kratko i jasno please

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

neprilagodjena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 26, 2006 11:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

kratko i jasno please

Post od neprilagodjena »

pitanje je kratko i jasno.........da li ja mogu biti zarazena virusom hepatitisa c ukoliko sam posledniji put spavala sa svojim bivsim deckom ( za koga se kasnije utvrdilo da ima hepatitis c) , u oktobru 2001 a transeminaze i ultrazvuk jetre sam proveravala u junu 2002 godine dakle skoro 9 meseci posle toga i sve je bilo u najboljem redu..........
e da sada je naravno 2006 -ta i ja nisam jos konkretno uradila test na hepatitis ....ali da li bi test na transeminaze koji je bio u redu mogao da me ohrabri da ipak nemam ovo cudo......nadam e da me je neko pametan ( a ima vas dosta ovde shvatio sta sam htela da pitam....)

puno vam hvalau napred
sto je mnogo mnogo je
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Moj ti je savet da se testiras bas na Hep C, jer sve druge analize mogu da budu u savrsenom redu (pa cak i transaminaze!!!!!!!!! da nisu povisene!!!!!!) a da virus ipak postoji!! Veruj mi, sve sam dobrano proucila i raspitala se o tome!!!!

Dakle, da bi smirila sebe, pravac laboratorija!!!!!

Nadam se da ces biti ok!!!!! :D :D I javi sta si uradila!!!!

SRECNO!!!!!!!! :wink:
neprilagodjena
Novi član
Novi član

?

Post od neprilagodjena »

shvatam ....ali zar bih onda u tom slucaju mogla da budem davalac krvi.....tj da li bi me obavestili u zavodu ako su proverili krv ...da nemogu da budem davalac ......posto moj sadasnji decko sa kojim sam vec tri godine i ja redovno dajemo krv ...mislim redovno svakih 8 meseci.....
sto je mnogo mnogo je
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Ne znam tacno gde, ali sam bas na ovom forumu pronasla poruku decka koje 2 godine nije davao krv i kada im se ponovo obratio sa zeljom da da, obavestili su ga na licu mesta da ne moze, jer im hep B!!!!!!!!!

2 godine ga niko ni ocemu nije obavestavao!!!!! Ko zna??!!

Ja se nadam da si ok, ali bolje proveri i zbog sebe ali i zbog drugih!!!!!!!

Pozdrav, :wink:
neprilagodjena
Novi član
Novi član

/

Post od neprilagodjena »

hvala ti sto mi odgovaras na poruke...samo kad bi ja smela da odem ...ali moracu...mislim da cu umreti od straha........ali dobro
pozdrav
sto je mnogo mnogo je
Danka 666
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 27, 2006 8:49 pm

Post od Danka 666 »

ODGOVOR ZA NEPRILAGODJENU
Ja zivim sa svojim muzem vec 20 godina, i on nema hepatitis c , pa valjda bi ga zakacio za 20 godina, posto nije, mi i dalje imamo normalne seksualne odnose, vic je u krvi a ne u sluzi, naravno covek bi trebao biti toliki baksuz da bi mu se desilo da u istom trenutku i zena i muskarac imaju nekakva krvarenja, ranice, na polnim organima, naravno odvojili smo cetkice za zube zbog eventualne paradentoze.
Zato mislim da je tesko dobiti hepatit putem seksualnih odnosa, svakako treba se cuvati.
neprilagodjena
Novi član
Novi član

q

Post od neprilagodjena »

e bas ti hvala ..na optimizmu....mene takodje svi iz okoline kojima sam se poverila takodje ubedjuju da je malo verovatno da sam se i ja zarazila ...ali evo vec 5 godina ja se nisam usudila da uradim test sem transeminaza i ultra zvuka .nadam se da ce sa tobom biti uskoo sve u redu zelim ti svu srecu
sto je mnogo mnogo je
melania
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 23, 2005 3:09 pm

Post od melania »

e cao neprilagodjena,

da sam na tvom mestu ja bih slobodno uradila test. nema teorije da si dobila hep c seksualnim putem. ja sam takodje saznala slucajno 2 godine posle raspadanja braka, moj muz od 11 godina nista. a mi smo bogami imali svakojaki seks cak i za vreme menstruacije a ja evo.
neprilagodjena
Novi član
Novi član

/

Post od neprilagodjena »

melanija puno ti hvala na optimizmu...a znas li ti mozda da li se krv pri dobrovoljnom davanju krvi testira na hepatitis c mislim tog trenutka kada dajemo krv tj da li oni uzmu krv pa je tek kasnije testiraju ili urade neke analize pre vadjenja .......
posto moj sadasnji decko i ja redovno dajemo krv i oni odrade neke analize pre toga ali nam nikada nista ne kazu
pozdrav tebi i nadam se da uspevas da se izboris sa virusom
sto je mnogo mnogo je
melania
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 23, 2005 3:09 pm

Post od melania »

oni bi po zakonu morali da provere krv koji si dobrovoljno dala , trebalo bi da se rade testovi za HIV, HepB hep c i mozda jos nesto. i ako je neki od dobrovoljnih davaklaca zarazen nekim od virusa onda bi trebalo da im se javi da idu na dalja testiranja. tako bi trebalo da bude i nadam se da je tako.
citostatik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 20, 2006 1:16 pm

Post od citostatik »

Cemu panika. Vjerovatnoca je mala da si dobila Hepatitis C, ali od toga se ne treba skrivati... Otidji i provjeri. Najbolje je znati na cemu si jer bjezanjem od toga nisi nista sprijecila...
Opet kazem - vjerovatnoca je mala da si zarazena, a sto se tice dobrovoljnog davanja krvi tu je obavezno testiranje na virusne hepatitise
citostatik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 20, 2006 1:16 pm

Post od citostatik »

Cemu panika. Vjerovatnoca je mala da si dobila Hepatitis C, ali od toga se ne treba skrivati... Otidji i provjeri. Najbolje je znati na cemu si jer bjezanjem od toga nisi nista sprijecila...
Opet kazem - vjerovatnoca je mala da si zarazena, a sto se tice dobrovoljnog davanja krvi tu je obavezno testiranje na virusne hepatitise
joa_uniq
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 10:04 am

Post od joa_uniq »

Negde sam bila nasla post o candidi, ali sam ga zaturila i sada ne umem da ga nadjem pa sam svratila na ovaj. Nadam se da nema problema :D . Dakle, moj problem je da sam otkrila candidu juce (6.6.`06) i da je ona u zadnjem stadiumu. Jako sam uplasena. Imam 16 godina, navukla sam je pre 7 meseci (tad sam, inace izgubila nevinost), sa deckom sa kojim sam jos u vezi. Oboje cemo se leciti... Moj najveci problem je kako da saopstim mami (i znam da je glupo sto sve ovde pisem), ali ne mogu da je gledam u oci i da se pravim da je sve ok, kad nije :( .Inace, zivim u malom gradu, tako da se bojim da ce saznati od drugih ljudi. Strasno sam uplasena i zbunjena, ne mogu da verujem da se meni ovo desava... Bila sam u depresiji pre skoro mesec dana (imala sam problema sa tim istim deckom), krize se jos vracaju. Da li se moze reci da je candida odgovorna za to? Naglo sam smrsala, gladovala sam, da li sam time isla u prilog svojoj bolesti? I dalje nemam apetita... :( :( :( :(

Thanks in advance!
"Strast pokrece svet, ljubav ga samo cini sigurnijim mestom za zivot." Ice T
joa_uniq
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 10:04 am

Post od joa_uniq »

A, da zaboravila sam. Vec nekoliko meseci ne jedem meso. Da li to ide u prilog Candidi? :-?
"Strast pokrece svet, ljubav ga samo cini sigurnijim mestom za zivot." Ice T
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

joa_uniq napisao:Dakle, moj problem je da sam otkrila candidu juce (6.6.`06) i da je ona u zadnjem stadiumu.
Tema o candidi:

http://doktor.rs/forum/viewtopic.php ... 2e36a2733f

Ne znam ko ti je to dijagnostifikovao "kandidu u poslednjem stadijumu"...ali ako ćeš dalje da postuješ postuj na temi koju sam ti dala, ovde se diskutuje o hepatitisu C. Pozdrav, Cat
Odgovori