kozne promjene - hepatitis!!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 20, 2006 1:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Novi član
Au, citostatik, ja zaboravio ovo, ne mogu da se orjentišem od ove mase poruka i spamova.
Ukoliko je autoimuni hepatitis u mirnoj fazi, onda ni jedan jedini parametar ne mora da bude poremećen. Ukoliko se to desi, ukida se imunosupresivna terapija (tj. taj lek koji piješ) i prati se stanje. Kada se bolest ponovo aktivira, lek se opet uvodi.
Od analiza se radi:
-krvna slika,
-kompletan hepatogram (AST, ALT, gama-GT, bilirubini ),
-markeri zapaljenja (fibrinogen, i još bolje CRP),
-zatim serumski proteini sa elektroforezom i imunoglobulini (da se vidi koliko kojih proteina ima i da li su povećani imunoglobulini) i
-ona antitela koja sam već navodio, imaš u onoj velikoj poruci.
-Treba da uradiš i ultrazvuk jetre.
-Gvožđe ne treba ukoliko nemaš anemiju, ono samo za sebe ne služi ničemu, obično ide uz TIBC. Danas u praksu ulazi dosta i feritin, ali to nema veze sa tobom.
Ostale analize koje se rade zavise od toga da li će lekar da konstatuje nešto na pregledu, a da ti nisi sam primetio i od rezultata ovih analiza koje sam naveo gore.
Ukoliko je autoimuni hepatitis u mirnoj fazi, onda ni jedan jedini parametar ne mora da bude poremećen. Ukoliko se to desi, ukida se imunosupresivna terapija (tj. taj lek koji piješ) i prati se stanje. Kada se bolest ponovo aktivira, lek se opet uvodi.
Od analiza se radi:
-krvna slika,
-kompletan hepatogram (AST, ALT, gama-GT, bilirubini ),
-markeri zapaljenja (fibrinogen, i još bolje CRP),
-zatim serumski proteini sa elektroforezom i imunoglobulini (da se vidi koliko kojih proteina ima i da li su povećani imunoglobulini) i
-ona antitela koja sam već navodio, imaš u onoj velikoj poruci.
-Treba da uradiš i ultrazvuk jetre.
-Gvožđe ne treba ukoliko nemaš anemiju, ono samo za sebe ne služi ničemu, obično ide uz TIBC. Danas u praksu ulazi dosta i feritin, ali to nema veze sa tobom.
Ostale analize koje se rade zavise od toga da li će lekar da konstatuje nešto na pregledu, a da ti nisi sam primetio i od rezultata ovih analiza koje sam naveo gore.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
-
- Novi član