Napadi panike ili šta već.

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Bg992
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2014 9:24 pm

Re: Napadi panike ili šta već.

Post od Bg992 »

Radovann napisao:Ali izjeda me ta misao da se razlikujem od drugih, jednostavno mi je krivo. Gledam druge ljude normalni, uživaju u životu dok se ja bojim i u školu da odem. Ali neću dozvoliti da se zatvorim u kuć
Nisi drugaciji od drugih,ljudima svasta naleti u zivotu i svako ima tezak period.Sta bi da si ne daj boze stvarno bolestan?Prevazici ces ovo budi siguran.I sam sam prolazio/prolazim kroz istu situaciju.Drugo,veruj mi da nisi svestan koliko ljudi je imalo ili ima stalne/povremene napade panike.Ja sam se jedno vreme zatvorio u kucu i nisam izlazio jer me je bilo sramota da pricam sa ortacima o tome.Jedan dan mi je puko film pa sam objasnio lepo ortaku sta mi se desava i onda cuo od njega da je prosao kroz istu situaciju.Decko je nosio holter 5 puta u srednjoj skoli zbog gusenja i lupanja srca.Kako je vreme odmicalo shvatio sam da medju mojim drugarima i poznanicima ima 20 ljudi koji su imali ili povremene ili stalne napade panike.Dakle,jednostavno desava se!Preko 30 puta za par meseci sam isao u hitnu pomoc jer sam mislio da umirem.Odem na faks pa otrcim u hitnu sa faksa.Apsolutno te razumem ali to se da resiti.Ja sam to resio tako da verujem da mozes i ti,a zakljuci kakve sam napade imao i u kakvom sam stanju bio ako sam non stop trcao u hitnu.Dakle samo polako,pozitivno razisljanje!
Radovann napisao:Ali svaki dan imam neki osećaj kao da se ne nalazim ovde, tjst nije kao derealizacija nego neki čudan osećaj, teško opisivo. I još kad pogledam neku dobru žensku onda idu oni leptirići u stomaku, i onaj osećaj uzbuđenja je toliko jak da mislim da ču u nesvest da padnem.
Nije tesko opisivo.To je sasvim normalna pojava kod ljudi sa anskioznim poremecajem i napadima panike.Uz to se javlja i depresija jer si nezadovoljan i zabrinut zbog stanja u kojem se nalazis."To stanje nerealnog" je "normalno" za ovakva stanja.Ovo sto pricas kad vidis dobru ribu je isto normalna stvar.Kod napada panike se luci velika kolicina adrenalina.Posto je kod tebe sad napravljen disbalans,i mala kolicina adrenalina koja se luci u situacijama kao sto su malo uzbudjenje oko banalne stvari ti prave paniku.Prolazio sam kroz isto to,kada sam imao redovne napade panike nisam mogao da spavam sa devojkom.Jednostavno malo se uzbudim i krece panika.Polako vremenom kada se oslobodis toga pocinjes na stvari da reagujes isto kao i ranije.Nemoj da mislis da te ohrabrujem tek tako i pricam neke bajke.Jednostavno uz pozitivan pristup ja sam siguran da ces prevazici to.Obavezno pricaj o svemu sto ti prolazi kroz glavu sa roditeljima,bratom,sestrom koga vec imas nije ni bitno.Bitno je da ljudi oko tebe budu upuceni stalno u to kako se osecas i sta ti je na umu,I jako je bitno da svaki svoj osecaj,svako razmisljanje podelis sa psihologom/psihijatrom.Imas ceo zivot pred sobom i nista te ne sprecava da uzivas u zivotu,ne brini nista ceka te jos mnogo zajebavanja i uzivanja u zivotu :D
Dragance22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 18, 2015 10:43 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od Dragance22 »

Ja imam takodje problem.Prije 15 dana sam bio na pecanju i ubo sam se na udicu..odma kazu idi primi tetanus i ja ne odem..posle 7 dana istrazivanja po internetu sta je tetanus pocela su ledja da me bole vilica da se koci itd..svi simptomi tetanusa..zavrsim u bolnici sve pretrage koje su mogle da se urade uradim..zadrze me noc u bolnici sutradan me nista ne boli ..dodjem uvece kuci sve me boli misici se grce i napad panike imao sam osjecaj kao da ocu da poludim..Danas me takodje sve boli ali stalno o tome razmisljam..a kad ne razmisljam sve je ok..moze neko da pomogne
Radovann
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 20, 2015 4:18 pm

Post od Radovann »

Danas i juče je bilo drugačije :D Hvala bogu osećam se bolje, juče sam prvi put posle 2 meseca potrčao. Lakše mi je kad znam da ne mogu da umrem, i da mi je sve okej sa zdravljem. Nisam imao napade, i okej je. Pokušao sam sebi da utuvim u glavu da će proći, i da za to treba malo vremena. Za sad je sve okej,a biće i u budućnosti nadam se :D
Jedino što me i dalje zeza to kad se uzbudim osećam malaksalost i srce jako lupa i osećam da će da stane hehe. Ali me ne brine kao pre :D (jbt ne smem da gledam film koji ima 18+ scene, odma se uzbudim :o :oops: :lol: )
Radovann
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 20, 2015 4:18 pm

Post od Radovann »

E daa, još samo da pitam za savet. Da li mogu da počnem odma da treniram ili da sačekam da me ovo prođe? Pošto kad se umorim ne mogu lepo da se iskontrolišem malo mi se vrti i srce udara strašno :D Pljuge ću baciti samo me još to zanima ?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Dragance22 napisao:Ja imam takodje problem.Prije 15 dana sam bio na pecanju i ubo sam se na udicu..odma kazu idi primi tetanus i ja ne odem..posle 7 dana istrazivanja po internetu sta je tetanus pocela su ledja da me bole vilica da se koci itd..svi simptomi tetanusa..zavrsim u bolnici sve pretrage koje su mogle da se urade uradim..zadrze me noc u bolnici sutradan me nista ne boli ..dodjem uvece kuci sve me boli misici se grce i napad panike imao sam osjecaj kao da ocu da poludim..Danas me takodje sve boli ali stalno o tome razmisljam..a kad ne razmisljam sve je ok..moze neko da pomogne
Да ли су ти нашли тетанис у тим анализама? Да ли си примио вакцину? Да ли је удица била чиста или коришћена?
Dragance22
Novi član
Novi član

Post od Dragance22 »

Udica je bila koriscena..ali na analizama je sve bilo ok rana je zarasla nije bilo otoka ni crvenila hirurg koji me je pregledao kaze nema nista nisu mi dali vakcinu ..ali imam osjecaj kao da imam upalu zadnje loze samo bol nema grceva..moram napomenuti da sam vozio biciklo skoro 30 km ..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Па онда добро. Прати рану. Ако нормално зараста онда нема проблема.

А упала задње ложе је нормална нарочито ако ниси утрениран за тако дугу вожњу бицикла.
Dragance22
Novi član
Novi član

Post od Dragance22 »

Rana je zarasla cak su i dlake pocele da rastu jer je rana na koljenu...a biciklo dugo nisam vozio pa zato...bio sam kod hirurga kaze nema sanse da je tetanus jer je udica u slanoj vodi bila cjelo vrijeme a i rana je isprana uredno hladnom vodom..a kocenje vrata i vilice tj osjecaj zategnutosti kazu da je od panike i previse razmisljanja o tome ..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

У каквој сланој води је била удица?
Dragance22
Novi član
Novi član

Post od Dragance22 »

U morskoj vodi.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Онда нема проблема.
Stefandeki996
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 27, 2015 1:17 pm

Post od Stefandeki996 »

A da li se moze umreti od napada panike? Usled ubrzanog rada srca i ostalih simptoma, ili napad traje prekratko da bi se to dogodilo??

A drugo, zasto bi zdravo srce stalo od straha, a ne stane od neke teze fizicke aktivnosti, puls tj. broj otkucaja je identican ???
Odgovori