Kažu da ako oboje ne žele zajedničko dete da od te veze nema ništa.
Možeš da ga animiraš: Kasnije da dolaziš kući, da se praviš da kriješ nekakav specijalan veš od njega, pa on kao slučajno pozove, tajanstveno se smeškaš na poruke od prijateljice i slično. Možeš i da izmisliš trudnoću, pa da vidiš njegovu reakciju. Nekima je potreban podstrek.
Sećaš li se scene iz "Boljeg života" kada Emilija savetuje Violetu da ode i kaže dr Ivi da se udaje, pa ako je on zainteresovan za nju da će se svim snagama boriti da je vrati, a ako ne odreaguje da onda nije za nju... ? Ima u tome puno istine, istine koja zahteva puno hrabrosti.
U suštini, mogu da ti nabrojim mali milion trikova od kojih bar jedan će upaliti, ali... Ja nisam u tvojoj koži i to je tvoja priča, i njegova. Bitno je da proceniš šta tačno želiš od života i šta su ti bitni prioriteti a njegovo je da odluči da li želi da bude u toj priči. Ponekad, prirodno - biološko - genetsko pravo, pravo na dom i porodicu, usled raznih situacija zna da se iskomplikuje.
Poenta je u tome da si ti ta koja će na kraju doneti odluku i živeti sa njom.
Kao što ima priča kako se jako duge dobre veze odjednom raspadnu, a satić uveliko otkucao, isto tako ima priča da se duge i ne baš harmonične veze pretvore u idilu. Čini mi se da je prvih priča mnogo više. Znam ženu koja je bila u vezi desetak godina, čekala ga je dok je studirao, dok je započeo karijeru, u međuvremenu je imala dva abortusa (normalno, na njegov nagovor), da bi je on samo jednoga dana ostavio bez najave. I nije to najgore: Za manje od mesec dana se oženio drugom, sa kojom ima i decu. A ona, prvo nije mogla godinama da se sabere, a drugo kada je ostavio pregazila je pošteno trideseta i dok je našla onog pravog satić je otkucao, abortusi odradili svoje... Odgajila je tuđu decu (jesu deca od bliskih rođaka, ali nisu njena) i ostala joj je žalost za sopstvenom decom. To je njena priča.
I ja se nalazim u prilično blesavoj i napetoj situaciji i nemam snage da odem niti bih da on ode iako ovo ovako teško da će sa njim profunkcionisati normalno, a to suviše dugo traje (sramota me da kažem koliko

). Ja nisam hrabra.
Zbog totalno glupe bolesti, koja ugrožava samo mene, imam utisak da mi je uskraćeno pravo na ljubav, dom i porodicu. I onda se držim nekog ko je koliko toliko fin prema meni, kao davljenik za slamku, jer znam samo za gore od njega. Ljubav, opsesija više ne znam šta je?
I pored svega, verujem u "princa na belom konju" i bajke: pobedili su sve moguće i nemoguće zle sile i na kraju živeli srećno u kućici sa cvećem i troje dece... I često zaboravljam bitnu razliku između bajke i života: U bajkama poljubiš žabu i dobiješ najboljeg i najlepšeg princa na svetu, u životu poljubiš princa, i hop.... eto ti žabe i to krastave...
Nadam se da će kod tebe Pravedna biti sve OK.