ostali imaju to neko viđenje mog života kao nešto - pu pu daleko bilo..... verujem da mogu ovakve stvari da napišem na ovom mestu bez bojazni od nekih zajedljivih komentara...
Uglavnom, jedna grozna godina, kad sumiram sve.
Ono što želim da kažem je da se osećam dobro.
Možda ne ovog trena, ali u poslednjih mesec-dva ne osećam ništa i dobro mi je
Međutim, sinoć me je na trenutak opržilo to staro, dobro poznato osećanje sa kojim sam provela, rekla bih, ceo život..... i tu negde shvatih da sam ga u hodu izgubila, terajući sebe da se aktiviram i preopterećujući se obavezama - - za promenu - - . Stvari koje se postepeno dešavaju obično ne možemo jasno ni da uočimo, zar ne?
Ono kako sam ranije živela sa sobom zvala sam depresijom, ali sam duboko u sebi verovala da to jeste život i da se svako oseća tako. To je naslov teme. Sada sedim u ovoj sobi i razmišljam kako to, dođavola, možda nije istina. Kako postoji vrsta... apatije..... koja je samo privremena i koja je namenjena da se pregura dan, koju sam imala uprkos svim sranyima koja sam prošla u kratkom roku.
Nemojte mi savetovati da potražim stručnu pomoć. Želim sama da se pozabavim ovim jer verujem da mogu.
Ali ovog trena se plašim da su poslednja dva meseca bila namenjena da shvatim da sam u depresiji pola svog života i da je vreme da se nekako izvučem iz nje. Samo me zanima to unutrašnje osećanje, kako se borite sa njim? Dobro je opisano u pesmi DM "Black celebration"
Jednostavno sam ostala bez teksta. I nemam više ništa nikome da kažem.
Da li ima neko nešto pametno da mi poruči, bilo stručno lice, bilo neko ko se pronalazi u svemu?
Hvala na pažnji.
Pozdrav