Molim Vas da mi pomognete

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

miloss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 28, 2006 11:52 pm

Post od miloss »

Hvala ti puno. Iskreno mi ovo puno znaci, jer ja sam od onih koji cim su bolesni mrze ceo svet, pa i sebe :)
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Pozdarv!

Post od mr M »

Lepo je cuti (i ohrabrujuce je) kada neko odmah krene da popravlja svoje stare i pogresne navike. Cestitam na brzoj akciji. Samo budi istrajan. Vrtoglavica, muka i sl. simptomi su trenutna posledica promena u ishrani. Pepsi/koka kola i slicna pica su bogata secerima, pa nagli prekid izaziva odredjenu krizu (slicno kao apstinentska kriza kod uzivalaca narkotika). Drhtavica i malaksalost su cesti simptomi. Svi koji se odvikavaju od tih pica znaju za to. Preporuka: pij obicnu vodu - ne ovu iz gradskog vodovoda, vec flasiranu. Obicnu ili mineralnu („Voda“, „Vrnjacko vrelo“, „Vujic“, „Prolom“ itd.). Ja izbegavam „Hebu“, jer dolazi iz podrucja koje je 1999. zasipano osiromasenim uranijumom.

I jos nesto, restorane „brze hrane“ (znas na koje mislim) zaobiđi. Takođe, nemoj jesti brzo (svaki obrok treba konzumirati 10-20 min., sto zavisi od vrste i kolicine hrane). Naravno, uz jelo se nikada ne pije nikakva tecnost. Tek posle obroka. Jedi manje a cesce. Posle obroka, odmori bar 30 min. Prosetaj se malo (bar oko kuce).

Budi uporan i posle 30 dana izvrsi analizu krvi (krvnu sliku i biohemijski nalaz) i uporedi rezultate. Naravno, nemoj se vezati samo za savete dobronamernih ljudi, vec se javi i svom lekaru. Javi sta si uradio.

Pozdrav,
mr M.
miloss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 28, 2006 11:52 pm

Post od miloss »

Pa moram da priznam da ovo ide nekako, ali prilicno tesko :)
Sav sam malaksao, sto je doduse bio slucaj i prethodnih dana, ali sad sam bas onako "samleven"... :cry: I naravno, kao sto sam i ocekivao pojavila se drhtavica... Narocito kad ustanem ujutru... Jedina pozitivna stvar je ta sto mi se pritisak vratio u normalu (120/80), a bio je oko 150/90. Mozda sam i zato sav slogiran? :)
Odgovori