Najbolji antiseptik za grlo?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

GuitarLord
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 9:33 am

Najbolji antiseptik za grlo?

Post od GuitarLord »

Pozdrav,
interesuje me koji je najbolji antiseptik kada je u pitanju grlo? Ja znam neke: Neo-Angin, Hexoral Hemofarm...
Neki od ovih ili ima nesto bolje? Treba mi najbolji!!! :)))
I ako mozda znate koja mu je okvirna cena u Srbiji.

Hvala!!

Nikola
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Najbolji antiseptik za grlo?

Post od Slavko_slavko »

meni je jako pomagao strepsils...hexoral mozes koristiti da ispiras grlo ukoliko ti je bas jako upaljeno,ako imas afte...inace,tantum verde je izuzetno dobar,kao i caj od zalfije,za ispiranje,inace ga mozes ipiti jer je dobar za pluca...cene ne znam...
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Samo da dopunim Slavka, zalfija koja se pravi za ispiranje ne sme da se pije. Drugacije se sprema za ispiranje i takvog nije dobro piti :wink:
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

dejane,ja to nisam znao,ja sam je pio,mislim,skuvam caj,procedim zalfiju i isperem grlo,lmalo od toga popijem,koji gutljaj... :wink:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

zalfija je "puna" etericnih ulja koja su toksicna ako se samo prelije kljucalom vodom - kao sto se radi kada se sprema dekokt za ispiranje grla, jer su ona ta koja dezinfikuju, i za tu svrhu se i cuvaju.
caj koji se pije se priprema tako da kljuca 5-7 minuta, da bi se etericna ulja razgradila.
savkas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 19, 2009 10:58 pm

Post od savkas »

Koji antiseptik za glo je najbolji ne znam, mislim da je to individualno i u zavisnosti od vrste upale odn. problema sa grlom. Meni lično je najviše pomogao "OZOSEPT" koncetrovani rastvor za ispiranje usta i grla. Ima ga u svim apotekama u slobodnoj prodaji. S obzirom da je dosta jak, ja sam ga razblaživala vodom 1:10 i sa takvim rastvorom ispirala grlo. :D
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Post od Ivanna Kraljica »

ljudi smem li aj da koristim taj hexoral.....hitno mi treba odgovor....imam 15 godina.........
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

a sto nebi smela?ja imam 16.5 dakle malo sam stariji od tebe...samo pazi da ga ne progutas,samo isperi grlo i ispljuni to...ili koristi razblazeno sa vodom...
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Slavko_slavko napisao:a sto nebi smela?ja imam 16.5 dakle malo sam stariji od tebe...samo pazi da ga ne progutas,samo isperi grlo i ispljuni to...ili koristi razblazeno sa vodom...
pa nznm neke ne smem.kupila sam pre minut ovaj hexoral,crvena neka tecnost.......................samo da pomogne,jer me uzasno uzano boli,ne mogu da pricam,a o pevanju ne smem ni da razmisljam..........sisam ja i one tantum verde.........ali mi glas treba i to sto pre..............jer aj da cutim ej nemoguce....................

za koliko deluje odprilike..........?
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

nmgu ni da jedem,a ne umire mi se od gladi....a i ovu flasu nmgu da otvorim.......ovi izm oje apoteke sve zatvaraju na isti fazon,covek moze da crkne dok ne otvori.......
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

da,i ja sam imao problema sa flasom,treba da stisnes na dole i da je tek onda otvoris...inace,mozes ispirati sa mesavinom hexorala,pantenola,hidrogena i vode i to:1 casica od rakije hidrogena,1 casica od rakije vode,1 supena kasika hexorala i 1 supena kasika pantenola,3 puta dnevno i za nekoliko dana prolazi,meni je pomoglo kad sam imao afte,ja nisam 10 dana mogao da jedem... :D :D :D ako si alergicna onda idi kod lekara pa se sa njim konsultuj da nebi nadrljala zbog toga... :D eh,ko ce cutati,nema nista gore... :wink:
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

ma najgore je ej r sam ja pevac,,a nmgu kod lekara na drugom kraju grada je,sama cu se leciti......................procice valjda.............
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Da se malo vratim zalfiji jer to zaista treba znati (a to je bas moj fah):

- zalfiju za piti treba staviti (prstohvat na 1 soljicu) u hladnu(!) vodu, i kada pocne da kljuca drvenom varjacom mesati 3 min!
Piti prohladjeno, a ne toplo.

Kada se zalfija sprema za ispiranje, tada se 1-2 supene kasike preliju sa oko 1/2l prokuvane (znaci vrele!)vode i ostavi da stoji 1/2 sata (ne fali da stoji i sat).
Procediti i kosititi za ispiranje grla, odlicna je za bolesne desni, kao i za intimno ispiranje.
Ako se doda (na pocetku) i 1 kasika kamilice, jos bolje dejstvo ima (a lepse i mirise).
--------------
Niko nije spomenuo dobri stari propolis koji moze da se spremi i u kucnoj radinosti, a mogu se kupiti i septolete.
Jedino oni koji su alergicni na polen treba da kupuju sto kvalitetnije tablete koje u sebi nemaju ostataka polena.

Propilis je prirodni antiseptik na koji bakterije ne postaju rezistentne, a dobro deluje i protiv virusa kao i protiv gljivica, a koristi se godinama (a i nije nesto skup, kanda je negde oko 150 din 24 septoleta - mada ima i skupljih varijanti, a ko gaji pcele, njemu je tek jeftin).
pozdrav,
danka
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

e da nisam naglasila da pijem propilis,msm ono na kockicu secera,jeste da je neprijatnog ukusa mal ogori,ali ej zdravo,...........
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Ako ti je ukus bljak, ti kupi tablete za sisanje, cene su razlicite, ali i one jeftinije su dobre.
poz :)
Odgovori