Mrsavljenje - 16 godina

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

goldenboy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 27, 2014 8:58 am

Mrsavljenje - 16 godina

Post od goldenboy »

Imam 16 godina, sa "dijetom" sam poceo pre oko 2 meseca (oktobar 4.)
Danas sam se izmerio i imam 68 kilograma. S obzirom da sam tezio 77 kilograma, znaci da sam izgubio 9 kg. Za oko 8,5 nedelja od kako sam poceo. Ne znam da li sam na zdrav nacin mrsavio, ali mi je opet nesto cudno...
Celu dijetu sam mogao da podelim u 3 faze, da jedem; Manje, Srednje, Normalno, prvih mesec dana sam jeo manje, prve dve nedelje novembra srednje i poslednje dve nedelje normalno.
Kad kazem normalno, to jos nije onoliko koliko sam nekada jeo, ali nisam ni u kalorijskom deficitu (ili bar ja tako mislim).
Znaci, nisam nista jeo izmedju 3 obroka, obroke sam delio po 5 sati, znaci npr dorucak u 9 rucak u 14h vecera u 19.
Za dorucak sam poslednje dve nedelje jeo ovsene pahuljice sa medom/bananama, itd. Za rucak sta mi spreme a za veceru 1/2 sendvica.

Da predjem na stvar, imam osecaj da mi se desila najgora vrsta "koincidencije" ikada, da kada sam poceo da mrsavim da sam pride i zaradio neku bolestinu ciji je simptom mrsavljenje pa da sam mrsavio jos vise. Zasto ovo mislim, sem 3 normalna obroka bez uzina izmedju, mlecni proizvodi svedeni na minimum, slatko sam jeo mozda 1-2 puta nedeljno, najcesce ni jednom, ali se nisam prejedao, vec ako ima cokolade, uzmem pola stangle, ako ima kolaca, uzmem jedan kolac, itd.

Znaci, nisam se trudio da mrsavim, a opet sam mrsavio.
Mozda panicim ni zbog cega, mozda na pogresnom forumu pitam za ovo.
U svakom slucaju, da pitam da li bi mi skodilo da probam da 1-2 nedelje jedem kao sto sam nekad jeo, i ako se ugojim 1-2 kile, lako cu ih skinuti, a ako nastavim da mrsavim, pravac kod doktora.

Sokove i sve ostalo sam izbacio, da ne mislite da je ovo moja cela dijeta, na drugom forumu sam detaljno opisao moju dijetu, ali smatram da to nije najpotrebnije. Sve ono nezdravo sam izbacio
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Mrsavljenje - 16 godina

Post od aaaca »

Смршао си 9kg за два месеца и то је одлично.

Колико си висок?
goldenboy
Novi član
Novi član

Post od goldenboy »

Visok sam oko 175-177, nisam se merio dugo.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Па зашто си хтео да смршаш?! Имао си идеалну телесну масу.
goldenboy
Novi član
Novi član

Post od goldenboy »

177 sa 77
Pa ako imam 77 kg misica onda je idealno, ali ja sam imao salo + jesam bio "gojazan".
Masa je relativna stvar, to sam bar shvatio, moj brat, sportista, ima 78 kg sa sve plocicama i misicima, 0 grama sala.
Ja i sada imam sala, ali cu uskoro poceti sa nekim treninzima da dobijem na misicnoj masi.

Znaci, sto posto sam siguran da sam bio debeo, tacno mi se u faci videlo. :D
Plus sam imao stomacinu i da se izrazim tako, poprsje. :D
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Онда вероватно имаш лагане кости. Како год, ако си имао сала онда је то то, како кажеш.

Свакако боље да си одмах кренуо са спортом него што си тако држао дијету. Овако умараш организам.

Мој ти је савет да се вратиш на здраву исхрану, да не кажем нормалну јер не знам шта си некада све јео. Мораш да једеш адекватно спорту којим се бавиш.

Са 16 година вероватно ниси завршио са растом па ти неки тежак спорт не би одговарао као што је теретана.
goldenboy
Novi član
Novi član

Post od goldenboy »

Kada kazem dijeta, ne mislim na salate, vodene dijete, i ostale "gluposti".
Pokusao to jesam kada sam pocinjao prva dva dana, nisam se najeo i odustao sam od toga, moja "dijeta" je da imam 3 obroka i da ne jedem nista izmedju njih, i po principu, za dorucak mozes da pojedes najvise a za veceru najmanje... Takodje sam pronasao kalorijske vrednosti hrane na internetu i znao sta mogu da jedem puno a sta malo. Iz ostalih dijeta sam izvukao neke stvari i stvorio moju.
Iz hrono dijete da jedem na svakih 5 sati, da voce jedem samo izmedju rucka i vecere a banane da izbegavam.
Iz nekih internet saveta da jedem sporije, da pre jela popijem 2 case vode ili pojedem neko voce. Kasnije, kao sto sam rekao sam ubacio ovsene pahuljice jer su zdrave.

Mlecne proizvode sam sveo na minimum i racunao sam kalorijske vrednosti hrane, da jedna casa jogurta ima oko 80 kalorija, itd.

U svakom slucaju, hvala na odgovoru, mocu mirno da spavam sada. :D
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

То си баш лепо простудирао. Реци ми нешто. Зашто воду или воће узимаш пре јела? Због чега си млечне производе свео на минимум?
goldenboy
Novi član
Novi član

Post od goldenboy »

Vodu ili voce pojedem pre jela da se kada jedem ne bih prejedao, u sustini, osetices da si "pun" pre nego sto bi to osetio da nisi pojeo voce ili vodu. A citao sam po netu da ljudi cesto pomesaju glad sa zedji. Mlecne proizvode sam sveo na minimum jer imaju dosta kalorija, plus nisu najzdravija stvar, znam to jer je to konstantovao doktor kada je moj deda operisao srce, u zargonu je rekao da bi mleko trebalo da prestane da se pije posle sedme godine. Naravno, ne verujem da bi iko zaista prestao da pije mleko, nisam ni ja prestao.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

OPUSTENO-sve je to ok samo sto si trebao poceti sa sportom svakako i pre dijete a onda se informisati o ishrani za sportiste, ali ni sad nije kasno, samo nemoj biti lenj, ugledaj se na brata, sigurno imas i njegovu podrsku..
SRECNO
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

goldenboy, воће не треба јести уз осталу храну због начина варења. Треба да постоји размак од бар једног сата између обичног оброка и воћа.

Воду не треба да пијеш пре јела јер тако разблажујеш желудачну киселину и остале материје које имају улогу да сваре храну. Можеш само мало воде да попијеш после јела ако узимаш неке витамине или минерале.

Преједање реши на други начин. Спорије једи и размишљај о томе колико си појео.

То што је тај доктор рекао да млеко не треба пити после седме године живота је обична глупост. Што се тиче калорија, зависи од потребе. У поређењу са пекарским производима, млеко је кап у мору.
goldenboy
Novi član
Novi član

Post od goldenboy »

Ne znam da li je vodu dobro ili lose piti pre jela, citao sam o razblazivanju zeludacnih kiselina, ali sam se vodio logikom da 90% ljudi na Balkanu i sire rucak zapocinje supom, znaci u startu razblazuju zeludacne kiseline.
Sad mi ovi saveti ne znace preterano, jer sam i sa ovim mojim uspeo da smrsam i vise nego sto sam planirao (bio mi je cilj 75 kg prvo, ali sam shvatio koliko je zapravo lakse mrsaviti nego se gojiti, npr da nabacim 3 kile mi je trebalo oko 6 meseci-1 god, a da ih izgubim 3 nedelje), sad sam na nekih 68-69 kilograma, i hranim se kako bih se inace hranio pre dijete, znaci ne brinem mnogo o ishrani. Naravno, ne pijem sokove i jedem manje porcije, ali jedem sve, od "pekare pa do poslasticarnice", i dalje se donekle trudim da ako idem i jedem nesto u pekari to ne bude burek ili neke kroasani, vec sendvic koji naprave tamo (govorim o skolskoj uzini)... Rekao bih da unosim do 1500 kalorija.

Takodje, svestan sam da ovo sto radim nije zdravo, jer nije ovo jedini forum na kojem sam pitao za savete, ali jednostavno moram da testiram, pa ako se ugojim za 1 kg (sto opet nije zdravo, jer ako se ugojim pa srmsam i tako u krug to je onda jo-jo dijeta) smrsacu ponovo.

Moj trenutni problem je u tome sto ja ne znam koliko tacno kalorija treba da unosim da ostanem na istom, na nivou na kome sam trenutno, meni nije bitno mrsavljenje vise, meni je bitno da odrzim ovu kilazu, ali se bojim da cu opet zavrsiti u kalorijskom deficitu i da cu nastaviti da mrsavim...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Вода разблажује али супа је храна. Она је добар иницијатор за лучење киселине и ензима за варење.

Код исхране се не ради само о калоријама него и о квалитету. Пекарски производи су пуни хемикалија за бојење, укус, дизање.... У посластичарници још је горе.

Килажу не можеш да стабилизујеш само храном већ комбинацијом са спортом.
Odgovori