MOLIM ZA ODGOVOR! IZRASLINA U OKU!!!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
MOLIM ZA ODGOVOR! IZRASLINA U OKU!!!
Molim za pomoć! Od pre nekoliko dana mi se pojavila neka izraslina u unutrašnjem uglu desnog oka, prvo je bila vidljiva samo ako se povrne donji kapak, a sada se vidi i bez toga. Okrugla je, crvene boje, veličine zrnca susama.
Molim da mi neko da neko objašnjenje, jer ne mogu da se usudim da idem kod lekara!
Molim da mi neko da neko objašnjenje, jer ne mogu da se usudim da idem kod lekara!
Ali zar i konjuktivitis i chmichak nisu problemi koji se pojavljuju na kapcima? Ovo shto se kod mene pojavilo je U OKU (ne na ochnoj jabuchici), u uglu, ispod malog okruglastog tkiva koje tu normalno postoji (oprostite meni laiku, ne znam kako se to zove, a i pokushavala sam da to slikam i da poshaljem, ali mi ne uspeva da sama napravim dobar snimak). Ja se ipak nadam da je to neka vrsta infekcije, jer je crvenkasto, mada me ne boli, niti mi smeta; i mada mi ne izgleda kao mehuric (kao kod npr. herpesa), ne lichi mi ni na neko tkivo...mozda neshto izmedjuGarfield napisao:Konjunktivitis i chmichak nisu ni nalik....
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Aman covece, kakav edem, sta si zapeo za edem kad ne znas ni sta je edem! O Boze!
Lucky, rekli ste da je locirano u uglu oka tako da se videlo kad podvrnete kapak (donji pretpostavljam) a kasnije i bez toga? Zato smo i pomislili da s erdai o promeni koja je na kapku. Sem ako promena nije na OCNOJ JABUCICI, a nije, onda je svakako na spoju kapaka odnosno na konjunktivi i na ishodistu suznog kanala (odakle suze ulaze u oko). Promena moze dakle imati veze sa upalom suznog kanala a i ne mora, sa zapusenjem istog, a i ne mora, sa procesom u korenu trepavice, a i ne mora, itd itd itd - ne mozemo znati jer je promenu neoiphodno videti da bi se znalo o cemu se radi. Dakle neophodno je da se javite oftalmologu, i svakako nemate razloga za vecu paniku (bar po onome sto opsujete kao promenu)
Lucky, rekli ste da je locirano u uglu oka tako da se videlo kad podvrnete kapak (donji pretpostavljam) a kasnije i bez toga? Zato smo i pomislili da s erdai o promeni koja je na kapku. Sem ako promena nije na OCNOJ JABUCICI, a nije, onda je svakako na spoju kapaka odnosno na konjunktivi i na ishodistu suznog kanala (odakle suze ulaze u oko). Promena moze dakle imati veze sa upalom suznog kanala a i ne mora, sa zapusenjem istog, a i ne mora, sa procesom u korenu trepavice, a i ne mora, itd itd itd - ne mozemo znati jer je promenu neoiphodno videti da bi se znalo o cemu se radi. Dakle neophodno je da se javite oftalmologu, i svakako nemate razloga za vecu paniku (bar po onome sto opsujete kao promenu)