Krivica

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Le Drazimir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 29, 2015 3:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Krivica

Post od Le Drazimir »

Imam problem sa krivicom, koji mi je poceo bas mnogo da mi smeta.Znam da je normalno imati krivicu, ali kod mene je njen intezitet veoma jak, bukvalno se jedem ziv.Npr. kad se napijem, znam da vecina ljudi ujtru ima osecaj krivice, kod mene je to nesto nenormalno, ceo dan sutradan razmisljam o tome(nekad i 2-3dana), kako to nisam smeo itd.Zelim da se osecam ko ostali moji drugovi, oni su totalno opusteni posle toga, za njih zivot ide dalje, nemaju nesto preterano krivicu, znaju da se izvine, ali njih blam ne jede ko mene.

Stvarno ne znam, jel normalno da se ceo dan jedem zbog neke gluposti , tipa slucajno opsovo pred profesorkom , ili takve gluposti.Pokusavam da se utesim sam, misleci kako je to proslost i treba da mislim napred , i takve stvari, medjutim kod mene to nema efekta.

Ne zna jel normalno da osoba se ponasa kao ja ovako, ili je to neki psihicki poremecaj.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Re: Krivica

Post od _david_ »

opsednut si previse, poseti psihologa / psihijatra
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Нису сви људи исти. Неки могу да побију стотине и хиљаде људи и да не трепну.

За почетак престани да пијеш.
Le Drazimir
Novi član
Novi član

Post od Le Drazimir »

U kom smislu opsednut?

Mislism da si pogresno protumacio to sa pijenjem, nije to lesenje sa litrama vinjaka, to je nesto tipa pripito stanje, malo da se opustim. I onda me sutradan hvata to izjedanje sto sam se opustio...
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

Le Drazimir napisao:U kom smislu opsednut?

Mislism da si pogresno protumacio to sa pijenjem, nije to lesenje sa litrama vinjaka, to je nesto tipa pripito stanje, malo da se opustim. I onda me sutradan hvata to izjedanje sto sam se opustio...
brate opsesija, previse mislis na to... imas problem sa emocijama... idi kod psihologa / psihijatra...
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Post od Kristina11 »

Pohvalno je kad neko ima savest i osecaj krivice,al tvoj je zaista previse izrazen.Ako se ti,kao sto i sam rece,za svaku glupost kidas ceo dan,npr slucajno opsovao..to nije normalno.Jaceg je intenziteta nego sto treba, i to za dogadjaje sto se svima desavaju,i ne treba kod tebe toliko preneglasenu emociju da izazivaju.U redu je da imas izgradjen moral,i da osecas sta je ispravno a sta ne,cak je super sto ti je istancanije od drugih,ali krivica tolika,nije normalna.Sputava te u normalnom zivotu.A mozda ce ubuduce ici do toga,da te od jos banalnijh stvari prozdire krivica.Zato pricaj sa psihologom na vreme.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ништа му неће вредети психолог ако настави са алкохолисањем.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Ja nisam stekla utisak da se on alkoholise.Il gresim?Stekla sam utisak da on ponekad kad izadje u grad popije po koju casicu..sto danasnja omladina svi rade.Generalno ja uopste ne pijem.Ne samo zbog toga sto ne smem sad,vec i zadnjih godina uopste.Al u svojim dvadesetim sam i ja po casu dve vina pila.I nije me grizla savest :lol: Al otkako su krenule mi tridesete..nekako prerasla sam to :lol:
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Споменуо је припито стање. То се зове алкохолисање.
Le Drazimir
Novi član
Novi član

Post od Le Drazimir »

Pripito stanje je nesto u cemu se nadje 90% mojih vrsnjaka, ali nemaju taj osecaj posle toga kao ja.Tacno je da mi taj osecaj prelazi na banalne stvari, tipa slanje zahteva za prijateljstvo na fejsu, izgleda da cu opet morati da posecujem gradsku bolnicu, fak....
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Ne slazem se sa Acom.Decko nema problem sa alkoholom.90 % omladine prodje kroz to,zurke,koja casica.Pripito stanje.Ne znam za druge,al ja sam bila od case i po vina,pripita.Ne bih se slozila da je to alkoholisanje.Ne podrzavam alkohol,niti mislim da to treba da prelazi u naviku,to bi vec veliki problem bio,al necemo ici u krajnost..Jer realno,tesko da postoji osoba koja u tom mladalackom periodu nije isto tako,drustvo,izlazak,muzika,koja casica alkohola.Pa i ti Aco.Sve u svoje vreme.Al svi smo mi to prosli.Ovde decko ima problem sa prenaglasenom emocijom krivice kod mnogih stvari kod kojih ne treba tako jaka krivica da se javlja.Nenormalno je da se 2-3 dana "zderes" jer si popio par casa alkohola il si opsovao pa te 3 dana zbog toga krivica ubi.Il sta je naveo sad..zahtev za prijateljstvo.Treba da poprica sa psihologom/psihijatrom
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Па и нисам, Кристина. И нико из моје генерације се није алкохолисао осим пар изузетака. Сада је то нормално јер деца немају смисао живота.

Што се тиче алкохола нисам ни рекао ни мислио да је он директан узрок осећања кривице.

Једноставно треба да избаци оно што реално није здраво ни добро. А после остало. Непрестано преиспитивање самога себе је широка тема.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Pa dobro,slazem se da se kako generacije idu,sve intenziviziralo,i postaje normalno ono sto nama nije normalno.I sve je gore i gore.Ja npr sam dok sam isla u skolu imsla izlaz do 10.Kasnije jedva 11 ako je leto.Danasnje generacije to mnooogoo drugacije.Al uvek je bilo da nam kazu roditelji,zbog necega.."ee to u moje vreme nije tako bilo".E pa dosla su druga vremena.Pa tako i mi sad.Moja generacija je tek kad smo na faksu bili mogla da izlazi,I mi se nismo opijali.Al i mi smo po koju casicu na brucosijadama,zurkama.I to generalno vecina i svi smo mi bili studenti.Ok ti nisi,i u tvoje vreme retko ko.U moje vreme rekoh ti kako.A u njihovo to dosta ranije.Sto ne znaci da je to dobro.Samo ne smatram da mu je alkohol problem nit da je alkoholicar koji se posle pijancenja kaje.Mislim da ima problem psihicke prirode sa preizrazenim osecajem krivice.Naravno ne treba da mu to pijancenje prelazi u naviku.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Важно је да Попаја не приказују на телевизији јер пуши лулу - да случајно не би покварио децу. А филовање правим гадостима и настраностима нема везе. И онда се питамо шта је са децом.

Док особа одраста мора да спава најмање девет сати ноћу и не сме да уности апсолутно никакве штетне састојке.

Али данас је савремено време па се стандарди мењају. Ваљда људи више воле да буду болесни него здрави.

Савест ради док се скроз не отупи. А после је касно.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

ovaj je definitivno lud , tebi ni laza lazarevic nece pomoci
Odgovori